Game granskning: Etrian Odyssey

Anne Edström Februari 28, 2016 Underhållning 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
"Etrian Odyssey" är en old-school turbaserat RPG för DS som du har satt ihop ett team av äventyrare som måste utforska en underjordisk skog magiskt dök upp. Rita egna kartor med hjälp av pekskärmen är nyckeln.

Etrian Odyssey
Atlus Co

Plattform: Nintendo DS
Utgivare: Nintendo
Turordningsbaserad RPG / 2008

Story

Efter den nya äventyrare anländer i byn Etria får du höra att det ett tag sedan strax utanför staden en underjordisk skog har dykt upp på oförklarligt. Denna enorma skog kallas Yggdrasil Labyrinth av invånarna. Inte överraskande, eftersom det är en sann labyrint där ingen någonsin har återvänt från ??

Spel

Det var allt. Allvarligt. Etrian Odyssey kan mycket väl vara en tur-baserade RPG ?? ?? , Men mycket mer än så ovan, den här historien har inte för mycket. Etrian Odyssey trots allt, vill vara något mer eller mindre än den typ av RPG som vi hade spelat när Commodore 64 fortfarande ett under av teknik kan nämnas. Vi själva inte vet ännu hur vi tillbringat oräkneliga timmar med The Bard ?? s Tale, men under 2008 vi fortfarande få lite på näsan för den typen av spel med lite djup. Att Atlus, ett spel tillverkare som specialiserat sig på nischprodukter såsom Super Robot Taisen och Trauma Center: Under the Knife, kommer upp med en titel som påminner starkt om den gamla RPG ?? s gått, är därför förvånande att ringa? ? men de flesta spelare kommer förmodligen här en hel del glädje av.
Det första att notera är att du helt i början av detta spel för en handhållen presenteras med några alternativ. Innan du kan dra nytta av ett äventyr, måste du först skapa ett lag trots allt. Därför skapar du ett antal tecken. I princip kan du skapa så många hjältar som du vill, men gör i praktiken du behöver pengar för det, och det kan vara högst fem tecken samtidigt vara en del av en aktiv grupp. Som är fördelade i en spetsen och en reträtt, en taktisk val som är oerhört viktig under de många slagsmål. Det finns nio klasser att välja mellan, inklusive de två sista sent i spelet finns tillgängliga: Mercenaries, Survivalists, Protectors, mörka Hunters, Sjukvårdare, alkemister, Bards, Samurai och Hexcasters. Var och en av dessa tecken beskrivs med ett antal statistik, däribland Level, Hit Points, attack, försvar, styrka, Vitalitet, Snabbhet, och lycka teknik. Du kan bestämma hur Skill Points som får dig i början och under spelets gång, uppdelat. Varje klass har 21 tillgängliga färdigheter. De flesta av dem är specifika för ett visst yrke, och varje Skill kan förbättras 10 gånger. Det innebär att tecknen kan specialisera sig extrema, eller kan välja att vara tämligen bra på olika saker. Valet avgörs mycket starkt hur väl du kommer att utföra.
Striderna påminner starkt om spel i tjugo år sedan, eller de ursprungliga Heroes of Might and Magic, till exempel. Du ser dina motståndare på den övre skärmen bredvid varandra och välj varje varv per person vad han eller hon kommer att göra. Då allt utspelar sig framför dina ögon. Det är den totala avsaknaden av rörelse, utom när det finns magi används. Grafiken själva är helt bra, även om allt ser mycket tecknad ?? ?? och miljön ganska monotont. Utformningen av karaktärer och monster som dyker upp slumpmässigt i spelet, men det kan mycket väl vara.
En central del i Etrian Odyssey håller en planritning. Detta är nästan nödvändigt eftersom utan den du är en första området har kartlagts, du kan inte ens få nya uppdrag. Också sparat spelet är bara sporadiskt, så att du hittar ofta de kort du har dragit dig att använda för att hitta vägen tillbaka. Det är ibland frustrerande, men också mycket viktigt för spelet. Kartor tecken görs med pennan på pekskärmen. På grundval av enkla ikoner kan sätta dina väggar, golv färg, radera och Kommentera. Dessutom är det möjligt att tillhandahålla symboler för att uppskatta korten, monster, brunnar, trappor, händelser, eller varp voorwerp- punkter och dörrar förslag. Vem vill göra det, men tänk på att det bästa tar ganska lång tid att få en plats på kartan, även utan användning av tilläggssymboler. Det finns fem strata ?? ?? i spelet, var och en består av fem våningar, och det tog oss ett genomsnitt på elva timmar till planen för ett stratum ?? ?? redo.

Bedömning

Etrian Odyssey är oerhört svårt. Vem gör sitt bästa, få dra kartorna snabbt behärskar, men misstag brukar straffas och oppositionen är tung. Vanligtvis kommer du ofta måste återvända till byn för att hantera din guild och återhämta sig, medan de olika äventyrare i din grupp från många sår samtidigt blödning. Det kostar en hel del pengar för att få alla tillbaka till livet eller att läka och du måste också uppmärksamma inköp av lämplig utrustning. Alternativen varierar från uppdrag till uppdrag och återigen är ett bra val är mycket viktigt, så Etrian Odyssey har varit en härlig och ganska beroendeframkallande strategisk dimension. Det är just denna aspekt som gör spelet roligt eftersom personligen vi gillar real ?? bordsrollspelare ?? nog av denna typ av endimensionella fightingspel. Den stora komplexiteten, vikten av en bra taktisk och strategisk insikt, och kombinationen mellan att ta hand om dina egna kartor och handling gör spelet roligare men än du kanske tror, ​​men fans av shooters eller racing spel kommer säkert inte vet vad de Detta bör börja.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha