Galen och andra örter från det förflutna

Fortfarande örtmedicin bygger dels på skrifter myndigheterna i det förflutna. Och samtida örter och växtbaserade terapeuter kan bäst att komma ut. Forntida skrifter kritisk studie vi kan fortfarande ge värdefull information för samtida användning. Men vem var Galen, Paracelsus, och Magnus Dodoens?

Galen Ceaudius.

Kom från Perganum. Han deltog i den medicinska skolan hos Smyrna, Korint och Alexandria. År 164 begav han sig till Rom, där han fick redan snabbt framträdande som läkare. Be-förutom att han var den personliga läkare kommer från olika romerska statschefer, hade han en blomstrande praxis och han producerade en mängd skrifter. Det finns 181 verk överlever honom. Det är säker på att han är betydligt mer än vad som finns kvar nu, har producerat-ed. Även om han publicerade med lite självkritik och integritet, hans Gale-Nus sinnen tills det sextonde århundradet var en ledare i den officiella medicinen och i mindre utsträckning folkmedicinen. Den medicinska den-ken Galen gick ut ur humoraalpathologie. Läran om kroppsvätskor: blod, gul galla, svart galla och slem. Dominansen av blodtillförseln till sanguine typ som är mycket levande i naturen och har ett rikt känsloliv. Genom en övervikt av gul galla blir kolerisk typ, som är impulsiv och hetlevrad. Den flegmatiska typ har en hel del slem och är lugn och avgick. När melankoliska typ dominerar den svarta gallan att människor är mer melankolisk natur. En moderniserad form av humoraalpathologie fortfarande praktiseras i modern naturmedicin. Och i det moderna språket, finner vi ord och fraser i denna filosofi rygg, såsom humör, morbid, melankoliska och smickrare. Växter också hör till en viss typ. Örter med eteriska oljor och bittra ämnen hör mer till kolerisk, tanniner i melankolisk, slem naturligtvis med den stoiska och alkaloider och bittra ämnen i sangvinisk.

Albertus Magnus.

Född i Lauingen i Schwaben. Han var greve av Bölstadt, Dominikanska och biskop i Regensburg. Albertus Magnus ansågs vara en berömd filosof och naturforskare. Hans kunskap var så imponerande att några gjorde honom misstänksam som till venaar. Han var des-alniettemin 1562 sparas och 1933, kanoniserad.
Många folksagor är Albertus Magnus i omlopp i synnerhet när det gäller att tillverka magiska växter. Dessa växter kan hittas under rubriken "Liber aggregationis som förtecknas i en broschyr som för övrigt är oklart om det kan hänföras till Al-toegeschre Bertus Magnus. Broschyren har översatts till holländska och kallas "Book of sekret. Albertus Magnus säger att när ett hänger en mistel tillsammans med en vinge av en svala i ett träd, kommer alla fåglar till 2 timmar i det område kommer att samlas där.
Liksom andra författare på den tiden han var godtrogen och tog sin GE skript antal vanliga geneeskundi-GE folks föreställningar om: avföring från människor och djur, maskar, sniglar, kaniner blod, ben, svala-bon etc. Många av dessa former av terapi "Vi kan fortfarande hittas i dagens folkmedicinen.

Paracelsus, Philippus Aureolus

Född i den schweiziska staden Einsiedeln. Medicinsk och alchechmist. Han tog examen 1515 i Ferrara sin doktorsexamen, utfärdas från 1526 till 1528 medicinska högskolor i Basel. Genom sin kritik av Galenisk och den arabisk-geneeskun den födde så många opposition han var tvungen att lämna Basel 1529 och runt vandrade i Tyskland, tills år 1540 ärkebiskopen av Salzburg tog honom. Paracelsus avslog fyra juicer läder och genom kemikalien i triaden. Här-it han föreslog att naturen består av tre delar. Han betraktas allmänt som grundaren av läkemedels cal kemi. Paracelsus mest certifierade-teed arbete Liber paramixum. Den första fullständiga utgåvan av hans verk dök upp i Basel i 1589-1591.

Dodoens, Rembert.

var Gebo-kör till Mechelen i Mechelen läkare och senare vid Leiden. Han var livläkare av kejsaren Maximilian av Österrike och efter sin vistelse i Wien var han i 1582 utnämndes till professor i medicin vid Leiden University. Hans huvudsakliga arbete är den berömda Cruydtboeck. I den skrev han mer än tusen plantor. Dessa långt han delade i sex grupper. Det finns många magiska medel som sedan tillhörde vetenskapen, men är ändå slående fortfarande i bruk praktiska tillämpningar av växter. Boken är lan-ge tid som farmacopae. En latinsk version publicerades 1583 och en fransk översättning i 1557. Eftersom tryckpressen uppfanns i det femtonde århundradet kunde arbeta på en ganska stor skala för att finna sin väg till massorna.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha