Fuktproblem, vem som betalar för skadan?

Vem ska du begära skador på fuktproblem i ditt hem? Oavsett om det är en hyresfastighet eller ett nytt hem, med fukt i hemmet kommer sannolikt att innebära en rättslig strid som är ansvarig och som för att reparera skadorna måste betala.

Skador orsakade av fuktproblem i nya byggnader

Med skada i nya byggnader, som princip entreprenör som är ansvarig för att betala för skadorna. Detta kräver både orsaken till skadan som orsak till det är klara, om vilka uppstår i praktiken är ofta meningsskiljaktigheter.
Det blir mycket svårt när flera företag är inblandade i byggandet. De har ofta tryck sedan skulden på varandra. För att äga rätt att stämma köparen måste därför först visa att ta reda på den exakta orsaken till fukt, vilket ofta är mycket svårt. Först när alla tvivel om det togs bort kan vara ansvarig gentemot skadevållande framgångsrikt.

Skadestånd genom rättsliga förfaranden

De skador historier genom en civilrättslig talan kan vara nödvändigt om den skyldige är en uppgörelse i godo. I så fall, domstolen utser en oberoende expert. Kostnaderna för detta måste betalas i förskott till åklagaren. En expert som ensidigt ingrepp med åtalet, sällan erkänns av domstolen.
Om svaranden förlorar målet, är han inte bara ansvarig för indrivningskostnader och tvister, men också för kostnaden för den sakkunnige som hade avancerat som åklagare.

Skadeanmälan med fukt i äldre hus

Säljaren eller mäklare är skyldig att informera köparen före försäljningen av en begagnad hus lampor på fuktskador eller andra defekter. Om allvarliga skador eller defekter döljs, har köparen rätt att kräva att säljaren att avhjälpa skadan eller defekter. Det gäller särskilt om skador som orsakats av fuktig var så dolt att det inte erkändes vid försäljningen. I extrema fall har även köparen rätt att häva köpeavtalet

Tips för att köpa ett befintligt hus

Förutom de vanliga personliga checkar när de köper ett befintligt hem där med avseende på eventuella fuktproblem ytterligare två rekommendationer:
  • Låt köpa ett gammalt hus med en expert kontroll för fuktproblem och har även uppskatta hur mycket skadorna kommer att uppgå till återvinning;
  • I vilket fall som helst, måste du aktivera en expert om du upptäckt i källaren eller i närheten av stiftelse fuktskador eller saltavlagringar.

Fukt i hyresbostäder

Även om den är skadad av fukt i hyresfastigheter måste först fastställas orsaken. Skador som kan spåras tillbaka till strukturella defekter - som stigande fukt från marken eller inträngning av uppsamling av regnvatten kommer att bäras av hyresvärden.
Är förlusten trots en skriftlig varning från hyresgästen inte har avhjälpts inom en viss tid, sedan hyra minskning kan förhandlas.
Om hyresvärden inte korrigera felet, hyresgästen kan, när det gäller de nödvändiga avgifterna reparera filen. I mycket svåra fall kan hyresgästen också säga upp hyresavtalet omedelbart. Då hyresvärden måste ersätta kostnaderna för bortskaffande och / eller den resulterande vattenskador på möbler.
Kondens Skador orsakade av dålig ventilation
Annars rättsförhållanden med kondens. Om skadan orsakats av hyresgästen - till exempel genom otillräcklig ventilation - den är ansvarig för återvinning. Detta gäller särskilt om hyresvärden i början av hyresförhållandet, är hyresgästen skriftligt besked om det rätta sättet att bränning och ventilation. I vissa fall är hyresvärden även skyldiga att informera hyresgästen om värme- och ventilationsregler, såsom isolering appliceras efteråt, och hyresgästen antändas sedan på ett annat sätt eller ventilation.

Ansvar skada hyresfastigheter

Skador orsakade av fukt i hyrda bostäder samlas regelbundet rättsliga konflikter: hyresgästen hävdar att skadan beror på strukturella defekter eller otillräcklig information om den del av hyresvärden. Hyresvärden säger i sin tur att det är felaktig bränning eller ventilerad.
Processer som härrör från sådana konflikter är ofta långa och mycket kostsamma. Utfallet för båda parter ofta i limbo. Det är därför lämpligt i sådana fall utan civil åtgärder för att nå en uppgörelse. Hyr rådgivande kommittéerna och andra organisationer kan spela en medlande roll.
(0)
(0)

Kommentarer - 8

Har under 2011 köpt ett hus via en mäklare. bostäder sålde huset. ha rivit hela huset och hela huset nya fönster och tvåglasfönster låter platser. Nu har jag under vintern en hel del fukt på fönstren och beslag av ljudet är för blött. våningen på sovrummet svart mögel fläckar ovanför fönstren. ventilera varje dag och värme som 20 gram under dagen. natt är 18 gr. kan jag avsluta den här berättelsen på dolda.?

Sedan november / december '11 i år. Vi har fuktfläckar ovanför trappan. Problemet var redan vunnit tre år sedan. Det har blivit så dålig att även ledstång har gått helt. Vi ser också taket ovanför dusch mögel fläckar som har blivit alltför vergergd. Mer än tre månader sedan, kom någon ut ur byggnaden och det skulle lösas på högst två månader. Men ingenting av detta. Nu är det så illa att vi fick hälsoproblem. Vad har jag för rättigheter? Jag sitter i den privata hyra.

Ben sittande i en lägenhet. eftersom vi alltid har varit där, var huset inblandad i 2005 från mycket milda smuts fläckar på skarv, strax ovanför förseglingsskiktet av dusch. Allteftersom tiden gick blev det allt värre, och allt moeilijkker att få rena, t.ex. viakal, etc. Nu tätande lagret var också mörk till färgen och kunde inte få mer riktigt ren. Jag har sedan kallas hyresvärden och som skickade verksamhet. ... Förseglingsskiktet slutsats släppa loss, vätska bakom det.! ... Förseglingsskiktet avlägsnas vattnet sprutar upp! Efter att ha tittat in i nästa rum, under garderoben står mot väggen, laminatet markfuktighet och är fylld!, Och väggen är våt och full av mögel. aldrig märkt, men det är det! Som nu kör för den ultimata återhämtning? i morgon är samma företag tillämpa det tätande lagret igen. Vi kan ta en dusch efter en vecka. härefter fuktmätning är klar och se om väggen ska se ut och hur det är med laminat! Vem vet hur det går? och som är ytterst ansvarig. Även om ytterligare information. för att involvera huset var laminatgolv alla i hela ditt hem, och den tidigare ägaren hade också vatten skador, vattnet genom fönstren Vår aldrig har berättat något om detta. Granne hoppade! Kan det möjligen ha varit hela tiden i den våta marken och väggen? att involvera hem detta var dock inga synliga skador! Vad händer nu?

Vi är desperata! I juni finns det ett företag som sysslar med vårt woningstichting.Dit Företaget har renoverat fasaden. Strax innan byggandet de har tagit bort hörnstenarna och med sin byggbranschen gegaan.In juli månad, det regnade så mycket, kom allt vatten i. Fem gånger ringde bostadsförening, hade ingen tid. Samtidigt, alla möbler grön och vit av svampen. Vad ska vi göra? MVG

Läckande kopparvattenrör i betonggolv. Vatten på betonggolvet, och därmed även i filtskiktet laminat. Laminat skevhet. Förmodligen fel byggandet av vattenverk. Har jag rätt till ersättning från hyresgästen och / eller entreprenören?

Hej, jag har ett fuktproblem i mitt hus. Jag är hyresgästen och hyresvärden säger nu att leva fukt. Jag kan med min familj som består av fem personer har så mycket vätska som jag har varit en mur av mitt hus mögel, och det är därför en dubbelvägg som inte är isolerad. Jag tycker personligen att det är en helt annan anledning än de säger till mig. Har nu också äger hyres kommissionen i geschakelt eftersom det inte är lönsamt från detta hus med svarta väggar fulla av mögel och våt och kall känsla. Kan du berätta för mig om detta verkligen respekteras fukt? redan fasta tack m Hake

Hej Jag har ett hörn hus och nu bor här tre år, när jag fick nyckeln och renovera det gick jag märkte fukt bakom tapeten. Har kallade omedelbart efter wonezuid hyresvärden, men det sades go få en pott av färg och väger Stryk är bara du och aldrig se tillbaka. månader där har du precis kommit tillbaka genom väggen, alla mögel fläckar. Nu säger wonezuid efter en strid tre år som det bara lever fukt är min, men problemet fanns redan när jag kom hem. Jag kan kasta bort mina möbler. Det är äntligen ett oberoende kontor som du kan berätta för mig i geschakeld.Maar eller fukt är respekteras eller att det problem som redan var i huset innan jag kom in, oavsett om det är utanför väggen som inte är riktigt bra. Jag har här hemma en luftfuktighet på 74% i vattentemperaturer på 15 grader och uppvärmning till 21! Är det normalt? hoppas att ni kan hjälpa mig vänligt hälsning maud kummel

Linda Day, kan ha något här: http://huis-en-tuin.site.nl/kopen-en-huren/27455-huis-met-verborgen-gebreken.html

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också