Glömde att kolla på NS

Kellie Rosenqvist Februari 28, 2016 Auto 2 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
OV-chipkort kommer att ersätta alla pappersbiljetter. Priset bestäms av in och ut i början och slutstation. Ibland glömmer att kolla resenären. Hur kan man begära sina pengar tillbaka och inom vilken tid ska detta hända?

Kollektivtrafik smartcard NS

Om du har köpt en biljett vid disken tidigare för att resa med tåg, det är numera allt inte så enkelt. Resa till holländska järnvägen passerar genom OV-chipkort. Detta kort är giltigt för tåg, spårvagn, buss och tunnelbana. Chipkortet kontrolleras av transportmedel och checkas ut. Incheckning sker vid avgångsstationen, utcheckning vid ändstationen.

Checka in på avgångsstationen

Vid avgångsstationen måste kontrolleras med Ov kortet. Stationerna är luckor eller lösa pålar med en kortläsare. OV-chipkort för att hålla det, läsaren kan se vem som kommer att resa. Det har inget att fyllas i om resan går igenom eller vilken station. Det finns en ljudsignal när läsaren läser kortet. Skärmen visar ett meddelande.
Checka in och ut på samma station är gratis när det är checkat ut inom 60 minuter. Till exempel genom att de resenärer som kommer adjö. Efter incheckning på en station får bara tre minuter att checkas ut igen. Detta för att förhindra att en utcheckning av misstag.

Kassan

Kontrollen görs på samma sätt som incheckningsterminal, OV-chipkortet i kortläsaren. Två ljudsignaler. Läsaren beräknar resa och priset, och vet exakt vad belopp bör avskrivas. När det rör sig med en rabatt, läsaren vet detta alltför: rabatten kommer att dras automatiskt.

Glöm att kolla in

Människor släppa passagerare måste checka in på stationerna. Inom 60 minuter kan de kolla igen utan kostnad. När det glömmer att checka ut, är bordningen som beräknades. Under 2012 bordnhastigheten är som följer:
  • Anonym och personlig OV-chipkort ?? 20
  • OV-chipkort med lågtrafik ?? 10

Kontrollen på ankomststationen kan ha upp till sex timmar efter incheckning. Så det är inga problem om detta inte sker omedelbart. Vem helt glömma att kolla in, förlorade sin fulla anmälningsavgiften.

Pengarna tillbaka

Anmälningsavgiften är en temporär hastighet extraheras från kortet vid incheckningen. Det är en typ av säkerheter. Anmälningsavgiften varierar beroende på bäraren, när NS intäkter uppgår till 10 euro för en prenumeration-topp och 20 euro för en anonym och personligt kort. När det kontrolleras vid slutstationen, är bordnräntan igen återbetalas. Vem har glömt att kolla in, faktiskt betalar böter på 10 till 20 euro beroende på OV-chipkort Anmälningsavgiften är i själva verket inte återbetalas. Det är möjligt att återvinna den mängd NS.
Ta så snart som möjligt, helst inom 24 timmar, vänligen kontakta NS. Detta kan göras via NS kundtjänst, telefon 0900 ?? 202 11 63. Nämn att det är att kolla in lösenordet på terminalen. Fylla i ett formulär har ofta ger dåliga resultat: bättre att ta direkt telefonkontakt.
Efter 12 gånger glömmer att checka ut, kommer kortet att blockeras. Det är inte möjligt att om och om igen glömmer att checka ut och be om pengarna tillbaka. OV-väska, som är saldot på chipkortet är också blockerade. Detta kan återigen rensas efter några skulder har betalats. NS kan vid servicedisken. När OV-chip-kortet är spärrat, kommer resenären måste ha ett alternativ biljett.
Vem OV-chipkort har glömt hemifrån, kan köpa en pappersbiljett på full hastighet. NS tillhandahåller tjänsten att varje resenär en gång om året kan göra anspråk på en biljett via "glömda abonnemang arrangemang. Detta måste ske inom en månad efter inköp av pappersbiljett. Ett formulär kan erhållas från kundtjänst.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Ali Hellquist
  Like 2   Dislike 1

Tack för informationen, det är allt jag, är mycket tydligare geworden.Ik hade en fråga: I artikeln anges att det bör finnas 12x glömmer att checka ut. Är det här året?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha