Geografi Israel: nya höghus i Jerusalem

Annsofie Lundmark Februari 29, 2016 Vetenskap 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Jerusalem som är känd för sina vackra vyer kommer nu koncentrera sig mer på sin roll som en stor stad och som innehåller höga. Inte alla är glada över det. Men Jerusalem har ytterligare ett val? Jerusalem vill fortsätta att växa så det verkar oundviklig uppgång. Speciellt eftersom ännu inte klart vad som kommer att hända med östra Jerusalem. Det återstår en del av staden i israeliska händer eller kommer det att bli en del av en palestinsk diktatorisk stat.

Höghus i staden

Staden - en geografisk "definition"
Definiera en stad är en svår uppgift. Sammantaget kan man säga att en stad tas kan definieras som en koncentration av människor med en distinkt livsstil i form av sysselsättningsmönster och organisation. I en stad, det finns en hög grad av specialiserad och segregerade markanvändning och ett brett utbud av sociala, ekonomiska och politiska institutioner som samordnar användningen av anläggningar och resurser i staden.
Urban geografi
Urban geografi är en samhällsgeografi. I stadsgeografi, stads geograf studera tillväxt, funktion och placering av staden på ena sidan och å andra sidan, försöker han förstå den rumsliga strukturen bland sina invånare och verksamheter. Tyngdpunkten ligger på plats och utrymme. Den rumsligt perspektiv är det centrala temat i geografi där kortet är det viktigaste verktyget för kommunikation och operationaliseras. Stads Geographers sysslar med "utveckla och marknadsföra städer, mångkultur och integration, innovativa och kreativa stadsmiljöer, urban identitet och kulturindustrin."
Höghus i städerna
En liten storstad har höghus. Höga används för att bo, arbeta, eller rekreation. I Nederländerna talar man om höghus på fem våningar eller fler. I dessa byggnader är en hiss som krävs. Höghus finns främst i USA. Europa är mindre drabbade av höghus på grund av den historiska staden. Det finns också kritik på grund av visuell förorening. Ändå antalet höga byggnader har ökat under de senaste åren på grund av finare arkitektur och bättre passar in i stadsbilden. Även i höghus stadskärnor inte längre skydde.

Höghus i Jerusalem

Monumental stad
Jerusalem är kanske den mest monumentala staden i världen. Staden har 3000 år och har en vacker historisk Gamla Stan. Men Jerusalem sedan slutet av 19th century kommer att utvecklas utanför den gamla staden. Bortsett från Gamla stan är resten av Jerusalem så ganska ny. På grund naturligtvis aldrig stiga kommer i Gamla stan, spelar historien ingen roll i motståndet mot höghuset. Resistens mot höga beror främst på landskapet.
Utveckling av Jerusalem från slutet av 19-talet
Från slutet av artonhundratalet, när judar kom till Palestina för stat att etablera sig där, har Jerusalem avsevärt utökats. Det var snart byggdes utanför den gamla staden. Läs mer: urban geografi Jerusalem.
Holy Land
Förre premiärminister Ehud Olmert, som var inblandad i Holyland affären, var alltid en förespråkare för höghus i huvudstaden i Israel. Även Olmert själv sedan september 2014 fängelset är hans vision för höghus Jerusalems framtid. Höga kommer att förändras radikalt i ansiktet av den antika staden. Höghus är bara en fråga om tillgång och efterfrågan. Det finns en brist på lägenheter i Jerusalem. Många unga par och medelklassfamiljer har inte råd dyra bostäder medan de fortfarande att bo i Jerusalem. Det måste vara fler hus. Enligt arkitekten Nir Tamir Jerusalem är inte byggd nära nog. En gyllene medelväg måste hittas mellan att behålla karaktären av den gamla staden och byggandet av nya hus.
Beslutet att bygga upp i höjden
Höghus borde inte alltid till stadsplanering i Jerusalem. Den israelisk-kanadensiska arkitekten Moshe Safdie någonsin kom upp med en plan på 20.000 bostäder och kommersiella och industriella utrymme i ett område av 16 kvadrat miles i bergen väster om staden. Men denna plan avvisades eftersom man fruktade att det skulle försvaga centrum av staden. På 70-talet var det första hög byggnad, byggnaden Pinsker i grannskapet Talbieh. Senare kom Wolfson komplex i Rasko området. Men dessa var inte riktigt höga byggnader.
Idag finns det så många människor i Jerusalem att höghus är verkligen nödvändigt. Den Katamoniem närheten av 30-talet av förra seklet, som sedan byggdes för att hysa judiska immigranter, nu väsentligt ändras av höghus. Ganei Zion är ett projekt av fyra byggnader i fyra till åtta våningar och en byggnad med 19 våningar. Det handlar om 194 bostäder. Komplexet är nya centrum Katamoniem. Det invånarna bor huvudsakligen från medelklassen som behöver hem med tre eller fyra sovrum. Utvecklarna av Ganei Zion tvungen att anlita ett förvaltningsbolag som underjordiska parkeringsplatser, trädgårdar och andra byggnader, bland annat en synagoga, gym och lekplats ordnas för barn. I andra stadsdelar som Arnona, Har Homa och tyska kolonin stiger höghus.
Lyxiga höghus i centrala
I centrum stiger flera år lyxiga höghus. Dessa byggnader är projekt i Afrika Israel och Minrav. De är i Rav Kook och Hanevi'iem gator inom gångavstånd från den gamla staden. De står bredvid vissa historiska byggnader som Anna Ticho House i Rav Kook Street. De flesta lägenheter i nio våningar 7 HaRav Kook projektet köptes av franska och ryssar. De köper det som en investering eller fritidshus. På tio år centrum kommer att ha många fler höga byggnader.

Lyxiga höghus i Ha Nevi'iem och Rav Kook Street

LegendaA Hanevi'iem gata
B Rav Kook Street
Huvudentrén till staden kommer att förändras
Huvudentrén till staden kommer att förändras i den huvudsakliga verksamheten center i Jerusalem. Här finns 12 torn för att byggas. Businesscenter kommer att vara en miljon kvadratmeter butiker, kontor, hotell och företag. Det kommer att finnas tillgång till den planerade Jerusalem-Tel Aviv höghastighetståg och pendeltåg i Jerusalem.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Vad Djokja silver?
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha