Förseningar i att betala inteckning

Ett ökande antal husägare ligger bakom att betala lånet. Snabbare ingripande av bankerna innebär att fler hus kommer att auktioneras ut och familjer tas ut ur sina hem. AFM anser att bankerna bör förbättra insatserna för att förebygga betalningsproblem.

Antalet defaulters ökar snabbt

Antalet familjer har problem att betala sin inteckning i tid, kraftigt ökar. I januari 2013 gjorde det BKR rapporterades mer än 77.000 defaulters. De är människor som är minst fyra månader efter med sina betalningar. En oroande utveckling.

Bankerna måste vara mer alert på försenade betalningar

Financial Markets Authority slog larm och gjorde forskning med några 14 långivare till den typ av problem och hur dessa behandlas.
AFM anser att bankerna ännu piggare att svara på sina kunder om det finns ett hot efterskott. I vissa fall skulle man behöva begära all relevant information till kunden, såsom den senast kända WOZ värdet på fastigheten och aktuella inkomstuppgifter. Vid ökad risk skulle också vara en översyn av inteckning konstruktionen ska vara förhandlingsbart.

 Flex Kontrakt som en viktig orsak betalningsförseningar

En av de viktigaste orsakerna till ökningen av antalet försenade betalningar på bolån är flex kontraktet. Människor står inför växande fler perioder av arbetslöshet och tillhörande inkomstbortfallet. Även kommuner försöker med alla krafter för att förhindra vräkningar, men situationen kan kallas oroande.

Inte varje betalning är problematiskt

Antalet utmätningar i vårt land mer än 2000 per år. BKR gav början 2013 till 1% av alla husägare har en inteckning efterskott om minst 120 dagar. Det bör också noteras att inte alla förseningar i betalningen gäller automatiskt som problematisk, utan alla sena betalningar kommer att resultera i tvångsvräkningar.
Kommunerna är ofta anslutna till NVVK, en stödgrupp för skuldrådgivare. Från NVVK skuld rådgivare och banker regelbundet informerade om hur villaägare med efterskott att ge råd:
  • Mortgage långivare kräver husägare i händelse av problematiska skulder och obetalda varnar mer för sina eventuella konsekvenser;
  • om den har en chans att lyckas, kan man föreslå en avbetalningsplan;
  • och man inte gör fel att uppmärksamma berörda parter om möjligheterna att skulden.

Vad kan skulden?

Om människor i skuld med en inteckning efterskott rapportera till skulden, vilket stöd byrå i allmänhet skall överensstämma med koden för NVVK. Om en skuldsanering chans att lyckas, en kommer naturligtvis att diskutera med fordringsägarna. Men uppenbarligen är sig om att fordringsägarna om de vill acceptera partiell återbetalning av sina fordringar och i slutändan slutavräkning för resten. Om inte alla borgenärer är villiga att göra det, är gäldenären informerats om möjligheten att lämna in en ansökan Fysiska personer skuldsanering lagen.
När utöver låneskulden är andra akuta skuld, ange uppförandekoden av ärendet inte NVVK bara lösa dessa inteckning efterskott. Alla borgenärer ska behandlas lika.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha