Fun-eko och gravid - Allt om 2D, 3D och 4D ultraljud

Valfrid Jönsson Februari 27, 2016 Miscellanea 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

De vanliga 2D ultraljud som görs under graviditeten bör ursprungligen ett medicinskt syfte. Eftersom barnet i livmodern är, är i själva verket bara sett via ultraljud om det finns några fysiska avvikelser och / eller defekter.

Dessutom finns det emellertid också så kallade "fun-ekon". Dessa är inte bara utförs i 2D, men också i 3D, och även i 4D. Det finns inget medicinskt behov för en rolig eko; Bilderna är helt enkelt en vacker syn på det ofödda barnet. Dessutom, 3D och 4D ultraljud föreställer en underbar memento av graviditeten. Så här om alla 2D, 3D och 4D ultraljud kul ...

Fun-eko & gravid - Vad är ett 2D-ultraljud?

En rolig 2D ultraljud består vanligen av fastnat bakom de andra svartvita foton. Det är en relativt enkel tvärsnittsrepresentation av barnet i livmodern. Varje bild visar som en skiva eller en del av barnet. På grund av frånvaron av färg, det finns praktiskt taget inte fråga om djup. En rolig 2D-eko är känt för sina färglösa "platta" bilder.

Numera Roligast-ekon i 3D eller 4D och 2D reserverad för medicinska ekon.

Fun-eko & gravid - Vad är en 3D-ultraljud?

En rolig 3D ultraljud är en modern form av ultraljud. Ultraljudsundersökaren använder en speciell teknik genom vilken ultraljudsbilder tydligare, skarpare och också extrahera djupare. Djup är därför den tredje dimensionen. Färgen på en 3D-ultraljud är oftast sepia-liknande, så att det hela är inte så svårt och mörk som en tvådimensionell svartvit ultraljud.

Resultaten av ekon beror alltid på den sovande ställning barnet och en eventuell avskärmning av ansiktet med armar, ben, navelsträng eller moderkakan.

Fun-eko & gravid - Vad är en 4D ultraljud?

En 4D ultraljud har en fjärde dimension; nästa bredd, höjd och djup av en 4D ultraljud har också tid. Tiden till eftersom en "live" film av barnet sker genom "Ultraljud Technology". Dessutom, en 4D ultraljud mestadels i färg, vilket gör det mycket mer uttrycksfullt än en 2D eller 3D ultraljud. En 4D ultraljud kännetecknas av ljusstyrka, skärpa och djup, och ofta finns det mimik eller tummen suger eller gäspning för att se filmen.

Här är ett exempel video av en 4D Ultraljud eko:

Oöverträffad djup fångas burk 3D och 4D ultraljud i allmänhet också roliga figurer görs.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha