Frukt och grönsaker under vintersäsongen

På vintern ingen benägen att äta 400 g grönsaker som rekommenderas av Världshälsoorganisationen. Men om det handlar om en uppvärmd skål med grönsakssoppa, en platta med läckra gräddig blomkål eller morotspuré, laga mat med vintergrönsaker är lättare än du tror. Det är också ett perfekt sätt att hålla smal och frisk på vintern.

Gröna bladgrönsaker för mineraler och spårämnen

Även om alla grönsaker innehåller mineraler och spårämnen finns en viss skillnad i belopp mellan de olika grönsaker. Exempelvis innehåller cikoria mycket kalium och magnesium och mangold erbjuder ett överflöd av kalcium. De innehåller också både magnesium så att en skål med grönsakssoppa tillsammans med en cikoria sallad ökar motståndet och därför bättre skyddar mot infektioner under vinterperioden. Lägg till detta, vitamin B till det och du kommer att ta sig igenom vintern med en sommar energi.

Morötter och squash för skydd under vintern

För att skydda huden mot cellulära åldrandet av det kalla vädret, ta en ganska vanlig dos av antioxidanter såsom provitamin A och vitamin C och E. Detta är det dags att äta morötter och pumpa är också också rik på betakaroten. En skål med riven morot beströdda med citronsaft kommer att ge dig den optimala mängden av beta-karoten. Visste du att pumpa innehåller mycket få kalorier och det är en naturlig källa till antioxidanter, fibrer, mineraler och vitaminer. 100 gram pumpa levererar upp till 246% av det rekommenderade dagliga intaget av vitaminer.

Grönsaker från Finial familjen som förebyggande av cancer

Korsblommiga grönsaker är avgörande för att överleva vintern. Broccoli, spenat och rovor är alla mättade med lutein som är mycket användbara för att förebygga åldersrelaterad makuladegeneration. Tillsammans med kol, är det idealiska livsmedel för att förhindra cancer i matsmältningssystemet. Broccoli och kål innehåller sulpharate element som har en förebyggande effekt på tjocktarmscancer. Dessutom innehåller de vitamin B9 och kalcium.

Styrkan hos fibrerna under vintern

Vi 25-30g av fiber per dag, varav en tredjedel av detta belopp bör komma från grönsaker. Dessa fibrer hjälpa matsmältningen, ge oss en känsla av tillfredsställelse och även skydda mot vissa sjukdomar såsom hjärtsjukdomar. Personer med matsmältningsproblem bästa mat kokta grönsaker från korsblommiga familjen. Tillagning av grönsaker gör de mjuka fibrerna och gör dem mer tilltalande.
Grönsaker som är rika på kalium bidrar till att avgifta kroppen på ett naturligt sätt och bidra till att minska vätskeansamling i kroppen. Selleri och purjolök är t.ex. fullt spårämnen och är särskilt bra för den naturliga dräneringen av kroppen vilket gör för en ljusare känsla.

Tabell över vintern grönsaker och frukt

Nedan förväg och lista den perfekta frukt och grönsaker under vintern.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha