Glukosamin för ömma / stela leder

Glukosamin används alltmer för flexibla fogar. Är det säkert att använda? Kan någon just börjat svälja?

Glukosamin

Glukosamin är en substans som förekommer naturligt i människokroppen. Tyget som används för byggande och underhåll av ledkapslar, senor, brosk och andra bindväv.

Glukosamin tillskott med ömma / stela leder

Glukosamin tillskott används av personer med smärtsamma och stela leder. Men forskning har ännu inte visat att det verkligen hjälper. Glukosamin kan ha en smärtstillande effekt som är särskilt märkbar i artros i knä. Det är lämpligt att välja en produkt med en daglig dos på 1500 mg glukosaminsulfat är denna styrka används också i vetenskaplig forskning.

Biverkningar / poäng

Eftersom glukosamin är en kroppsegen substans är mindre vanlig biverkning. Möjliga symtom kan vara mage / tarm problem såsom:
  • illamående
  • halsbränna
  • förstoppning
  • diarré

Är du allergisk mot skaldjur?
Glukosamin är gjord av skalen av kräftdjur. Eftersom allt kött avlägsnas det finns liten risk för en allergisk reaktion. Ändå bör du ha i åtanke här men om du vill använda glukosamin.
Har du diabetes?
Vid normal användning av en glukosamin tillägg har visat att detta inte har någon effekt på verkan av insulin. Emellertid visade det sig att med användning av glukosamin i en infusion, som stördes effekten av insulin. Därför rekommenderas att regelbundet mäta ditt blodsocker när du tar en glukosamin tillägg. Detta för att eliminera alla risker.
Ökning kolesterol
Forskning har visat att förhöjda kolesterolnivåer i ett antal fall. Om du redan har högt kolesterolvärde kan du få det bästa måttet när du använder glukosamin kolesterolvärdet efter ett tag. Om du slutar att ta Glukosamin kommer att släppa dina kolesterolnivåer.
Användning vid nedsatt njurfunktion
Kaliumklorid stabiliserar glukosamin-sulfat. I tillägg är en viss mängd av kalium. Hos personer med nedsatt njurfunktion kan ökade intag av kalium få negativa effekter. Vill du fortfarande använda glukosamin tillskott? Tala om för din läkare.
Användning under graviditet
Det finns inga studier om användningen av glukosamin hos gravida kvinnor. Därför är användningen rekommenderas inte om du vill bli gravid eller är gravid.
Användning hos barn och unga vuxna
Det finns ingen forskning om användningen bland barn och ungdomar. Det är inte rekommenderat att använda glukosamin om du är under 18 år gammal.
Användning av glukosamin med antibiotika eller kaliumsparande diuretika
Glukosamin påverka driften av vissa antibiotika. Om du vill använda glukosamin och du får också en viss antibiotika eller penicillin ordinerats rådfråga din läkare först.
Om du använder en kaliumsparande diuretika bör vara ditt intag av kalium begränsad. Som en glukosamin komplettera en viss mängd kalium bör du rådgöra med din läkare innan användning.

För mer information:

  • Reumafonds
  • Wikipedia
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Kortfattad artikeln tydligt. Jag letar efter allergisk reaktion mot glukosamin. Har en mycket svullet ansikte, ögon och näsa parti, tänka igenom dessa läkemedel. Fungerar mycket bra på lederna!

Allergiska reaktioner med glukosamin kan också bero på att det kan ha behandlats i skaldjur. Det kanske är allergisk mot? också kan alltid få synpunkter på stöd etc, så det är svårt att avgöra var den är belägen. men efter att ha tagit glukosamin uppsvullet ansikte etc uppstår är klart att det är en allergi och jag skulle inte ta detta!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha