Giro d'Italia 2016 - trail åkattraktioner och schema

Lall Gunnarsson Februari 27, 2016 Sport 17 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I maj 2016 den 99: e upplagan av Giro d'Italia hållas. De första tre dagarna av denna cykellopp kommer att äga rum i den nederländska provinsen Gelderland. Städerna Apeldoorn, Arnhem och Nijmegen kommer då att börja och sluta platser. Hur gör trail åkattraktioner och schemat för Tour of Italy 2016 ut? Genom vilka kanaler den här händelsen kommer att sändas live på TV? Girot två gånger redan påbörjats i Nederländerna: 2002 och 2010. Hur det gick när?

Historia: Giro i Nederländerna

Den 11 maj 2002 Giro d'Italia började med en prolog i Groningen. Runt Giro-start fanns ett översvallande festival. Staden Groningen färgade rosa dagar. Prologen vanns av spanjoren Juan Carlos Dominguez, den belgiska Rik Verbrugghe och italienska Paolo Savoldelli. Den 12 maj 2002 plutonen avvikit från Groningen, i den första etappen, som avslutades i den tyska staden Münster. Detta skede vanns av italienska sprint kung Mario Cipollini.
Andra gången Giro i Nederländerna startade var 2010. Det året hölls prologen i Amsterdam. Starten var på Museumplein och avslutningen på Olympiastadion. Bradley Wiggins segrat i prologen. År 2010 fann också andra och tredje etappen av Giro plats i Nederländerna. Den andra etappen var från Amsterdam till Utrecht och vanns av American Tyler Farrar. Den tredje etappen var från Amsterdam till Middelburg. Detta var ett stort fan skede som vanns av den belgiska cyklisten Wouter Weylandt.
I efterhand detta visade sig vara den sista stora seger Weylandt. Ett år senare Wouter Weylandt tävla igen i Giro; den 9 maj 2011 är han var fruktansvärt hårt på sänkningen av Passo del Bocco och dog på fläcken. Vid den tiden han dog, hade han tröjnummer 108. Som en hyllning till Weylandt kommer att bära i Giro d'Italia aldrig någon tröja nummer.

Deltagare Giro 2016

Eftersom Giro är en del av UCI Worldtour, kommer alla lag med Worldtour licens automatiskt delta i denna omgång. Dessutom kommer det att finnas några jokertecken delas ut av organisationen. Delvis på grund av starten i Nederländerna kommer förmodligen hoppas också det holländska laget ProContinentale Roompotstraat Orange Cykling i 2016 för ett wildcard till Giro d'Italia.
Vilken klassificering ryttare kommer att delta i Giro? Den holländska Tom Dumoulin och Robert Gesink har redan meddelat att de gör potentiellt intresserade av att starta i Giro. Gesink vill göra detta delvis på grund av priset sjunker med hans infödda region. För Dumoulin är ett viktigt argument att leden verkar honom att vara bra, eftersom det finns tre försök som ingår i körschema.

Budget: Giro i Gelderland

Genom de tre första stegen i Giro uthyrning hjulet i Gelderland vill att detta provinsen i 2016 storslaget främja hela världen. Förmodligen det här projektet kommer att kosta cirka € 11.200.000. Av dessa skulle Gelderland provinsen betala fem miljoner euro. De kommuner där stegen är klar, Apeldoorn, Arnhem och Nijmegen kommer att betala varje troligen cirka € 350.000. Dessutom är det sannolikt att kompletteras med ett bidrag från hälsoministeriet budgeten. Föräldrar också fortfarande hoppas på ett ekonomiskt bidrag från Gelder verksamheten i detta fall.

Första etappen: Apeldoorn

Början och slutet av den första etappen kommer att äga rum Fredag, 6 maj, 2016 i Apeldoorn. Denna anläggning i norra delen av Gelderland har cirka 140.000 invånare. Apeldoorn är en plats med ett stort hjärta för cykelsporten: i Apeldoorn är Omnisport centrum, inklusive en velodrom som tidigare var både EM och VM spår cykla hållas. På cykelspåret tar start plats för öppnandet tempolopp. Finishen på Boulevard de Waterloo.

Andra etappen: Arnhem-Nijmegen

Den andra etappen inleds i Arnhem. Staden har cirka 150.000 invånare och är huvudstad i Gelderland. Arnhem har ett varmt hjärta slå sport. I utkanten av Arnhem är National Sports Centre Papendal, som under många år har varit ett viktigt utbildningscentrum för den holländska sporten. En annan berömd sportevenemang i Arnhem kurs fotbollsstadion Gelredome stadion, som är hem till Vitesse, men där också platsen för många andra stora evenemang.
Trail andra benet: Arnhem-Nijmegen
Rutten för Giro skede, som kommer att äga rum på lördag 7 Maj, 2016, så börjar i Arnhem, varefter ryttare bland annat genom Betuwe och genom Berg en Dal till målet Nijmegen körning. Detta steg har en längd av 190 kilometer. T.z.t. kommer att publiceras här mer information om kursen för denna resa.

Tredje etappen: Nijmegen och Arnhem

Inledningen av den tredje etappen i Nijmegen. Staden har cirka 170.000 invånare. Det är den största staden i Gelderland. Nijmegen är en stad med en stor historia; denna plats har spelat en viktig roll under romartiden. Charlemagne hade senare en "Pfalz" och ännu en gång några århundraden senare, en annan stor medeltida kejsar Barbarossa, på samma plats i Nijmegen bygga en bostad: Barbarossa Castle.
Nijmegen har en rik cykling historia: det förflutna fanns en stor spår i Goffert stadion, där många underbara händelser ägde rum. Tyvärr, för den stora renoveringen av Goffert stadion i 2000 velodrome bort, så att från och med nu endast stadion är en fotbollsarena.
Trail tredje ben: Nijmegen och Arnhem
Rutten för Giro skede, som kommer att äga rum på söndag Maj 8, 2016, så börjar i Nijmegen. Då cyklisterna genom Achterhoek, då fortfarande en del av Veluwe, in mot mål Arnhem. Detta steg har en längd av 188 km. T.z.t. kommer att publiceras här mer information om kursen för denna resa.

Tids prövningar i Giro 2016

Det kommer att finnas tre tids prövningar i Giro d'Italia 2016. Första gången rättegången prolog den 6 maj kommer att vara i Apeldoorn, kommer detta att vara cirka 9,8 kilometer lång. Sedan den nionde etappen kommer att vara ett individuellt tempolopp. Denna resa kommer att ha en längd av ca 40 kilometer och ta plats runt den italienska staden Chianti. Slutligen kommer det att äga rum även en tempolopp i Giro 2015, med en längd av 10,8 kilometer.

Rider schema Giro d'Italia 2016 ??

Nedan finns en översikt av resor schema för Giro d'Italia 2016. Detta drivande systemet fortfarande något "ämne". Kan äga rum även små förändringar här. Under tiden, här artikeln kommer fortfarande att uppdateras regelbundet med mer information om sträckningen av Giro d'Italia 2015.
Rider schema Giro d'Italia 2016, alla stadier:
 • Fredag ​​6 maj ?? Steg 1: Apeldoorn 9.8 km.
 • Lördag 7 Maj ?? Steg 2: Arnhem ?? Nijmegen 190 km.
 • Söndag, 8 maj ?? Steg 3: Nijmegen ?? Arnhem 189 km.
 • Måndag 9 maj - Vila dag och resdag
 • Tisdag 10 maj ?? Steg 4: Catanzaro ?? Praia a Mare 191 km.
 • Onsdag 11 maj ?? Steg 5: Praia a Mare ?? Benevento 233 km.
 • Torsdag 12 maj ?? Steg 6: Ponte ?? Roccaraso 185 km.
 • Fredag ​​13 maj ?? Etapp 7: Sulmona ?? Foligno 210 km.
 • Lördag Maj 14 ?? Etapp 8: Foligno ?? Arezzo 169 km.
 • Söndag 15 Maj ?? Etapp 9: Radda in Chianti Greve in Chianti ?? 40,4 km.
 • Måndag 16 maj - Vilodag
 • Tisdag 17 Maj ?? Etapp 10: Campi Bisenzio ?? Sestola 216 km.
 • ONSDAG Maj 18 ?? Etapp 11: Modena ?? Asolo 212 km.
 • Torsdag 19 Maj ?? Etapp 12: Noale ?? Bibione 168 km.
 • Fredag ​​20 Maj ?? Etapp 13: Nova ?? Cividale del Friuli 161 km.
 • Lördag 21 maj ?? Etapp 14: Alpago ?? Corvara 210 km.
 • Söndag, 22 Maj ?? Etapp 15: Castelrotto ?? Alpe di Siusi 10,8 km.
 • Måndag 21 maj - Vilodag
 • TISDAG, 24 Maj ?? Etapp 16: Bressanone ?? Andalo 133 km.
 • Onsdag 25 Maj ?? Etapp 17: Cassano d Adda ?? ?? Molveno 196 km.
 • Torsdag 26 maj ?? Etapp 18: Muggiò ?? Pinerolo 234 km.
 • FREDAG 27 MAJ ?? Etapp 19: Pinerolo ?? Risoul 161 km.
 • Lördag 28 Maj ?? Etapp 20: Guillestre ?? ?? Sant Anna di Vinadio 150 km.
 • Söndag Maj 29 ?? Etapp 21: Cuneo ?? Torino 150 km.

Live på TV

Den flamländska offentliga programföretaget VRT och Eurosport kommer att direktsändas på tv alla skeden av Giro d'Italia 2016. NOS kommer också uppmärksamma Giro. Förmodligen antalet levande TV-sändningar i de nya oberoende staterna i Giro, dock begränsat till stadiet som kommer att hållas på lördagar och söndagar, plus åkturen runt Nijmegen den första måndagen i Giro 2016. De övriga vardagar stegen kommer förmodligen inte direktsändning på TV från NIS. Kan vara de turer som sänds av NOS eller på Internet via en live stream på NOS Studio Sport hemsida. Här en gång mer är känt om, som kommer att redovisas här i sinom tid.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha