Förtroende och kroniskt sjuka

Hur håller du dig positiv när du är sjuk? En kronisk sjukdom kan ha en enorm inverkan på ditt dagliga liv. Du kan inte bara göra allt du vill och det gör för besvikelse. Besvikelser till exempel en studie som du inte kan avsluta ett jobb som du inte kan hålla jämna steg, sociala händelser som du ofta måste avbryta, eller vanliga saker som hushåll där man inte har energi för. Dessutom, en långvarig sjukdom gör du förlorar förtroende för din egen kropp, vilket kan orsaka en stor buckla i ditt självförtroende. Om du har att göra med en kronisk sjukdom, är det svårt att vara optimistisk. Ändå är det viktigt att arbeta med och vara positiv där. Här är några tips att ge dig en förtroende uppsving.

Jämför dig inte med andra

Jämföra dig med andra människor tjänar inget syfte. Du kan inte jämföra din situation med den hos friska människor och inte med andra kroniska sjukdomar. Alla är olika och sjukdomar fortsätter på alla andra. Anta att du inte kan arbeta, sport etc., inte titta på någon som kan göra det. Du har någon annan redan en heltidsjobb nämligen din sjukdom. Som inte lata eller omotiverad dig, du är nu en gång mer begränsade i din dagliga verksamhet. Så inte döma dig baserat på resultatet för andra, därmed kommer känner bara sämre. Gör vad du kan inom dina gränser, det är bra nog.

Känn ingen skuld

Om du spenderar genom din sjukdom de flesta av dina dagar på soffan eller i sängen, vilket kan ge en känsla av skuld eftersom du inte gör ansvarsfulla saker du förväntas. Saker som pengar, studera, hushållsarbete, ett socialt liv. Kom dock ihåg att oro är din största ansvar för dig själv. Tänk på din egen kropp och exempelvis ta tillräcklig vila, titta på din diet, etc. är de mest ansvarsfulla saker du kan göra. Du har en sjuk kropp att ge och det faktum att du gör det är inget att känna skuld om.

Betona vad du kan göra och faktiskt uppnås. Plus, njuta av det!

En kronisk sjukdom kan vara ganska restriktiva, vilket gör normala saker som shopping, matlagning, städning etc. vara en enorm uppgift. Detsamma gäller aktiviteter som ses som roligt och avkopplande som en dag, en födelsedag, en middagsbjudning. Så njut allt du gör bör och kan uppnås, men liten den kan tyckas. Är du t ex trots allt gått ut, men uppfyllt avtalet, medan det var verkligen ingen energi för, vara stolt över det.

Håll kontakten

Upprätthålla ett socialt liv när du kan vara knepigt kroniskt sjuk, särskilt om du är mycket bundna till hemmet. Dessutom kan du ha tanken att din miljö inte förstår din sjukdom, allt som kan bidra till att du börjar känna dig ensam. Det enda som hjälper är att hålla kontakt ändå söka. Eller gå till väga via sociala medier som Facebook, WhatsApp, Twitter, eller att du vet ringer med någon är dating, eller till exempel att söka kontakt med andra via ett forum. Se till att det inte bara handlar om din sjukdom, men du bara prata om trevliga ämnen. Fortsätt att visa intresse för människor, så att de förblir intresserade av dig. Efter en bra, trevlig konversation, eftersom du känner dig mycket bättre om dig själv. Du kommer att synas och höras. Även en enkel konversation med kassan i affären kan hjälpa till med ert förtroende.

Du är inte din sjukdom

Alltid hålla dig skild från din sjukdom. Naturligtvis är det en kronisk sjukdom ständigt närvarande, bör du alltid hålla i åtanke och det kan påverka ditt beteende och personlighet. Men du är mycket mer än din sjukdom. Sätt dig varför när dina positiva egenskaper och talanger i en rad. Till exempel kan du lyssna på människor, de ger råd, få dig att skratta, trevlig rita, you name it. Detta ger mer insikt i vem du egentligen är och faktiskt göra vad du har att erbjuda er alla. Och glöm inte att göra med en kronisk sjukdom är inte lätt, vilket innebär att du är en mycket stark person och en kämpe.

Var snäll mot dig själv

Ingen kan vara du bättre än dig själv. Även med en kronisk sjukdom är du fortfarande bara rätt. Acceptera och uppskattar vem du är är grunden för ditt självförtroende. Naturligtvis du hellre inte sjuka och det är okej om du ibland även ganska utfodras eller ledsen, men då är det dags för positiva tankar. Om det är något kroniskt sjuka maj, är det verkligen njuta lite saker. En trevlig chatt, solen skiner, din favoritlåt på radion. Fokusera på dessa stunder. Köpa ännu en present till dig själv, låt dig att varmt bad eller de smaskiga chokladkaka. Som du förtjänar.
(0)
(0)
Tidigare artikel Öka hypotekslån

Kommentarer - 1

Jag håller i stort sett med vad som ovan, dock ?? Om du igen och igen konfronteras med ännu en sjukdom så finns det en ansamling och reaktionen av miljön du ibland leder till förtvivlan. Observera att du måste fortsätta kämpa, men var 5: e veckan en vecka på sjukhus, hjärtproblem, epilepsi ändå avsevärt påverka ditt liv. Speciellt när samhället gör dig skämmas över dina problem om du avsätta eftersom de skäms för ditt beteende under ett epileptiskt anfall. HÄR JAG inte har bett! Och folk kommer ihåg en hel del humor lurar också bakom mycket sorg! Jag är alltid optimistisk och göra ett skämt om överallt. Så jag luta dig tillbaka i min "spa", men riktigt roligt är det inte. Så tänk innan du dömer. Massor av saker du inte ser från utsidan men kan vara särskilt allvarlig. Så återigen, tänka innan du någon "skriva av"!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha