Glasmålningar - Gör dem själv

Brian Backstrom Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 151 12
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Glasmålningar göra enligt följande beskrivning själv. Glas-glas; för vissa en hobby, för andra ett hantverk! Sedan urminnes tider där Glas används i fönsterrutor. Glass var först begränsad och endast tillämpas i ett begränsat mått eftersom tekniken inte tillåter större plan, nu erhållas glas och glas-glas alla former, färger och storlekar. Tid förändras, men tekniken för att göra glasmålningar förblev traditionell bas oförändrad. Både en funktionell och en dekorativ applikation Glas fortfarande mycket uppskattat och görs med entusiasm och kunskap av både professionella och hobby.

Kort genomgång blyhaltig

I äldre tider, de kunskaper och den tekniska möjligheten att tillverka stora glasytor ännu inte fastställts. Från denna begränsade kapacitet är glas-glas uppstår. Mindre bitar av glas var och är monterade i en vertikal profil till en större helhet. Först bara med tomma fönsterglas och under senare år genom att lägga till pigment, metaller och oxider i en mängd olika i färg. Styrkan i den fascinerande och ständigt föränderliga ljusspelet genom färgat glas-glas, vilket garanterar en fortsatt popularitet av denna produkt.

Blyinfattade Applikation

Ansökan Målat glas. Tillämpade -specifically vensterglas- först ett privilegium för de rika medborgare, som därmed hade möjlighet att skilja sig från andra, det är nu inom räckhåll för alla, och användningen av glas i fönstren den mest normala sak. En stor fördel är att ett kan avsluta tack till tillverkning av fönsterglas av dåligt väder. Glas-glas används främst för dekoration i allmänhet och för att bibehålla eller återställa av gamla och monumentala byggnader. Dessutom finner sin tillämpning i uttrycket av många konstformer.

Skapa en fen Glasmålningar

Gör målat glas panel. Bygg en glaspanel är bra för alla att göra. För att använda rätt verktyg och den noggrannhet som krävs i förberedandet och genomförandet, har du snabbt en produkt som du kan vara stolt över.
Detta gäller naturligtvis också att farkosten / hobby ?? övning ger färdighet ?? Så det är lämpligt att börja med ett enkelt arbete för att få de nödvändiga färdigheterna.

Material för Glas

De grundläggande material är, som namnet antyder glas och bly, varvid den ledande profilen är inte minst viktigt, eftersom det ger länkarna, och styvhet till panelen eller fönstret. Bly profiler du har i olika typer och bredder. De mest använda profiler för tillverkning av glas-glas är följande:
  • H-profiler av 6, 8 och 10 mm., Även armerade med en kärna av stål för extra styrka.
  • U-profil, som används för kanter / periferin av en panel.

Design av en målat glasspanel och glas val

Naturligtvis är det hela börjar med design. Gör en skala ritning 1: 1, med vilken du målat glas panel komponerar. Kärnan av H-profiler av bly som skall användas är 1,2 mm. Summan av dessa "kärnor" du har på din totala höjden och bredden på din design avdrag att komma fram till rätt storlek på glaset. För U-kantprofiler måste du vara 4 mm. subtraktion, dessa profiler har en tjockare kärna.

Val av glaset

Valet av vilken typ av glas och färgerna kan du lita på din design, funktion och miljö där du vill använda panelen. Det finns tillgängliga många olika färger och utföranden glas, så du har nästan inga begränsningar.

Mall Sax och märkpenna - cut designen

Mallen du använder en sax för att mönstret för din glaspanel utformad för att exakt skära, så din användning av detta glas till rätt storlek kan skära. Denna slabloon sax gör en "cut" av 1,2 mm. vilket är lika med tjockleken av lednings kärnan av U-profil som du kommer att använda.
Den permanenta markör du använder för att göra rätt skurna linjen på glaset. Detta gäller särskilt om du avviker från räta linjer.

Att arbeta med en Glassnijder

Att arbeta med en glasskärare tar lite övning. Du håller glaset fräs lätt mellan tummen, pekfingret och långfingret och gör ett snitt på glaset i en jämn rörelse. Denna åtgärd gör du om du ritar en linje med en kulspetspenna. Glas cutter, inte får göra "knaster" ljud, men det måste -mede hjulet under påverkan av snijolie- smidig rullning. På detta sätt får du en fin rent snitt, som därefter lätt att bryta.

Glas skär med en remsa kärare

En slits kanske inte måste köpas direkt. Du kan också högerglasskärning längs skär linjalen. Men fördelen med skär är att du kan justera dessa -on flera breedtes- väl och att du är säker på lika remsor utan inbördes avvikelse. Detta är i slutändan de exakta måtten på din glaspanel för gott.

Redigera profiler med Lead Traktorer och loodmes

Bly -att du vanligtvis i standardlängder om 2 meter koopt- är extremt flexibel och kommer att få mer styrka genom att sträcka ut något innan du använder den. Detta gör du genom att placera ledningen i täten traktorn och med en viss kraft i den längsgående sträckning. Cutting ledningen kom till rätt längd, göra med en "sickle-formad" kniv med en skarp konvex sida.

Bly öppna nålträdaren och leda naglar

Inför öppen trädning är ett plastverktyg med vilket man -Med "voet'- ledningen på den öppna sidan tar det vidare, så att glaset kan lätt rullas. Med den platta baksidan av samma verktyg kan du senare leda till glas pressning. Spikarna är avsedda att säkra panelen -Efter glaset delvis trycks in i ledningen är- profilen, så att det förblir i sitt sammanhang, och inte flytta.

Lödkolv, lödning, löda att löda ledningen sektionerna

Lödkolven har en temperatur av omkring 300 grader, med termostat, så att det blir för varmt. Vid alltför varma nålar smälter ledningen profilen. Medelst lödkolven är under applicering av fettet och tenn i samband med de korsande punkterna och de extrema sidorna av de vertikala profiler. Fettet fungerar som ett flussmedel för tenn. Andra än tenn namnet antyder, är det en komposition av: 60% tenn och 40% bly.

Grinder och ögonskydd

En kvarn är en värdefull investering, men nästan oumbärlig om du vill arbeta noggrant och ta bort små fläckar / slipning. Det är också ett "måste" om du klipper figurer och anpassa dem till varandra. Det är slutligen hantverk och små avvikelser från bitar av glas är ömsesidigt oundvikliga bråttom. Bär den under slipning glasögon.
Innebär att läsa den här artikeln väckte ditt intresse, då kan jag rekommendera följande bok:
Clarien Foolen: Göra Glasmålningar, ISBN 9021336219, Utgivare: Tirion t.ex. Baarn.

Tiffany - Louis Comfort

Glas är färgade främst för större paneler och användas som ett alternativ till fönsterglas, för finare arbete Tiffany glasbehandling erbjuder ett bättre tillfälle. För finare arbete på Tiffany konstglas - Mini Course - Gör det själv "> Tiffany glas konst - Mini Course - Gör det själv

Kursglas

En kurs Målningar Bly kan också vara en trevlig start på en spännande och tillfredsställande medel aktivitet.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (12)
Jackie Dahlin
  Like 5   Dislike 0

Hej Sjaak, en gammal blyinfattade fönster som som bländande fönstret hängde nyligen har fallit isär. Alla glasdelar är fortfarande i min ägo och jag har exakt samma fönster fortfarande på fri fot. Villkoret för den ursprungliga ramen är rimliga.Jag vill få ett tips hur jag kunde återställa fönstret igen, eller jag som därigenom kanske helpen.Hgr. Paul

Caleb Jernberg
  Like 5   Dislike 1

GeachteIs det möjligt för mig den här artikeln från en tidning haal.groeten Willy

Irmgaard Lund
  Like 4   Dislike 2

Sjaak Hej, intressant artikel om målat glas. Du kan också börja med denna fascinerande hobby, vet du var ditt exempel. Skaffa en bra starter? Tack på förhand och hälsningar, Elvira

Berni Hagström
  Like 2   Dislike 0

Låter som en intressant hobby att träna och bli skicklig på. Kanske min utbildning metall här är praktiskt? I alla fall jag är verkligen i en mini-kurs på rätt spår. Eftersom -Trots att de metoder som beskrivs här är ganska självklart, du lär dig de bästa metoderna i min erfarenhet.

Godea Hallnäs
  Like 0   Dislike 1

Jag funderar på att följa en kurs, åtminstone köpa boken och de nödvändiga verktygen.

Fridtjof Lundmark
  Like 2   Dislike 2

Jisses, är vad en fascinerande artikel här och vad som förklaras tydligt och illustreras! Det verkar underbart att Glas-in-Lood design och tillverkning, men det verkar verkligen lätt ... Men som utmanande bana ...! Hälsningar från dina kolleger informatör Sila

Rabo Gustafson
  Like 2   Dislike 2

Kära Paul, tyvärr, återställa endast möjligt genom ledningen sektioner att åter brengen.Nadeel är troligt att den nya ledningen kom för första gången kommer att vara nya och blanka ögon. Den åldrande befolkningen kräver en viss tid. Detta kan vara en nackdel om paneler intill varandra / worden.Je kunde följa vad som beskrivs i artikeln, eller en glasmästare skulle härmed vara helpen.Andere möjlighet: skicka en bild till e-post vand almar då har vi ytterligare kontakt om det. MVG - Sjaak

Lisse Bergqvist
  Like 5   Dislike 1

Kära Willy, jag har själva artikeln komponerat och arrangerat. Jag kan möjligen posta artikeln; please let me weten.Mvg - Sjaak

Brendan Westergren
  Like 4   Dislike 2

Kära Elvira, jag vet inte var du bor, men det bästa tycks mig att hitta en butik nära dig runt på Google. Verktygen är tillgängliga i olika kvaliteter. Det kan vara klokare att låta din personliga adviseren.Of ... kontakta oss via telefon till exempel - Sjaak

Håsten Bloch
  Like 4   Dislike 1

Kära Mari, du har helt rätt att praxis är den bästa inlärnings skolan. Artikeln är också faktiskt i första hand syftar till att väcka deras intresse. Massor av roliga genom att följa en kurs. Jag gjorde kursen minst lika roliga och pedagogiska ervaren.Succes - Sjaak

Gery Rosenqvist
  Like 2   Dislike 2

Trevligt, jag kan rekommendera det till någon. Om du har frågor och / eller behöver råd, ska jag ge dem -om det inom min makt centrum ligger graag.Succes och ha kul med "målat bly" hälsningar - Sjaak

Vigge Eriksson
  Like 5   Dislike 1

Tack för din kommentar Sila nice ... Som jag sa: "övning ger färdighet". Det är verkligen en utmaning -för mig- hobby.Het bok jag citerar i min artikel är säkert för beginner- mycket värdefullt. Så ... vem vet !? ... Hälsningar Sjaak

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha