Första hjälpen för barn: sommar

Visen Malmgren Februari 27, 2016 Hälsa 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Barn älskar sommaren. Det finns dock, obehagliga symtom som är vanliga hos barn, speciellt på sommaren. De små har så ofta lider av diarré, en manet sting, värmeslag, hypotermi eller förgiftning. För allvarliga klagomål bör du alltid kontakta sin GP, ​​men i många fall kan du redan tillämpar första hjälpen och lindra lidandet för dina barn.

Första hjälpen för barn

När något händer med dina barn är naturligtvis trevligt när du inte behöver vänta på räddningstjänsten, men själv kan agera. Följande tips kommer att förbereda dig för de vanligaste symtomen hos barn under sommaren.

Värmeslag

Värmeslag kan identifieras genom det faktum att ditt barn är sjukt och gråtmild. Dessutom finns det ofta fråga om huvudvärk, svettning, yrsel och hosta. Detta kan bero på att ditt barn inte är väl skyddade från solen. När värmeslag sker i ditt barn, är det viktigt att få honom snabbt ut i solen och föra honom någonstans svalna. Klä ditt barn i och skölj av med ljummet vatten så att barnet kan svalna långsamt. Det är viktigt att inte ta itu med iskallt vatten skölj sedan är den stora kontrasten. Se till att ditt barn drycker mycket vatten, inte alltför många rörelser och kontrollera temperaturen. Om du inte litar på eller inandning av ditt barn är annorlunda än normalt, bör du kontakta sjukvården. När barnet helt ur medvetandet har blivit, är det rekommenderat att ringa nödnumret omedelbart.

Underkylning

Även om detta verkar lite motsägelsefullt, är det mycket möjligt att ditt barn under sommaren blir hypotermi. Ofta har detta som en orsak, det är för lång för att simma i kallt vatten. Symptomen på hypotermi är frossa, och barnet är mycket blek. Dessutom så att barnet kan få lite dåsig och känns kallt. Det är viktigt att du ser till att ditt barn får tillbaka på temperatur. Se till att barnet inte blöta kläder eller badkläder mer bär och dusch barnet vid 38 grader Celsius så att kroppen kan värma upp igen. När barnet är mycket dåsig bör du ringa nödnumret och det är viktigt att du följer instruktionerna i tjänsten. Annars är det lämpligt för ditt barn något varmt att dricka som te eller varm choklad och få honom särskilt varmt.

Diarré

Symtomen vid diarré är väl kända; med tunna och vattnig avföring. I fallet med diarré, är det först och främst viktigt att uppmärksamma hygien, också för att förebygga diarré. Dessutom är diarré oftast inte så illa, förutom att vara naturligtvis mycket irriterande. Se till att ditt barn får tillräckligt med vatten, eventuellt i form av soppa eller te. Om diarré kvarstår i mer än 24 timmar och det finns ingen tydlig återhämtning är synliga, om det finns blod eller slem i avföringen eller om diarré åtföljs av hög feber, rekommenderas att du kontaktar din läkare.

Förgiftning

På sommaren finns det många utomhus växter som är giftiga för ditt barn. Dessutom kan det hända att ditt barn tar mediciner eller rengöringsmedel som är giftiga. Det finns inte en enda lösning för vad man ska göra i händelse av en förgiftning. Vissa förgiftningar har för mycket att dricka ditt barn där andra skulle vara lämpligt att framkalla kräkning ditt barn. Gör det till en början inte heller! Ta reda på vad förgiftning - som betraktas som yrsel, andfåddhet, eller kraftigt illamående - har orsakat och gå efter vad du ska göra när det gäller denna typ av förgiftning. Denna information är lätt tillgänglig på Internet, men innan du kan ringa din läkare.

Maneter Plug

När ditt barn nära havet plötsligt blåsor, har rött, brännande hud och svår klåda detta tyder på att ditt barn är stucken av en manet. Ofta barn måste kräkas eller bli dåsig och yr när de stucken av en manet. Vad du kan göra mot en manet sting är särskilt bekväma ditt barn rita och placera en kall våt trasa och sandskädda. Smärtan av en manet sting är cirka 15 minuter. Skulle det vara så att ditt barn är mycket lyhörd för sting av en manet, eftersom exemplet har andningssvårigheter som kan tyda på en allergisk reaktion och du ska ringa nödnumret.

Första hjälpen för sommar klagomål

Nu när du vet vad du kan och inte kan göra när symptomen ditt barn erfarenheter under sommaren kommer att få dig att se mycket bättre att vara förberedd när det händer, se till att barnet också kommer att känna en mycket bättre.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha