Första klarinett senare lärt sig att spela saxofon?

Klarinett och saxofon är båda träblåsinstrument som spelas med en enda vass. Barn som vill lära sig spela saxofon, ibland få en musiklärare uppmanas att ta första åren undervisning på en klarinett. Hur kommer det sig? Vad, till exempel skillnader i pris, vikt, tonområde och volym? Vad om potentialen för interaktion? Du kan enkelt och snabbt växla från en saxofon till klarinett och vice versa?

Pris

En bra studie modell altsaxofon, till exempel Yamaha YAS475 YA275 eller åtminstone ett par 100 € ?? s dyrare än en besklarinet en bra ingångsnivå.
Tänk på en klarinett för nybörjare exempel följande modeller och märken.
  • Buffet Crampon B12
  • Yamaha YCL255 S
  • Magenta Winds, modell 7
För mer information se artiklar om att köpa eller hyra din första saxofon eller klarinett.
De musiksmak av barn är fortfarande under utveckling. Det är därför inte uteslutet att ett barn utvecklas vid en given tidpunkt är också ett intresse i en annan populär musikinstrument som gitarr. Ju mindre du har spenderat på ett visst musikinstrument, desto lättare du flyttar tillsammans med den framväxande smaken av ditt barn.
Även om du undrar om en vass vindinstrument med dig själv passar, kan du låta det höga pris för detta instrument i ditt val av vägar. Ett intressant alternativ är förstås att så ?? s instrument för att anställa en viss tid innan du går eller inte köpa över. I detta avseende, information om hyra eller köpa din första musikinstrument komma till hands.

Vikt

Även om saxofoner från ett varumärke lättare än ett annat märke, men alla saxes betydligt tyngre än en besklarinet. Om du väljer en plast klarinett, är instrumentet mycket lättare i vikt.
En altsaxofon Yamaha väger exempel, 2,2 eller 2,5 kg.
Trä besklarinetten väger vanligtvis någonstans mellan 0,75 kg och 0,85 kg och plastmodeller väger mycket mindre. Hur ?? hårt ?? ett instrument känns för övrigt inte bara beror på vikten, men även fördelningen av vikten på tumstödet. I praktiken, ett objektivt tyngre instrument när det gäller att underlätta spela en lättare, vilket gör mer bekväm intryck.
En lätt instrument kan vara viktigt för barn som har lite makt i händerna eller för vuxna med känsliga handleder, till exempel på grund av RSI klagomål.
Både för saxofon som sax är nyckelband och selar ibland tillgängliga. Dessa reducerar trycket av musikinstrument i händerna.
Ta fallet med barn, men att ett antal tandläkare och ortodontister anser det klokt att vänta med barn lära sig att spela en vass instrument tills deras tänder är till stor del förändrats, och i varje fall de permanenta tänderna redan väl har uppstått. Det är oftast fallet när barnet är nio år, men ofta barn kan börja så tidigt som åtta år till en vass vindinstrument såsom klarinett eller sax. I andra fall kan ditt barn lära sig ett år på brännaren för att göra musik.
För problem med tänderna som barn eller vuxna finns flera enkla lösningar. Läs mer om detta i artikeln om förhållandet mellan tänderna och spela ett blåsinstrument.

Visa Range

Medan saxofon har en normal ton räckvidd på upp till 2,5 oktaver. Avancerade saxofonister får tre eller fyra oktaver från deras instrument. Den besklarinet har en normal ton räckvidd på upp till fyra oktaver. Och ett avancerat klarinettspelare får ett ännu större utbud av toner från sitt instrument.

Ljud

Både klarinett och saxofon är musikinstrument som ger många möjligheter till personlig färgning av showen. Klarinett är känd som ett blåsinstrument med ett varmt ljud. Hör du en klarinett och en saxofon tillsammans, är det uppenbart att saxofon låter mycket varmare än klarinett.

Införliva

Klarinett och saxofon är både införlivande instrument. Det innebär att om du spelar en viss ton hörs en annan ton. I fallet med en B flat klarinett kan du höra om du spelar en C. Klarinetten så låter en hel ton lägre än vad som anges i poäng. Detsamma gäller för en tenorsax och sopransax. Altsaxofon är en transponerande instrument. Om du spelar en C, en akustisk Es. Transpose är i sig en enkel teknik som du lär dig när du redan vissa framsteg på ditt instrument. Om du kan transponera prima vista, kan du lättare med C instrument som tillsammans leker musik som inte finns specifikt för att införliva instrument.

Dina grannar och klarinett eller saxofon

Om du är i en bullrig hus eller lägenhet levande, hålla din kurs hänsyn till känsliga öron dina grannar. Även om du kan låta piercing med en klarinett, är det i volym fortfarande mycket mer dämpad än en saxofon. Den här egenskapen kan utgöra ett vederlag i ditt val av en typ av musikinstrument. Förresten, båda tillgängliga för klarinett och saxofon verktyg för att göra stänga av ljudet. Dessa dämpare har en effekt på ljud och ibland en forcerat drag är klart tyngre än utan användning av ett spjäll.
Vilket verktyg du väljer, i samtliga fall är det tillrådligt att göra arrangemang med grannarna om de tider då du eller ditt barn praxis dagligen och / eller spela.

Möjligheter till interaktion

För klarinett är en mycket stor original repertoar tillgänglig från klassisk och barock till klezmer, jazz eller popmusik. För saxofon är en stor och varierad repertoar, om än inte för ursprungliga klassisk och barockmusik. Det är naturligtvis klassisk och barock repertoar finnas tillgängliga i form av specialarrangemang. Kom ihåg att du sällan hitta en saxofon i en symfoniorkester. Ravels Bolero är den mest kända pjäs där en sax har en roll. För övrigt spelar ofta i orkester Andre Rieu gör en saxofonist tillsammans med klassisk musik.
Om du är intresserad av världen av konsert band, är det bra att veta att du kan gå med en klarinett i ett band och en altsaxofon, tenorsaxofon och barytonsaxofon i ett band samt i ett brassband. Är ditt intresse till en sopransaxofon, så kan du hitta din plats i en blåsorkester. När ett band eller fanfar, kan du ofta gå som en startspelare.

Växla från klarinett till saxofon eller omvänt

Om huruvida klarinett eller saxofon lättare att lära sig, är meningarna delade. Även om huruvida det är lättare att byta från klarinett till saxofon eller vice versa, inte instrumentalist inte med varandra.
Vissa aspekter av att spela en saxofon eller klarinett är annorlunda. Så du måste blåsa stadigt på en saxofon eller en klarinett för att få en fylligt ljud. Och en klarinett till exempel, kräver en något stramare embouchure än sax, så slaget inte går exakt samma sätt. Det finns många fler skillnader mellan att spela på båda instrumenten.
I vilket fall som helst att hitta de mest erfarna experter på sax och klarinett att det inte behöver pågå längre än några månader efter en övergång från ett till ett annat instrument innan du kan spela ganska bra på din nya instrument.

Erbjudanden på saxofon och klarinett

Vänligen kolla in följande special för mer information om saxofon och klarinett för nybörjare och avancerade.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha