Ge din läkare ett nummer: Care Card Nederländerna

En poäng för läkare, tandläkare eller sjukhus? Att ge en personlig bedömning av medicintekniska leverantörer blir allt vanligare. Care Karta Nederländerna försöker få värderingarna i Nederländerna identifieras, så att välja en vårdgivare kan vara lättare. Nyckelfrågan är naturligtvis: som fungerar redan lite? Sedan en tid är det mycket vanligt att dela dina erfarenheter med semesterorter och butiker så att andra får en opartisk insyn i prestanda och produkter. Vad är mindre uppenbart var det med din läkare, tandläkare, sjukhus eller sjukgymnast att göra en bedömning. Detta passar väl inom elfenbenstorn kultur som omgav den medicinska sektorn. Dessutom, tanken att du handlat runt i sjukvården en nyare trend. Med den ökande öppenhet och demokratisering av bedömningsprocessen, den slutna atmosfären som hängde över den ständigt föränderliga sjukvården.

Betyg för läkaren

Det fanns redan gör organisationer som försökte föreställa hur den medicinska sektorn "poäng", till exempel genom att ange erfarenheter människor har med en vårdgivare. Men som oftast fanns fler småskaliga initiativ, som ofta dog en tidig död. Vid orden "denna tjänst inte betygsatt ännu, bli den första!" efter allt du kan härleda lite information. En nyligen ett initiativ landsomfattande är webbplatsen www.zorgkaartnederland.nl.

Skötsel Karta Nederländerna

Denna webbplats är inte på initiativ av en liten lokal aktör, men ett partnerskap mellan organisationer. Hälsainsureren Zilveren Kruis Achmea är en av dem. En talesman för Silver Kruis Achmea artikulerar vikten av webbplatsen enligt följande: ?? Jag kan tänka mig att du vill som patient vet vad kvaliteten på sjukhuset där du måste genomgå kataraktoperation. Vad är bättre än du hamnar på en webbplats när man tittar på detta sjukhus där andra har skrivit sina erfarenheter? En oberoende värdering, där du kan göra en skillnad. Inte av andra läkare utan av människor som är i samma båt, eller har varit. ??

Landsomfattande

initiativ Care Map Nederländerna är landsomfattande. Talesmannen för Silver Kruis Achmea ?? Du kan ge lokala GP en värdering eller sjukgymnast eller tandläkare att du behandlas. Det fina med webbplatsen är att vem som helst kan uppskatta inom sin egen stad eller ort läkaren. Speciellt när man kommer någonstans nya att leva, är det mycket bekvämt att besöka webbplatsen. Denna oro bringas nära folket. ?? Förutom att stödja Zilveren Kruis Achmea är ett aktivt deltagande av förlagen Bohn Stafleu av Loghum och holländska Patient Consumer Federation. Det Care Karta Nederländerna är landsomfattande, betyder inte att initiativtagarna vila på sina lagrar. Talesmannen för Silver Kruis Achmea samtal organisationer också komma tillsammans att göra, och försäkrade att utnyttja möjligheten att uppskatta sin läkare och andra informerar detta: "På det här sättet, hemsidan ännu mer värde Äntligen. alla drar nytta av en oberoende kvalitativ bild av en viss läkare. ??

Punkterna värdering

På omsorgen Karta Nederländerna är nu mer än 135 709 vårdpersonal och vårdinrättningar som anges med sina uppgifter. Du kan söka på namnet på vårdgivaren eller den kategori av tjänster: till exempel, du ser på nämnare allmän praxis eller tandläkaryrket. När data från vårdgivaren eller institution är att ge ett betyg på sex delar. Dessa komponenter är:
  • Boka tider, som gick lätt?
  • Boende, du hittade / entoegankelijk detta rena?
  • Anställda är du / ni är vänliga och hjälpsamma?
  • Lyssna är din / din fråga korrekt?
  • Behandling, hade detta att ha din / din åsikt det önskade resultatet?
  • Information, var du / ni tillräckligt informerad om arten och resultatet av behandlingen?

Ingen lera om du vänligen

En bedömning kan göras mellan antalet 1 och 10. Om du gör en uppskattning, kommer det att bedömas av en redaktör. Syftet med webbplatsen är uttryckligen att informera, inte vara en plats där ensamvarg med lera kan kasta. Vem har sagt något till vara anonym, för fullständig sekretess till garanderen.Dit allt betyder inte att webbplatsen bara för att hitta ärliga recensioner är, och på så sätt se ocensurerade åsikter.

Summan på prov

Beviset summa. På webbplatsen några av de stora leverantörerna är redan väl representerat, med flera recensioner. Lokala läkare och tandläkare är inte alltid betyg voorzien.Ook underavdelningar, såsom dialysenheten av en viss sjukhus, identifierar, men ger inte alltid särskilda bedömningar - för att du är ofta i paraplyorganisationen. Sammanfattningsvis finns det fortfarande gott om utrymme för inmatning, men har hittat en hel del information, särskilt på större hälsomyndigheter.

PS: inte här, men det

Flera besökare till denna artikel anger i formuläret kommentar på denna webbplats har en bedömning av sjukvårdspersonal som de upplever. Fine, tack för ditt engagemang! Men glöm inte att också ge er bedömning på hemsidan Nederländerna Care Card? Det finns inte en länk eller information mellan den här artikeln och vård Karta Nederländerna.
(0)
(0)

Kommentarer - 25

Jag vill ge en bra tio till Dr. D.A. van Kampen, ortoped i Water sjukhuset i Purmerend Min vänstra höft var mycket öm och promenader var svårt. Efter operationen var / smärtan fortsatt road.The promenad förbättras tack Rianne Angel: Sjukgymnastik Weidevenne.Mijn tack också till narkosläkare. Efter operationen kände jag lika bra, som ibland annars geweest.De väntetiderna är korta.

Mycket uppskattar Dr.Schaeybroeck, reumatolog i Dordrecht, sjukhus Dordwijk. Hon tar sig tid att förklara något lugnt och tydligt och är mycket involverad med patienterna.

Jag skulle vilja Dr. Simons av Media Park i Köln kommer att ge en 10. Han gjorde en genomsökning av min bäckenet som Max. Eindhoven gjorde absolut inte.

Jag hjälpte Laurentius sjukhus Roermond, jag är väldigt väldigt glad 10th .SJArts.met en läkare snyggt repet vänster knä skulle någon här läkaren aanbevelen.voor kirurgi alls tanken på omvårdnad mycket uppskattat, och efter operation klarat mycket väl så ett plus inriktas omvårdnad.

Jag är i Rhenlandet sjukhuset hjälpte min vänstra knä. Den läkare som har träffat denna konstverk är Mr R. Mahdad .. Jag är väldigt nöjd med hur hela processen gick. Vården i Rhenlandet sjukhuset var perfekt. Det är därför jag uppskattar Herren R.Mahdad med en 10 Eftersom förklaringen samt drift och öppenhet om honom är stor. Jag skulle rekommendera honom till någon. Sjukhuset vunnit denna siffra eftersom de är öppna för allt och genomföra vad som står i deras makt is.A Duffels

Poli Direkt Tilburg.Keurig i tid, enligt afspraakDe sjuksköterskor Grace Grootings, Monique Grimme och andra vars namn jag inte vet hjälp, vän verkar de sätter du på användarvänlighet snabbt. För Dr.Kothe ovanstående är mycket tillämpligt, plus gör henne mycket begripliga förklaringar. Fantastiskt. Jag gav telefonen en 9, men gör bara en tiondel av!

Jag vill ha min kardiolog Dr Brouwer ge ett tionde, en snäll och mild man och lyssnar väl.

Mitt tack går till Dr. P. Verhagen urolog och röntgenavdelningen för Erasmus MC Rotterdam.Dokter Verhagen opererade mig mars med en njurtumör genom sin kompetens och i samarbete med röntgenavdelningen, har han kunnat njure sparen.Dr. Verhagen är en varm och kan man som mig rätt till mods föreslog mig pengar för en 10 hem.Alles är förhandlingsbara med lugn och humor, han vet hur man kan föra en obehaglig meddelande väl. Inga tomma löften och inga väntetider för kontroll.

Jag skulle vilja att läkare i urologi Dr. M. van der Aa och gynekologi dr. En Volebregt i Poli Heemstede säga tack för en mycket noggrann sätt att agera. Inte bara kontakter i förväg via telefon, men även receptionen på avdelningen av sjuksköterskor och läkare fortsatte i en avslappnad och engagerande sätt. Sjuksköterskan har begärt ytterligare upplysningar och ihåg även vår telefonkontakt.

Jag skulle vilja kärlkirurg D'r Hoksbergen av medicliniek 10 Bussum för alla behandlingar relaterade mina kärlproblem. Vårdpersonalen är super proffs! Slutligen kan jag nu ens en minut utan mina strumpor.

Internist Dr flotte, Rijnstate sjukhus dept Zevenaar, fina behandling och expertråd.

Jag gillar afd.urologie av Meander sjukhuset i Amersfoort, särskilt urolog Dr.P.Dom ge en god kvalitet-9. Detta för professionalism och engagemang. En fortfarande där för att lyssna. Utnämningar är på tiden nagekomen.Kortom en trevlig sjukhus där rekommenderar patientcentrerad staat.Aan.

Jag skulle vilja dr. Daams på sjukhuset Catherina uppskattar denna webbplats. Därför vill jag ge honom en 10. Detta för sin professionalism och engagemang

Medinova Clinic liten Rosendaal, Dr M Daemen Ge mig en 10. Efter fyra år av att gå med smärta, ett bråck som här i Enschede ingen ville driva mig, Dr. Daemen opererade mig med hela sitt team, var jag tittade efter så väl att jag Nästa dag kunde gå hem. Jag blev också hem regelbundet kallas in från medi kliniken nova hur det gick. Jag är mycket nöjd med operationen och eftervården kan inte rekommendera någon.

Har sju år hade ont i min axel. GPs ville inte lyssna via omväg Doctor Peter harvar medi center kom Waalre. För två veckor sedan hade kirurgi i dag kontroll smärtfri. super läkare tack peter en glad patient.

I maj 2013 fick jag en ny knä eftersom min gamla var slitna. Dr. Moens från sjukhuset Bern Hove i Uden förtjänade tio av tio. Med min nya knä, kan jag göra allt igen, även på mina knän zitten.Bedankt läkare Moens.Joep vdHeuvel

Dr Liem, hälsa Strijp.Onderbreekt ofta standardrepet komplimanger passerar regelbundet. Den välmenande, men osannolikt.

GP, F.J.H.J. van der Poel Idag utnämning till 10 för 11 för magkramper. Jag var där just i tid vid 10:45 och rapporteras mig till assistenten för utnämningen. Min läkare låt mig vänta tills 11:15, jag går med intresse att låta assistenten för att fråga hur det kan så att människor som kom senare i ett senare möte, jag gick rätt för det. '' Oohhww säga vilken assistent Din anställning tyvärr göras på grund av massorna, har du nu en 11:30 möte '' << yah höger Visst, jag hade varit i väntrummet hörde att det fanns hos patienter med en avtalad tid för 11:40, inte jag gezien.Ik've valde mig rätt på GP, jag nu redan nästan 23 år på denna GP och detta var den 2: a gången min läkare lät mig sitta så att de många tror, ​​men tar ingenting av dessa allmänläkare tid om du frågar mig ganska bortskämda i jämförelse med det förflutna, men det är min åsikt! Med Kind GroetX

Som om du checkar in på ett hotell! Ben i oktober gick till Slingeland sjukhus för yrsel klagomål. Jag var tvungen att rapportera till ENT kliniken. Receptionisten frågade om jag hade haft en bra resa och erbjöd mig kaffe som var mycket välkommen efter en lång resa tidigt. Hjärtvärmande eftersom de är inblandade där. Du är inte ett nummer!

Plikt Trobose telefon Nr. 0880038880de tjänsten är fantastisk. 26 timmar efter anmälan per telefon, är mitt CV i remsor mottagen. Ok kontakten går mycket snabbt genom en dator 10 plus.

Dr van Loon i Amsterdam frågade mig, efter klagomål från en smärtsam ben, kläder mig. Han såg att jag grät av smärta mitt högra ben inte komma på mina fötter. Kan inte göra det, sa jag. Jo, sade han, det kommer fortfarande att behöva och bara gick därifrån. Jag kämpade tillbaka mina tårar och frågade om han kunde hjälpa mig. Ja, snart, jag måste bara göra något, ropade han bakom sitt skrivbord! Helt klart en läkare som tar ut sin frustration på någon patient. Det förefaller mig en lektion på skolläkare. Nästa dag ringde han. Att ställa om mediciner slogs. Ja, ja. Jag sa att jag trodde att du ringde för att göra dina ursäkter om din oförskämd beteende igår. Det spelar en roll, sade han. Bara be om ursäkt när du vet att du har fel om mig verkar lektion två av läkaren och skola i vårt hem som kallas normal beleefdheidsvormen.Gelukkig han var ersättare, men jag gör aldrig ett möte där.

Eftersom avgång från min läkare utomlands jag registrerade online på gruppövningen Trompenburgstraat Amsterdam. Jag angav inte någon preferens för en viss läkare. Onsdag eftermiddag, med tanke på min journal. Jag hade problem så jag ville göra en avtalad tid. Assistant säger, det finns ingen plats i din egen GP - som jag inte välja - och han går på semester nästa vecka. Bruket har en kvinnlig läkare på arbetsmarknaden, det vill säga det fungerar för alla allmänläkare. Assistenten gjort tid för mig på detta för nästa morgon. Eftersom jag hade en hel del klagomål, var en dubbel möte gjorts. Nästa morgon tidigt kallades jag av en annan assistent. Hennes första kommentar: varför du bör gå till doktorn? Eftersom jag behöver medicinskt stöd. Ja, men varför? Jag använde medicinsk terminologi för att ge några klagomål till henne: CPAP, Obese hyperventilation syndrom, högt blodtryck, ödem. Jag erkänner, jag glömde säga att jag hade en inflammerad acne plats på min tumme. Hennes svar? Ja, men du är med en annan läkare ingeschreven.Bedoelt du att jag måste vänta 11 dagar? Diskussionen gick på ett tag. Vid ett tillfälle hade jag nog av denna "behandling". Jag cyklade till den praxis, bad om min fil och gick letar efter en annan läkare. De flesta metoder i min närmaste omgivning är fulla. Detta är inte. Nu förstår jag varför.

Jag höll på att behandlas av en tandläkare Simons Vlaskamp i Haag. Jag säga var att jag är så glad att jag är ute därifrån. Total kund ovänliga. Räkningar får ett år senare, och om du säger något om detta, finns det bara ett svar hon fortfarande fem år efter behandling dag kan skicka en räkning. Behandlingarna är av dålig kvalitet. Jag tror att han har behandlats så illa att ett besök var nödvändigt att oralkirurgen endast ratten kan dra ännu. Även under behandlingarna kommer helt enkelt plocka upp sin mobiltelefon och balkong kommer att göra ett samtal eller chatta med assistent på ett TV-program medan han är upptagen med dig. Då talar vi inte längre om väntetiderna. Du gör en tid men vänta en timme eller mer är inget undantag. Kort sagt, undvika de råd

Det låter bra Gonnie! Tack för ditt svar och mest önskvärda!

Mestrom Dear Sir, Trevligt att höra och tack för ditt meddelande. Kanske andra läsare har också nytta. Glöm inte dina erfarenheter kan också vara ett tillfälle att skriva ner göra online-karta Nederländerna? Med vänliga hälsningar, Mary

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också