Giro 2015 - 9 scen: Benevento San Giorgio del Sannio

Den nionde etappen av Giro d'Italia 2015 kommer att äga rum på söndag 17 Maj. Detta är en resa genom höglänt. Starten av denna etapp är i Benevento. Finishen är San Giorgio del Sannio. Vad loppet av detta skede ser ut? Vilka berg måste klättrade under den här resan? Vilka är de favoriter till segern scenen?

Utgångspunkt: Benevento

Benevento ligger i regionen Kampanien. Staden har över 60.000 invånare. Benevento är huvudstad i den självbetitlade provinsen. Det är en mycket gammal stad. Under romartiden var denna plats som kallas Beneventum. Det finns fortfarande beundrar flera byggnader från den tiden, inklusive den romerska teatern och Arch av Trajanus. Detta är en triumfbåge som byggdes i åren 114-117 e.Kr. för att hedra kejsar Trajanus.

Finish Plats: San Giorgio del Sannio

San Giorgio del Sannio är också i regionen Kampanien. Denna plats har cirka 10.000 invånare. Fågelvägen, målgång på scenen bara tio kilometer från start Benevento.
San Giorgio del Sannio i 1987 Giro
San Giorgio del Sannio har redan plats i Giro d'Italia, 1987, både start och målgång i nionde etappen på denna plats. Uppenbarligen händelsen gjorde ett stort intryck i San Giorgio del Sannio: år 2009 fanns på denna plats visar en skulptur-monument "till minne av Giro skede 1987. Monumentet står på platsen vid den tidpunkten var i mål.
Det nionde etappen av Giro 1987 vanns av Paolo Rosola. Han var en mycket stark italiensk sprinter. Under årens lopp, han vann 12 Giro stadier. Rosola var främst inriktad på italienska tävlingar; han körde relativt få utomlands. I Tour de France, började han aldrig. År 1987 åkte han för första och sista gången Vuelta a Espana. Han vann det året, en Vuelta ride.

Rutt och tidplan

Den totala längden på denna nionde etapp är 212 kilometer. Starten är vid 11:15. Längs vägen cyklisterna kommer att behöva klättra en hel del små och större ramper. Endast tre klättrar räknas berget klassificeringen. Nedan finns information om uppstigningen huvud klättrar i denna resa.
Monte Terminio
Den första stora klättra för dagen är Monte Terminio. Längden på denna stigning är 20 kilometer. Den genomsnittliga andelen är 4,2 procent. De brantaste delarna är cirka 9 procent brant. När ryttare kommer till toppen av denna stigning, har de rest 95,5 kilometer in på scenen. Toppen ligger på en höjd av 1240 meter.
Colle Molella
Den andra stora klättra för dagen är Colle Molella. Längden på denna stigning är 9,6 kilometer. Den genomsnittliga andelen är 6,2 procent. De brantaste delarna är cirka 12 procent brant. Toppen ligger på en höjd av 1087 meter. När ryttarna når toppen, de har täckt 125 kilometer i detta skede och ändå måste köra 87 kilometer för att komma till avslut.
Passo Serra
Den sista stigningen som räknas denna dag för berget klassificeringen är Passo Serra. Denna stigning är mycket kortare och hög än de två föregående uppstigningar. Den genomsnittliga andelen Passo Serra är 5,4 procent. Det finns några branta avsnitt i denna stigning, cirka 12 procent. Toppen ligger på en höjd av 584 meter och från den toppmötet är fortfarande 12 kilometer till mål.
Slutfasen
Efter ryttare över toppen av Passo Serra kom, följt av en brant nedstigning. Sedan kommer en kort, inte särskilt brant stigning som slutar vid cirka två kilometer från mål. Den sista två kilometer verkar vara relativt plan.

Preview: Favoriter

Rutten av detta skede erbjuder verkligen möjligheter för angripare. Möjligt kommer att dra några bra klättrare, som inte längre spelar stor roll i den totala ställningar, i detta rida attacken. Om det går bra för dem det, då är det möjligt att de förblir framåt och i finalen för scenen vinna tillåts att konkurrera. Äventyrare som kan vinna detta skede seger är: Jose Rodolfo Serpa, Stefano Pirazzi, Giovanni Visconti och Franco Pellizotti, men även holländaren Tom Jelte Slagter.

Resultat nionde etappen Giro d'Italia 2015

Scenen vanns av italienska Tiralongo. På 20 sekunder, holländaren Steven Kruijswijk blev tvåa. En annan holländare, Tom-Jelte Slagter, spelade också en roll i historien om denna resa: länge han red solo för huvud och han verkade ha en chans till en seger skede. I finalen den senaste allvarliga klättra, men han verkade inte ha mer tillräcklig energi för att slutföra sitt solo med en seger. Han var slutligen sjunde i denna resa. Contador behöll ledartröjan i steget. Contador, Aru och Porte igen bevisat att de är "tre stora" i denna Giro. De avslutade alla tre samtidigt, medan flera andra framträdande klassificerings ryttare igen förlorad tid på dessa tre.

Live på TV

Den nionde etappen av Giro d'Italia 2015 finnas televised bor vid Eurosport samt den flamländska public service-företaget VRT. Vid 14.30 startar vid sändaren sändning flamländska en 'Sporza på söndag "; Direktsändningen av denna Giro skede kommer att bli huvuddelen av denna Sporza sändning. Eurosport1 börjar på direktsändningen av denna Giro scen ca 15.00.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha