Game granskning: Classic Battle - Jihad komplotter

'Jihad Conspiracies "är det andra tillägget i" Interstellar spelarnas serie för Classic Battle. Boken är fullmatad med information om organisationer och personer under Jihad utövar stort inflytande på den inre sfär och är lämplig för rollen som boardgame- och wargameversies här spelet.

Klassiska Battle: Jihad Conspiracies

Role-Playing Game & Board Game & Miniatyrer Combat Game Sourcebook. Randall N. räkningar, David L. McCulloch, Ben Rom, Steven Mohan, Jr.
  • Utgivare: Catalyst Game Labs
  • Häftad
  • 2008
  • 136 s.
  • ISBN: 978-1-934857-04-5

Story

Comstar, en mega företag som grundades 2788 av Jerome Blake, har alltid haft en enorm inverkan på den inre sfär. Inte överraskande, eftersom hela kommunikationsnät som möjliggör de kända bebodda världar att kommunicera med varandra ägs av bolaget. Genom att ta kontroll över Terra ?? hemvärld mänskligheten ?? och se till att alla de stater som neutralitet hans Hyper Pulse Generator stationer och ?? personal erkände, Comstar lyckats skaffa sig en unik position för sig vilket ytterligare sattes efter Blakes död i 2819. Hans efterträdare, Conrad Toyama, reformerade Comstar till en styv, religiösa hierarkin började rivas sönder efter ett tag. En fraktion tolkade ord Blake nämligen på ett mycket personligt sätt och var övertygad om att resten av mänskligheten inte måste skyddas, men besegras. Comstar återhämtade sig så småningom, men inte utan skapandet av utbrytargrupp Ord Blake. Under ledning av ?? Primus exil ?? Thomas Marik ville ord Blake varken mer eller mindre än en jihad mot husen i Inre sfär och den fullständiga erövringen av Terra.
Redan 3057 den Blakisten började förberedelserna för deras heligt krig genom att flytta sina styrkor till en lämplig plats nära Terra. Attacken mot Särna mars Capellans och Free World League hade pulveriserat stabiliteten i regionen och tiden verkade mogen att skörda frukterna. Ett år senare, visste redan Ord Blake genom manipulation, bedrägeri och Terra militära åtgärder för att ta. Det fanns en hel del anhängare som stödde attacken i hemlighet och hade underlättas, liksom en stor kraft som sades vara den 21: a Centauri Lancers legosoldat regemente, som bara kontrakterades av Comstar. När klockaren Klaus Hettig några månader senare hoppade av till Word, invasionen var framgångsrik. Klockaren Martial i Comstar, Anastasius Focht, beslutat att inte ta räddningsoperation eftersom han trodde att Klaner ett större hot.
I 3064 kände Ord Blake att ta en form av legitimitet som Thomas Marik organisation nominerad till medlemskap i Star League. Två år senare, Ord Blake protektoratet etablerad, som bestod av sex världar i Chaos mars. Nästan omedelbart skapade Jaime Wolf Allied Mercenary Command till utbyggnaden av sekten i Chaos mars att stoppa. Ord Blake svarade med att sponsra en fiende till Wolf och även att bygga en blockad mot Northwind Highlanders, vilket gör AMC till stor del neutraliseras.
Och sedan hände det otänkbara
Under Whitting konferensen 3067 förklarade Capellan Confederation de Federated Suns och Lyran Alliance allt att de ville dra sig ur Star League. Trots att första Lord Christian Mansdottir visade ASAP ansluta sig till Blakisten och Taurian Concordat att stödja hans misstroendevotum, var i slutet av Star League ett faktum. För Ord Blake var ett slag i ansiktet. Många cultists verkligen tror på en profetia som förutsäger dem att enligt Ord Blake suveräna vilja genom Star League. Ordet försökte sedan de tidigare staterna i Federated samväldet genom att övertyga hjälp av hotelser att återförenas ligan och sedan den oundvikliga avslag öppnade krigsfartyg i Blakisten eld på olika planeter. Attacken utvidgas till varje rike Inre Sphere och även se till att vissa grannländerna faller isär börjat. Denna period av blod, förstörelse och förintelse kallas Jihad.
Alla vet att Jihad var en mycket kaotisk period som präglades av intriger och hemligheter. Jihad konspirationer ta ett antal händelser och fraktioner under mikroskop som alla kan ha satt sin prägel på det heliga kriget Ord Blake. Boken är en samling av både saklig information och alla typer av konspirationsteorier och erbjuder en mycket annorlunda perspektiv på vissa saker som har hänt under Jihad ??

Omdöme

Jihad Konspirationer är textad Interstellar Players 2 och vet fans Classic Battle naturligtvis omedelbart hur detta tillägg är strukturerad. Första Interstellar Players alla redan infört olika grupper som utövar inflytande bakom kulisserna på Inre Sphere och i princip göra Jihad konspirationer inte annorlunda, även om det naturligtvis är inriktade på perioden mellan 2367 och 2381. Ingen period i Classic Battle var provisoriskt så presenteras i stor utsträckning som jihad och så det kan vara svårt att fortfarande se skogen för alla träd ?? Efterföljande expansioner tidigare tillägg verkar tala berättade en gång genom att avslöja några hemligheter där det inte fanns någon fråga om ?? men denna bok är konstruerad så att den inte stör resten av den officiella tidslinjen.
Det börjar med en mycket kort historia om en man som på sjukhus. Läkarna tror att han är galen, men han påstår sig vara från Jardine ?? en planet som länge har försvunnit från kartan. Det är ett utmärkt sätt att skapa rätt atmosfär, eftersom vissa bitar i denna Jihad konspirationer kan ses som den klassiska Battle motsvarande X-Files.
En av de mest intressanta delarna heter What If ?? ??. I tre gemener fyllda sidor ?? s ord Blake ses på ett helt annat sätt än vanligt. Det är imponerande att se hur några av de fakta som normalt som inkonsekvenser kunde ses plötsligt gripas för att få oss att tvivla om verkliga motiv Ordet. Vad händer om Ord Blake säkert avsikten var att rädda mänskligheten? Vad händer om Blakisten hade faktiskt ankomst Klaner funktioner? Och vad händer om armén av Ordet blev faktiskt gjort för att stoppa Klaner? Dessa är mycket intressanta frågor som bra spelledare utan tvekan kommer att ge en hel del inspiration.
I den efterföljande ?? The Hidden ?? Vi får läsa om bortglömda eller förlorade platser och samhällen. Texten påminner oss om att frågorna kring Eden, Atlantis och Machu Picchu har länge varit löst, men det finns nya mysterier ersättas. Den fokuserar på den försvann planeter som Jardine. Förutom att uppdatera världens själva grundligt studerat, men hur i helvete för att få det hela himlakroppar kan gå förlorade och som därför kan vara ansvarig. Jakten på ord Blake i Brooklyn Stevens ?? som sägs för att hitta dem lyckades Jardine ?? får tillräckligt med uppmärksamhet. Det är allt fascinerande läsning material som lätt ?? kampanjer ?? skall grundas.
Den ?? Uncle Chandy ?? Följande kapitel är ingen annan än Chandrasekhar Kurita, en lättsinnig människa som någonsin förvisad av Takashi Kurita själv var på banan, men som sedan lyckats bygga ett kraftfullt imperium och en av de rikaste män i Draconis Kombinera att vara. ?? S Mans framgångar men också många fiender har honom orolig, men farbror Chandy verkar mycket lojal mot både Kombinera som dess nuvarande samordnare. Chandrasekhar hoppas inte bara att få en massa pengar genom hans Hachiman Taro Electronics, också eftersträvar han ekonomiska reformer efter, kommer att försvaga de klaner genom att ändra sin ekonomiska bas, har arbetat sedan långt innan Jihad började aktivt mot Ord Blake och söker genom sin kontakter inom Interstellar expeditioner för att upptäcka sanningen om alla typer av mysterier. Denna sektion kan läsa lite mindre smidig än vad som kom tidigare, men ger en karaktär för att visa att verkligen en enorm inverkan kan ha på resten av den inre sfär. Alltid intressant spel för ledare, så.
?? Sällskapet ?? är ett namn som ges av spioner, gavs till en grupp av toppforskare som är aktiva i de olika klaner. De tolkar ord i deras stora ledare, General Kerenskij, på ett mycket personligt sätt. Enligt denna bästa forskare, är framtiden verkligen inte i händerna på krigarkast, men att av forskarna. De är väktare av blodslinjer av klaner och utvecklare och ingenjörer i de nya vapen och teknik. En sådan attityd är naturligtvis raka motsatsen till vad Clans står för, vilket innebär Sällskapet för närvarande i största hemlighet att fortsätta ?? Det är ett intressant koncept som kastar nytt ljus över hur vissa klanmedlemmar fortsätta.
Brotherhood of Randis är en grupp av erfarna och engagerade krigare som inte längre existerar från mångsidiga fighters från förr, men har utvecklats till en sammanhållande kraft som bygger på lagarbete. Det huvudsakliga syftet med brödraskapet verkar vara skyddet av periferin-världen Randis IV men gruppen har andra intressen. Verkligen originalet är inte allt, men i många avseenden Squires, Knight Kandidater och Knights of the Brotherhood Classic Battle versioner av Paladins av fantasy litteratur. Klyftor har sin Cyber ​​Knights, Dungeons & Dragons är Paladins, så varför inte KBT kan ha sina egna riddare?
?? Mysteries of the Void ?? är en annan fascinerande pjäs, som handlar om eventuell förekomst av spöken, spöke partiklar och mer. Tyngdpunkten ligger på förlorade fartyg, men det är framför allt hur uppenbarelser förklarade att imponerar. Det visar sig ha att göra med den typ av ?? hyperrymden ?? och det faktum att hoppa Technology fartyg utrustade med den nödvändiga enheten gör det möjligt att resa genom de tre rumsliga dimensioner, men har en mindre förutsägbar effekt på den fjärde dimensionen av rumtiden kontinuum: tiden själv.
?? De gamla ?? talar om belters. Dessa är människor som bor i asteroidbältet runt Terra och det har bildat sitt eget samhälle. De finns under radarn i Comstar, men kan mycket väl ha mer inflytande än de flesta tror husen i Inre Sfären. Det är inte den bästa kapitel i Jihad konspirationer, men smarta spelledare kan säkert använda bälte. Tänk på en Bespin liknande scen som ska hålla spelaren Tecken stoppa i asteroidbältet leveranser därifrån. Den avancerade läkemedel som praktiseras erbjuder allt förutom den nödvändiga extra mat, eftersom det finns talar här och där om odödliga varelser ??
Ursprunget till Cult of Saints Cameron är belagd med ganska ovanliga händelser. Först var löjtnant Saul Robstein som var plötsligt oförklarligt tre dagar, döva och blinda i 2739 medan han satt vid kontrollpanel hans Crockett. Robstein uppgav att han fick besök av en anda av Jonathan Cameron, Första Lord of the Star League som hade dött ett år tidigare. Jonathan skulle ha viskade till honom att hans syster Jocasta Cameron skulle dö två år senare ?? vad som än hände. Bara fem dagar senare förlorade också soldat Sandra Ustus en stund både hennes ansikte och tal som hennes hörsel. Hon hade sett i hans egna ord anda av Jocasta, som berättade för henne hur Simon Cameron skulle dö i händerna på en grävmaskin ?? ??. Båda incidenterna var snabbt glömd, tills 2751, då Sergeant Heinzmann en vecka efter en saboterat min robot Simon Cameron hade dräpt föll i koma. När han vaknade upp ur sin koma, han berättade hur han sett i sina drömmar tiotals döda Camerons. Det hela kunde locka en hel del uppmärksamhet i media, särskilt eftersom bara runt den tiden de gamla dagböcker och brev från Jonathan och Jocasta Cameron släpptes. Fler och fler människor började tro att båda var helgon och sedan konstaterades också ett annat otroliga likheter i 2753 mellan en dröm som Jonathan hade femtio år tidigare och det första mötet mellan Richard Cameron och Stefan Amaris antalet cultists ökade plötsligt med 50 miljoner huvuden. Kulten av Saints Cameron läggas till senare för övrigt också Aleksandr Kerenskij som en tredje medlem av den heliga Treenigheten. Det är alla i en rolig, berättade mycket troligt sätt och särskilt förekomsten av hemliga brev från Jonathan Cameron som upprätthålls endast av ledarna för de sekt vädjar till fantasin.
Den Saurimat är starka anhängare av de lärdomar Azami, som bygger på Koranen. Det är en sekt legosoldat mördare av planeten Shaul Khala som har en händelserik historia bakom sig. De är fortfarande iscensatt i historier som berättar mödrar att ingjuta rädsla sina barn, men inte alla är säker på om Saurimat fortfarande finns och vilka mål de har i dag. Saurimat tränas i konsten att ?? Quick Död ?? och älskar att samarbeta med sina BattleMechs hand till hand bekämpa. Eftersom motsvarande den japanska ninja ?? s inte verkligen göra dem ursprungliga intryck, men deras bakgrund är så trovärdigt som tyder på att de är ändå ett välkommet tillskott till Battle universum.
Slutligen får vi samhörighet Unlimited, en mega företag som tidigare haft en enorm makt och trots en rad dåliga beslut fortfarande en viktig aktör på den internationella scenen. Visionen av den mystiska grundaren av Elric Steffelbus IV har sett till att det fanns i det förflutna, för mycket tid och pengar på forskning, så förbund Unlimited har drabbats av stora ekonomiska förluster. Men någon med familjen von Steffelbus inte har några genombrott försökte att vända till vinst. Varför inte? Elric fortfarande lever? Och vad händer med hans son, som liksom grundaren själv sällan i den offentliga arenan? Relevanta frågor.
Därefter kommer med 15 sidor ?? s ?? Mindre spelare ?? Nya regler för rollen i första hand avsedd för att öka alternativen när du skapar en karaktär. Vi får nya vapen och utrustning, en vacker ny strid Mech, en ny Aerospace Fighter och diagramblad.
Jihad Konspirationer är som andra tillskott för Classic Battle och Shadowrun huvudsakligen presenteras i form av essäer, e-post och samtal, men lyckligtvis tekniken inte används mycket, så varje kapitel i sig internt förblir ganska konsekvent. Inte varje område surr med en livlig berättande stil, men några idéer som presenteras i den här boken är definitivt värt det. Därför är detta tillägg är mycket intressant för både rollspelare och ombord- och wargamers. Ritningarna gör utgör en nackdel. Det finns en hel del text och helsidor illustrationer ger otillräckliga rastplatser. Dessutom ser särskilt ritningar av Robert Atkinson och Brad McDevitt ofta sterilt ut. Folket blir för stel, vilket gör det verkar alls sämre arbete. Synd, eftersom färgomslag av Slawomir Maniak ?? som en gammal stad med shower i förgrunden ruinerna av ett Battlemaster och en man på en fyrbent odjuret ?? är vacker. Dessutom är det kanske lite olyckligt att innehållet inte fungerar längre sådana scener, men vi verkligen inte klaga.
*** 1/2
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha