Giro 2015 - 16 scen: Pinzolo ?? Aprica

Göran Mörner Februari 28, 2016 Sport 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
På tisdag 26 maj den sextonde etappen av Giro d'Italia hållas. Detta är en extremt tuff bergs skede. Längs vägen, inkluderat den ökända Mortirolo klättra. Starten av denna etapp är i Pinzolo och målgång i Aprica. Vad loppet av denna ride vilja? Vilka berg måste klättrade alla där? Vilka är detaljerna i detta klättra i berg? Vilka är de favoriter till segern i denna tuffa berg scenen?

Börjar Pinzolo

Pinzolo är en plats i norra italienska Alperna, i provinsen Trentino. Pinzolo är ett par kilometer från målgång i sista rida, Madonna di Campiglio. Pinzolo är mest känd som en skidort. På sommaren är det oftast den fasta platsen där fotbollsklubben FC Internazionale Milano i upptakten på säsongen har ett träningsläger.
Pinzolo i Giro
Pinzolo tidigare vid upprepade tillfällen varit målgång i Giro stadier. År 1977 den italienska triumfe här Gianbattista Baronchelli. År 1985 Giuseppe Saronni i Pinzolo tog etappseger. Det var också dubbelt början på en resa: 1985 började en etapp som vanns av den schweiziska Hubert Seiz och 1977 fanns en början att rida där Renato Laghi segrat.

Finish Plats: Aprica

Aprica ligger i provinsen Sondrio och Lombardiet regionen. Eftersom utgångspunkten för denna resa, är denna plats finish också mycket populärt med vintersport. Dessutom Aprica drar in under sommaren en hel del turister, bland annat, i synnerhet många cykelentusiaster som går mountainbike i området.
Aprica i Giro
Aprica under de senaste många gånger innan målgång i stora bergetappes.In 1994 Marco Pantani vann femtonde etappen. Han hade redan vunnit fjortonde etappen i Giro. 1994 Tour i Italien markerade genombrott Pantani som nivå klättrare i klungan. Pantani var året tvåa i den slutliga klassificeringen av Giro.
Ankomster i Aprica
  • 2010 ?? Scarponi, Michele
  • 2006 ?? BASSO Ivan
  • 1999 ?? HERAS, Roberto
  • 1996 ?? GOTTI Ivan
  • 1994 ?? Pantani, Marco
  • 1991 ?? Chioccioli, Franco
  • 1990 ?? SIERRA Leonardo
  • 1962 ?? Adorni, Vittorio

Trail - uppgifter om klättrar

Detta berg skede har en längd av 175 km. Redan höger vid början ryttare börjar redan på den första klättringen för dagen: Campo Carlo Magno. Därefter följer Passo del Tonale. Klättra sedan ryttarna för första gången denna dag till Aprica. Men här de avslutar eller inte ännu, eftersom först de är fruktade Passo del Mortirolo körning. Om de har klättrat som kör tillbaka dem Aprica; den andra klättra till Aprica är den sista stigningen på scenen.
Campo Carlo Magno
Den första stigningen av dagen är Campo Carlo Magno. Campo Carlo Magno av stigningen börjar precis i början. Längden på denna stigning är 15,2 kilometer. Den genomsnittliga andelen är 6,2 procent. De brantaste band har en lutning på mer än 11 ​​procent.
Detta berg är för övrigt uppkallat efter Karl den store. Han skulle dras i år 800 på den här pass till Rom, där han kröntes kejsare av påven.
Passo del Tonale
Efter sänkningen av mer än 15 kilometer från Campo Carlo Magno, börjar vägen tillbaka för att köra. Den andra stigning av dagen är officiellt 15,2 kilometer lång. Den genomsnittliga andel av Passo del Tonale är 6 procent. De brantaste delarna är cirka 10 procent.
Aprica
Efter en lång nedstigning cyklisterna startar den första klättringen mot Aprica. Detta är en mycket oregelbunden stigning. Det finns passager i den här klättra de branta 15 procent, men det finns också bitar som är bara falska plan eller ens gå in i nedgång. Den genomsnittliga andel av denna 15 kilometer klättra är därför endast omkring 3,5 procent.
Passo del Mortirolo
När de först kom till Aprica, ryttare sjunka ner i en dal, där en kort stigning väntar dem. Sedan börjar efter ca 128 kilometer kurs klättra ökända Passo del Mortirolo.Deze klättra på 12,8 kilometer med en genomsnittlig ökning på över 10 procent. De brantaste delarna är 18 procent. Den Mortirolo toppen är 34.9 kilometer från mål.
Aprica
Efter Mortirolo följt av en nedgång på 17,5 kilometer, varefter ryttare starta sista stigningen till Aprica. Denna oregelbundna klättra med brant tog en remsa intressant, börjar efter ryttarna har klättrat cirka en kilometer. Denna brant sträcka tar ungefär en kilometer. Rasklimmers kan möjligen flyga ute med de andra klassificerings ryttare. Men deras nackdel att strax efter den branta sträckning följer en liten nedgång.

Preview: Favoriter

De stora utmanare för denna viktiga bergs skede genom Dolomiterna, inklusive förare som är favoriterna för totalsegern i Giro d'Italia som Alberto Contador och Fabio Aru. Med tanke på den profil ride, denna tur erbjuder men kanske också möjligheter att goda klättrare som inte helt kort står i rankingen och tidigare i resan går till attack.

Resultat 16 skede av 2015 Giro d'Italia

Drottningen etappen av Giro d'Italia 2015 gick mycket spektakulära. Contador drabbades av en punktering som fick honom att börja efterskott på stig Mortirolo. I denna mytomspunna berget gjorde han sitt lag väl. Aru hade då för att lösa Mortirolo, men kunde hans lagkamrat Landa följer Contador och Kruijswijk. I den slutliga klättra körde Landa så småningom till segern scenen genom att hoppa från duon Kruijswijk och Contador. Holländaren Kruijswijk körde en mycket stark rida. Han plockade upp denna dag berget jersey och steg till 8: e plats i den totala ställningar. Contador fortfarande ledare i ställningar, Landa är efter detta steg andra och tredje Aru tillstånd.

Live på TV

Den tunga Dolomietenrit är live TV som sänds av VRT Sporza och Eurosport. På den flamländska kanalen en börjar direktsändningen av detta skede på tisdag redan 13.30. På Eurosport1 är förhandsgranskningen planerad till 14:15 och direktsändning på 14.30.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha