Glasögonproblem: floater, näthinneavlossning och glaskroppshemorragi

Leopoldina Simonsson Februari 27, 2016 Miscellanea 237 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Bakom ditt okular är "glasartad utrymme" eller "glasartade kammaren. Detta utrymme är i ett optimalt friska ögat helt fylld med klar glaskroppen. Glaskroppen är omsluten av ett tunt membran, som kallas glasartade membranet. Den kompletta glasartad struktur tas tillsammans också till som "vitros" eller glaskroppen. När glaskroppen gelé som är ögon optimal kvalitet, avser en klar, gel-liknande substans genom vilken ljus obehindrat landar på näthinnan ...

Glaskroppen Aging & -vertroebeling

På baksidan av ditt öga är 't glaskroppen fäst vid näthinnan. Näthinnan är den ljuskänsliga skärmen -no baksidan av ögat som linjer den inre väggen av ögongloben. När man blir äldre, glaskroppen inte längre fyller hela innehållet i ögongloben på. Dessutom förändras under årens lopp har sammansättningen av din glaskroppen. Glaskroppen minskar successivt och oklar.

I korta existens "saker" i din glaskroppen delas in i två grupper:

 • Föroreningar eller skräp i din glaskroppen; dessa är även kända som fläckar i synfältet eller grumlingar '; Dessa är till exempel flyter runt proteinstrukturer, oiliness / kolesterol, kalcium, cellulära avfallsmaterial och små blod matrester
 • Synchysis uppträder en progressiv ökning för flytande kvarstående platser i glaskroppen; Dessa kallas också glas områden eller "fickor" som heter

Hur gör du klart eller dimmigt glaskroppen, bestämmer delvis omfattningen av din vision och kvalitet eller skärpa din vision.

Ta bort smuts + bubblor i glas vatten ...

När du blir äldre kommer du att ändra glaskroppen. Gelé marken kondensering, vilket krymper glaset våta kropp, är opaciteter drivit närmare varandra, och dess koncentration ökar. Så du ser fler och fler floaters på en och samma yta; inte eftersom antalet grumlighets ökar, men eftersom mängden av glasartade minskar.

En krympande glaskroppen börjar också dra till din näthinna. Så småningom glas fuktig kroppen kan även lossna din näthinna; Det gör att du kan få plötsligt mycket mer erfarenhet floaters och fickor. De oegentligheter i ditt synfält är inte bara koncentrerad utan också mobil. I en PVD-ligga över kanterna på den glasartade membranet synlig, därigenom plötsligt mer skräp i ögat verkar flyta eller ligga kring.

Det finns en stor variation när det gäller möjliga storlek, antal och typer av synfältet, och fickor. I vilken utsträckning människor upplever symptom på glastäthets beror huvudsakligen på antalet flottörer som uppfattas och dess storlek. Dessutom plats där de kan ses och hur ofta du ser dem viktigt. Således statiska brister i din glaskroppen extra irriterande eftersom de kan ständigt störa ditt synfält.

Förresten, det finns även i helt friska ögon en mängd vwb ljusstyrka glaskroppen; när man räknar glaskroppen knappast några oegentligheter i den andra är glaskroppen full av härvor och moln i alla former, storlekar och former.

Orsaker till grumligt & dirty glaskroppen

Det finns många möjliga orsaker som kan se till att dina glas ljusstyrka minskar och där flingor falla i glaskroppen, som orsakar fläckar optiska inträffar. De viktigaste faktorerna som spelar en roll i glaskroppen grumlighet och därmed sammanhängande glas problem är följande:

 • Den naturliga åldrande glaskroppen: med under årens lopp, elasticiteten hos kollagenfibrer i glaskroppen minskar helt enkelt.
 • Fiber i din glaskroppen delvis sönder under påverkan av olika reaktionsprocesser, inklusive fragmentering, aggregering, flimmer, kondens och oxidation ...
 • Syneres: förtjockning eller förtätning eller förtjockning av 't fuktig glaskropp i att fukt avlägsnas från den extracellulära glasartad matris.
 • Runt 50 på 60 år går din glaskroppen kondensering; molekylstrukturen hos glasfuktförändringar, vilket gör att olika fickor med vatten flytande glaskroppen uppstår.
 • Finns det förutom fläckar var också ljusblixtar i synfältet är närvarande, detta kan tyda på en retinal problem; i ett sådant fall krävs i allmänhet ögonundersökning.
 • En intern ögoninflammation kan orsaka fläckar som rör sig i ditt synfält.
 • Genom diabetes dvs diabetes mellitus, kan blod komma in i glaskroppen, som kommer att se fläckar; Detta kan även ske plötsligt.
 • En olycka kan inträffa glaskroppshemorragi som yttrar sig som en röd moln eller svärm fläckar i synen. Det skulle alltså ha små droppar av blod i glaskroppen.
 • Fläckar i synfältet kan orsakas av tvärbindning eller nätverk eller koagulering av kollagenfibrer i glaskroppen.
 • Eller som en följd av skador orsakade av fria syreradikaler.
 • Cholesterolosis orsakar gula eller vita guld kolesterol kristaller i glaskroppen.
 • Vid asteroid hyalopathie är kalciuminnehållande fetter i din glaskroppen.

Hans fläckar i synfältet-farligt?

Floaters är oftast ofarliga, men i vissa fall är relaterade till en ögonsjukdom. Detta riktar sig främst om ytterligare symptom och inflammation uppstår, inklusive:

 • En röd ögonglob eller röd ådrad ögon
 • Reducerad synlighet
 • Smärtsam fotofobi
 • Minskning av ljusstyrkan

 Ibland akut / plötslig stora mängder eller ens "svärmar" floaters observerats. Det handlar oftast svarta eller röda prickar eller fläckar på grund av en glaskroppshemorragi ...

Behandling av glas grumlingar

Alltför ofta troebelheidjes i glaskroppen naturligt mindre. Så småningom kan de även helt upplösas. Om man i stället, många fortsätter att ha problem med vissa fläckar i synfältet-man talar också DVS och kan överföras i vissa fall att behandla.

I de flesta fall som behandling av "flottörer" består av kirurgiskt avlägsnande av turbiditet. Den glaskroppen avlägsnas kirurgiskt genom vitrektomi; detta är en oftalmisk kirurgi, där vitros glas så mycket som möjligt fukt avlägsnas och ersättas med en särskild exogen vätska. En vitrektomi tar ungefär 15 till 30 minuter under lokalbedövning.

Det är också ibland talat om laserbehandlingar att fixa dina fläckar i synfältet, men i praktiken leder alltför ofta att flytta glasartade opacitet. Grumligheten i varje fall inte tas bort med hjälp av en laser.

PVD genom dragning

Under tiden du glaskroppen utrymme ökar; Dessutom finns uppstår fler och fler flytande glas utrymmen och ökande agglomerering av kollagenfibrer. Allt som allt, förändrar strukturen på din glaskroppen och minskar sin elasticitet, vilket gör att glaskroppen blir mindre elastisk och hårdare kommer att locka din näthinna. Anslutningen mellan glaskroppen och näthinnan blir svagare och slutligen kan även lossa glaskroppen; helt eller delvis. Samtidigt kan det finnas en tår i din näthinna dvs näthinneruptur. Om bristning ett blodkärl skadas, kan det också förekomma en glaskroppshemorragi.

Du glaskroppen kan plötsligt blivit enormt förorenat på grund av en PVD. Du plötsligt upplever en extrem ökning av strängar, punkter och fläckar på ett eller båda ögonen. En PVD innebär att glaset fuktiga kroppen-som är förankrad på höjden av glasbasen kommer delvis av att näthinnan. Detta fenomen är också känd som:

 • Bakre PVD
 • Glasvochtcollaps
 • "Glaskroppsavlossning '

Tillräcklig oogrust och klädd i en anständig par glasögon eller kontaktlinser för närsynthet skulle kunna bidra till att förebygga glas problem med dina ögon.

Orsak & verkan bakre näthinneavlossning

En bakre glaskroppsavlossning börjar vanligtvis med en jämn fördelning mellan glas fuktig membran och näthinnan på grund av hög ålder eller svår närsynthet. Denna tidiga fasen av AGVL kan ta år och oftast orsakar inga symtom. Eftersom denna situation drar ut på tiden, kommer glaskroppen så småningom ytterligare riva av synnerven ... Slutligen följer en fullständig eller total PVD. Det kan emellertid också förekomma en akut glaskroppsavlossning, exempelvis genom en olycka, ögonkirurgi, ögoninflammation eller bollen inne mot ögat. Symptomen på en glaskroppsavlossning är som följer:

 • En spindelnät struktur för att se vem som är i ögat
 • En plötslig ökning av flytande fläckar i synfältet
 • Ljusblixtar i ögat uppfattar
 • Nedsatt sikt på grund av grumlig syn

Symptomen på en glaskroppsavlossning inträffade i de flesta fall faktiskt akut, så från ett ögonblick till nästa. Du ser plötsligt opacitet, fläckar, prickar, eller en oskärpa din vision.

Efter kondensering av glas vatten sippra igenom cortex och hamnar bakom bakre glasartade membranet. I slutändan, glaskroppen helt kollapsa och även krympa.

Röda eller svarta fläckar med glaskroppshemorragi

Som ni vitrösa krymper och separerar från näthinnan i en del fall kan det finnas ett hål i näthinnan och / eller riva en liten översvämning kagge. Det kan ibland inträffa att ofta blödning från små fläckar i synfältet. Observation flingor eller röda fläckar framför ögonen tyder i de flesta fall, så i små bloddroppar. Denna indikation kan variera från små röda prickar på något större röda fläckar eller en full av röda blod ögat.

Röda prickar / fläckar i synfältet kan tyda på en glaskroppshemorragi; Detta innebär att blod läcker in i glaskroppen. Detta är i ca 50% av alla fall resultatet av proliferativ diabetesretinopati: ett stadium av diabetes mellitus som är diabetes. Men ibland även med en bakre glaskroppsavlossning, näthinneruptur med eller utan.

Eftersom det visuella intrycket av små droppar av blod också om ytterligare tillsammans med ljusblixtar eller accelerera eller ner en mörk "ridå", så kan det finnas en hel delad näthinnan eller näthinneavlossning. Eller en störning i synnerven. Slutligen kan ett glaskroppshemorragi vara relaterad till en vaskulär ocklusion, nybildning av blodkärl, retinal slitage eller påverkan / olycka. Om det i vart och ett av dessa fall, kontakta din läkare.

 Observera att hålet i näthinnan ibland kan vara början på en näthinneavlossning. I vissa av de ovan nämnda situationer kan synfältet för övrigt också orsakas av uveit: en eller en bakteriell eller viral ögoninfektion.

Slutligen

Om tecken glastäthets du kastar denna skugga på din näthinna. Dessutom, när glaskroppen som är mindre transparenta, kan observeras fibrer i ett eget öga, som också kallas "myodesopsie '. Sådana fibrösa strukturer är särskilt synliga på en enkel och ljus bakgrund som ett vitt pappersark eller en klarblå himmel.

Man upplever glastäthets ofta som prickar, spinnenwebjes, vändningar, linjer, cirklar osv i din vision De är också kallade "floaters" eller "floaters." Fläckar i synfältet är så i ögat, bakom linsen. De brukar uppenbart så lite fastnat eller långsam passerar flytande former, figurer och thingies.

Fläckar i synfältet är en naturlig följd av åldrande, men kan också vara på grund av hälsoproblem. Hur som helst du glaskroppen som din ålder fortskrider allt mindre tydlig substans med ökande föroreningar. Du glaskroppen är i vilket fall som helst mindre och mindre transparent, vilket gör fibern i sitt eget öga blir mer synliga.

Du är vitröst normalt på näthinnan och är höjden av den maximala krökningen av ögat på näthinnan. När man blir äldre, kondensering, kondenserar och krymper din glaskroppen. Således kan du bakre glaskroppen membran vid en given tidpunkt lossna av näthinnan och lågkonjunktur ner, tills det bara fortfarande fastnat på glaskroppen basen. Sådan bakre näthinneavlossning kan utvecklas i vissa fall, glaskroppshemorragi, näthinneruptur eller näthinneavlossning.

Upplever du problem med ögats glaskropp, såsom fickor, floaters, blödning eller lossnar? Del under dina frågor och slutsatser om floater, näthinneavlossning och glaskroppshemorragi ...

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Göril Sjögren
  Like 3   Dislike 2

Yvonne, du vet mer? Själv har jag i sex månader i båda ögonen hade en andra lösgörande av glaskolven. Jag tycker det är verkligen irriterande grått genomskinligt vertikalt streck som rör sig i motsatt med mina ögonrörelser. Så jag ser till vänster, sedan går han till höger och vice versa. I mitt vänstra öga, har läkaren sett många "floaters." Jag har dagar som jag tyvärr hela dagen med en suddig syn skåda världen. Jag kan låta glaskroppen "ersätta" utan risk för skada på näthinnan verkar inte noll.

Svenning Malmberg
  Like 1   Dislike 2

För tre månader sedan hade skräck i mitt liv. Jag trodde att jag hade något i mitt öga, men inte komma undan. En stund senare såg jag bara blod. Enligt en läkare trombos i ögat, enligt den andra sannolikt att haveri. Blodet föll in i glaskroppen och inte försvinner av sig självt. Strax före jul hade jag en glaskroppskirurgi, där allt blod tas bort från ögat. Sammantaget Jag har över två månader med blod vandra i ögat och därför inte se något med det ögat. Mycket tröttande och skrämmande. Operationen har gått bra lycklig. Men upptäckte kirurgen under operation en liten tår i näthinnan, men han kunde inte säga om 't tår var redan där eller om den inträffade under operationen. Tyvärr ser jag just nu suddig med det opererade ögat. Eftersom det inte finns någon orsak till blödningen återfinns i ögat, jag får mitten av februari en utredning med vätska som tittade på näthinnan och åderhinnan. Om inget kommer ut, blödning / orsak är fortfarande ett mysterium. Jag vet att jag får snabbare kataraktkirurgi. Någon upplevt något liknande? Jag är 57 år gammal och svälja en försiktighets antihypertensiva. Ett blodtryck på 147/82 är det sista kända värdet.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha