Giraff, den högsta djuret i världen

Gitten Brodd Januari 7, 2016 Natur 44 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En giraff är graciös och imponerande att se. Giraffer är de högsta djuren i världen. På grund av hans kaliber, har han en märklig utseende i ögonen på många människor. Om giraffen körs verkar han vara på väg i slow motion. En giraff kan vara ganska stora, har han sett människor omkring dem oftast tidigare än folket honom. Han är ibland helt stilla och sedan flyttar sina kamouflage fläckar på bakgrunden av en skog. Djuret kan också höra, se och lukta.

Innehåll:

  • En nyfiken djur
  • Savanna
  • Fläckar Mönster
  • Dryck
  • Lion
  • Sömn
  • Hjärta
  • Long Neck
  • Pliocen

En nyfiken djur

En giraff är ett djur vilka nyfikna blickar. På grund av sin långa hals är hans huvud är sex meter över marken, vilket gör detta djur till den högsta landdjur i världen. Om han skulle gå runt i Nederländerna, kunde han titta in genom fönstren i ett hus på tredje våningen. Men han är inte här; Bara i Afrika är att hitta giraff i det vilda. Den högsta ålder för en giraff i naturen är 25 år och 28 år i fångenskap.

Savanna

Giraff är på savanner i Afrika och inte i de tropiska regnskogarna. Giraff livnär sig huvudsakligen på blad av akacia träd som är utbredd i Afrika. Trädet har försvarat sig mot bladet eaters som elefanter och giraffer av många taggar växer på dess grenar. Den 45 centimeter långa tunga giraffen är extremt smidig. Detta kan undvika ryggraden och dra bladen. De kan äta 70 kilo blad per dag.

Fläckar Mönster

Fläcken mönster giraff ser till att han inte är väl synlig när den passerar över en savann. En savann är ett landskap som är torr stor del av året är men där gräs, buskar och träd växer regelbundet. Dessa har ofta dammiga färger till gulbrun giraff gör honom goet kamouflage. Varje giraff har en unik färgningsmönster. Som svar på den unika strukturen hos mönstret igen varandra giraffer. Det finns nio subspecies. De längsta giraffer visas på Serengeti i Tanzania och Kenya. I södra Afrika, giraffer är ungefär halv meter mindre. Giraffer lever i grupper om sex till 20 individer. På bilden ser du en giraff för Kilimanjaro, det högsta berget i Afrika och också den högsta vulkan på kontinenten.

Dryck

Om du vill ha en giraff dricksvatten bör han bredde benen så långt som möjligt och gör upp och ned. Som ett resultat han har blivit ett lätt byte för krokodil. Giraffer försöka dricka för att undvika så mycket som möjligt; ofta de har tillräckligt för att ersätta vätskan de konsumerar genom att äta.

Lion

En giraff kan inte snabbt ersättas av ett lejon; hans största fiende. Eftersom han dominerar omgivningarna, kan han se det som kommer från en jakt lejon långt. Så han kan komma undan i tid. Giraffen är mycket snabb och när ett lejon får en kick av honom lejonet inte överleva. Fortfarande finns det vissa platser där lejonen jaga giraffer. Det är, till exempel, i Kruger-parken i Sydafrika. Giraffer är här jagas av lejon tills de når asfaltvägen. Eftersom giraffen från att glida ut på asfalten eftersom hans behov inte lämpar sig för den konstgjorda ytan. De flesta andra reserver i Afrika har ingen asfalterad väg.

Sömn

En annan överlevnadsstrategi för giraffen är: lite sömn. Han sover bara 30 minuter om dagen. Som han sover period indelas i korta tupplurar på 5 minuter. En giraff kommer inte ligga ner under sömnen. Han kan mycket väl sitta och vila. Men det är inte alltid en bra idé. Det tar lite tid eftersom Giraffen är upprätt och i Afrika finns det alltid offer för en promenad.

Hjärta

Giraffer ibland sitta på marken. Det är en lite ovanlig syn, eftersom deras hals är säker upprätt. På grund av sin hals är så länge som de måste ha en kraftfull hjärta så att blod kan pumpas runt. De kan inte lägga sig på marken eftersom deras huvud än deras hjärta slår för stark. Trycket i blodkärlen är så hög att giraffen få en omedelbar stroke. Blodtrycket hos en giraff är typiskt tre gånger högre än hos människor. En giraff har mer elastiska blodkärlen så chanserna för dem bryta igenom blodtrycket är lägre.

Long Neck

Det finns två teorier om ursprunget för de långa halsar i giraffer. En är Lamarck och den andra av de mer kända Darwin som utarbetat evolutionsteorin. Lamarck sade halsar giraffer blev längre av giraffer generation att sträcka ut sina halsar i jakt på högre mark blad. Som ett resultat blir de långa halsar i samband med tusentals år. Darwin säger att det finns alltid olika arter föreligger men att giraff med de längsta halsarna hade större chans att överleva. Giraff med korta halsar är utdöda genom naturligt urval.

Pliocen

Trots mer än hundra år av vetenskaplig forskning sedan Darwin vet att vi inte vet hur det är att giraffen har en lång hals. Man fann inga bevis som stöder ett av dessa ovanstående teorier. Det kan också vara så att det faktum att de är fiender från fjärran se kommande är den främsta orsaken till deras framgångsrika överlevnadsstrategi. Giraffen är genom sin enorma förhindra några eftertraktade byten i det vilda. Giraffen dök upp i pliocen geologiska epoken. Det innebär att giraff 2 till 5 miljoner år sedan inträffade. På den tiden levde flera stora djur.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha