Fungerar stressen gör dig fet?

?? Är du lycklig varje dag till jobbet ??? är förmodligen den mest förbisedda hälso fråga någonsin. Det verkar som om din chef mycket större inflytande på din hälsa och vikt än du trodde. Efter att ha studerat mänskligt välbefinnande i mer än 150 länder, är detta resultatet:

Den mörka sidan av stressen

Det låter logiskt. På jobbet, innebär en lägre välfärd högre nivåer av stress och ångest. Mer stress och ångest leder till högre kortisolnivåer i kroppen. Högre kortisol kan leda till sömnsvårigheter, ökad aptit, ett försvagat immunförsvar, försämrad hjärt-kärlsystemet, accelererande hersencelverlies, och som du förväntar dig förmodligen vid det här laget men viktökning. Rath och Harter, författare: Välbefinnande: De fem väsentliga delar, fann att kolesterol och triglycerider tenderar att gå upp när engagemang minskar på jobbet.
En modell som går bra med detta antagande är Smarts och Uthållighet ?? s hälsofrämjande modell. Från denna modell visar att vår sömn, humör, matvanor och motion stärka varandra genom biokemisk aktivitet som genererar kroppen. Med andra ord, om en del vanor är förvirrade, de andra kan också dra ner. Om du sover dåligt eftersom du är orolig i ditt huvud om stress, kan detta påverka din aptit. Den goda nyheten är att det fungerar även på ett positivt sätt. När du gör en början till ett hälsosammare liv, genom att ändra någon av dina vanor, blir det också lättare att hantera de olika vanor.

Vad kan du göra för att bryta den negativa spiralen

Det är möjligt att dra nytta av de biokemiska reaktioner i kroppen genom att bygga på dina styrkor, att vara i stället för du fokuserar på dina svagheter. Antag att en kvinna har problem med sitt ätbeteende. När hon äter? Och hur mycket de äter då? Hon försöker ofta gå ner i vikt, men alltid bara tillfällig framgång och därefter faller tillbaka i gamla vanor. I det här fallet, äta hennes problem, inte dess lösning. Lösningen ligger i att förbättra sina andra beteenden. Genomföra under den känner lättare att ändra. Om denna kvinna skulle förändra hennes sovande beteende, att det får en sundare rytm ändrar sin biokemisk aktivitet, orsakar hennes ätstörning är lättare att lösa. Gör så alltför fokuserad på just dina matvanor, men också titta på dina andra vanor.
För dem som lever under hög stress, kan det vara svårt att ha en hälsosam mängd sömn, kost och motion. Tänk på det: Efter en hård dag på jobbet, måste gå, de flesta av oss är mer benägna att sitta i soffan med en påse chips eller balja med glass, sedan ta en lätt måltid och gå igång. Det kommer därför inte förvånande som gjorde kopplingen mellan stress och viktökning.

Positiva hälsoeffekterna av ett bättre välbefinnande i arbetet

Någon som känner båda sidorna av myntet, kan vittna om att minska stress och förbättra välbefinnandet i arbetet har en inverkan på ditt humör. Oavsett om du har en hemsk chef eller en stödjande arbetsmiljö, graden av stress påverkar ditt humör. När ditt humör påverkas positivt, startar en snöbollseffekt som hälsofrämjande orsakar biologiska svar, vilket i sin tur har en positiv effekt på vår fysiska aktivitet och sova och äta.
Ed Diener och Robert Biswas-Diener har undersökt ?? tur ??. Hon studerade ingen biokemisk aktivitet, men såg direkt i människors beteende. De bekräftar att det i allmänhet, är lyckan i samband med en hälsosam livsstil. Dr Robert Biswas-Diener kallas också Indiana Jones positiv psykologi, som han granskar hans värld resor. Ed Diener är far till Robert Biswas-Diener. Tillsammans forskat hälsa, temperament, och påverkan av personligheten på välfärden.

Friska Ledarskap

Välbefinnande i arbetet har därför en inverkan på ditt totala välbefinnande, dina sunda vanor och vikt. För anställda, tycks deras förvaltning vara den största faktorn i välbefinnande i arbetet. Det låter kanske för svart och vitt, men din chef kan hjälpa eller stjälpa att leva hälsosamt. Att arbeta med en bra chef kan vara viktigare än att välja rätt läkare.
När de anställdas hälsa är ett problem i ett företag, är en hälsokampanj inte nödvändigtvis den idealiska lösningen. Den ledarstil i bolaget kan också ligga bakom hälsoproblem. En länk upprättas mellan ledarstil och hälsa, ändra ledarstil påverkar din mentala tillstånd av välbefinnande. Din mentala tillstånd av välbefinnande påverkar dina vanor. Dina vanor påverkar din hälsa.
Till förmån för din hälsa, är det viktigt att hitta ett jobb som passar dig.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha