Fryst Axel

Den frusen skuldra är ett tillstånd som uppstår främst hos personer i åldern 40 till 60 år, med bokstavligen axel verkar frysa. Först passerar ansatsen en smärtsam fas, varefter axeln är fixerad ?? ?? sätter sig. Som ett resultat, finns det knappast att röra sig med den. I slutändan måste du vara trettio månader, söt med en frusen skuldra.

Förhindra

Den frusen skuldra är vanligare hos kvinnor än hos män. Dessutom verkar det som om folk med diabetes löper ökad risk. Bland diabetiker blir cirka 11% lider av frusen skuldra, medan vad som anges i icke-diabetiker, är denna andel omkring 2%.

Stå

Det finns två olika typer av frusen skuldra, den primära och sekundära frusen skuldra. Den enda skillnaden mellan dessa två är att i den sekundära frusen skuldra är en uppenbar orsak till störningen. I den primära frusen skuldra verkar inte finnas någon orsak. En orsak till en sekundär frusen skuldra kan t.ex. trauma till axeln, eller ett brutet ben, muskel tår eller blåmärke. Trauma till senor runt axeln är den vanligaste orsaken till en frusen skuldra. Cirka 10% av personer med denna typ av trauma utvecklat tillstånd.

Inaktivitet som ett resultat

Den primära frusen skuldra verkar ha någon anledning, eftersom det inte finns inget särskilt händer med axeln. Men nästan alla primära frusen skuldra föregås av en period då axeln används sällan. Denna passivitet verkar vara den omedelbara orsaken till tillståndet. Detta är också förenligt med den sekundära frusen skuldra. De sjukdomar i axeln gör rörelsen svårt och ofta smärtsamma, vilket gör axeln mindre utsträckning. Här också, så ser inaktivitet, vilket orsakar frusen skuldra.

Över en frusen skuldra

Frusen skuldra börjar med en smärtsam fas som kan pågå i två till nio månader. I denna fas patienten har lidit av dålig eftersom varje rörelse med det gör ont. Denna åtgärd gör att patienten mottar sover ofta problem, som även kan ge de nödvändiga psykologiska konsekvenser.
Bilden visar loppet av en frusen skuldra tiskt. Först, en hel del smärta, och som minskar och ökar styvheten. Efter den smärtsamma fas ?? frysa ?? axeln och förmågan att röra sig kraftigt. Dessa stela varar cirka tre till nio månader. Lyckligtvis, smärtan här kraftigt minskat men tyvärr nedsatt rörelse eller påverkar det dagliga fungerar på. Den påverkade armen kan inte riktigare höjas och armen kan inte roteras inåt. Som ett resultat, vardagliga aktiviteter som att borsta tänderna och ryggen kliar plötsligt en stor utmaning.
Lyckligtvis kommer detta också att minska och börjar återhämtningsfasen. Detta kan ta lång tid, så fem till tjugo-sex månader. I genomsnitt tar det hela processen också så ?? s trettio månader! I den sista fasen, allt gradvis bättre och symptomen försvinner. 90% av personer med en frusen skuldra återhämtat sig fullständigt. Men utvecklade 20% av befolkningen senare fortfarande en frusen skuldra till den andra armen.

Inaktivitet till inflammation

Symptomen på en vara orsakad av inflammation i axeln på kapseln. Tidigare har vi sagt att passivitet var orsaken till frusen skuldra. Det är lite känt att två är relaterade. Det har undersökts i en studie av effekterna av sängläge på sjukhus. Forskarna trodde att detta kan göra mer skada än nytta. Med sängläge, är du verkligen helt inaktiv, medan rörelse är i allmänhet bra för dig. Och som det visade sig, en grupp av patienter som ordinerats sängläge utvecklades mycket mer inflammation i kroppen än en grupp som hade aktivt återhämtar sig från en sjukdom.

Vad som nu gör bränningen?

Alla som någonsin har tänt något vet en sak. Denna plats är känslig och du lider smärta snabbt. Lika vi har varit där orsaken till den smärtsamma stadiet av frusen skuldra, är detta ?? normalt ?? inflammatorisk smärta. Inflammationen tycker också att det adherensbildning sker i axeln kapseln. Detta är en typ av ärrvävnad som är mindre töjbara än axeln på standard kapseln. Dessutom är inflammationen reduceras, syntesen av ledvätskan. Denna vätska är ett smörjmedel för leder. På grund av dessa två faktorer tillsammans har skapat en massiv begränsning av rörelsefriheten, vilket skapar den andra fasen av frusen skuldra. Den tredje fasen nu verkar enkelt, inflammationen försvinner, håret återhämtar sig och återvänder mer ledvätska gjort. Med andra ord, drar frusen skuldra sakta bort.

Frusen skuldra behandling

Det finns väldigt många behandlingar för frusen skuldra men ingen behandlingsmetod erbjuder en snabb lösning. Sjukdomsprocessen är alltid ganska lång, kommer du aldrig riktigt vara snabb på en frusen skuldra. Det rekommenderas också att ta itu med detta villkor verkligen längs GP. Detta är för patienten personligen se vad den bästa lösningen är en.
Ofta behandlingen i det första steget, hänför sig till behandling av smärta och inhiberar inflammation. Detta kan till exempel redan med normal smärta medicinering, men det visar sig vara mer effektiv genom att göra en kortikosteroid injektion i axeln. Detta ger stor lättnad för patienten. Det är dock oklart om någon verklig långsiktiga effekter boka med.
I den andra fasen, där rörelsen är begränsad är en behandling som syftar till att förbättra rörelse ofta bäst. Man kan tänka på sjukgymnastik, genomförande av träning ?? s och sträckningen av axeln.
Slutligen finns det att bli nominerad alternativa healing metoder. Här finns gott om lösningar som föreslås för frusen skuldra, såsom akupunktur och laserbehandling. Har du öron här, be din läkare om råd också. En skräddarsydd behandling för varje person är det viktigaste.

Förebyggande är bättre än att bota

Det är en gammal visdom, men ändå är bättre än att bota en mycket verklig, förebyggande. För att förhindra en frusen skuldra utvecklas är det viktigt att hålla i rörelse. Pröva också en sjukdom i axeln fortfarande försiktigt flytta den. Om axeln skadas sedan, med en risk för antändning, då det finns tillräckligt blodflöde kommer att återställa allt att göra tillräckligt snabbt. Detta undviker en frusen skuldra och även en hel del elände.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha