Förändringar i inteckning med 2013

Efter många år av debatt om räntekostnader är Rutte II kom till beslutet att göra här i justeringar. Vissa ändringar träder i kraft den 1 januari 2013 andra åtgärder senare. Både den procentsats och olika villkor. Den här artikeln förklarar exakt vad detta innehåll.

Vad har förändrats i inteckning

I stort sett finns det två stora förändringar som kommer upp om inteckning. För det första är den maximala avdrag på 52% mellan nu och 2042 successivt ned till 38%. Dessutom är det obligatoriskt för nya bolån att betala tillbaka att kvalificera sig för räntekostnader lättnad.

Maximal sats inteckning som är avdragsgill

Fram till nu, kan och kan återfå människor med höga inkomster 52% av deras räntekostnader, eftersom räntekostnader räknar på högsta nivå. Detta innebär att människor med högre inkomster, inte bara på en dyrare hus subtrahera intresse från skatten, men också en högre procentsats. Från och med 2014 är den högsta skattesatsen minskas årligen med 0,5% av den totala. Från och med 2014 är det 51,5%, minskat över 38% under 2042
Bortsett från den gradvisa sänkningen av den maximala avdragshastigheten, finns det en indirekt ändring av avdrag. Hastigheten för den 3: e skatt avskrivning nämligen gå 42-38% den 1 januari. Detta innebär att människor som hamnar i denna skrift att betala mindre skatt, men då heller också få avdrag för sin inteckning. Minska hastigheten när det här skrivs är en åtgärd som vidtagits i samband med inkomster beroende av sjukförsäkringspremie. Eftersom det finns fortfarande gott om debatten skulle också ändra kan komma in.

Obligatorisk återbetalning för räntekostnader

Tills för några år tillbaka köpare kan bestämma vilken typ av inteckning de slutade. Även villaägare med en ränte bara inteckning skulle kunna göra hela den tid som inteckning anspråk på fullt avdrag. Detta kommer att gynnas mest av husägare i propositionen, men intresset är fortsatt hög och byggs inget eget kapital. Särskilt i de senaste åren har visat att det sitter på risker. Dessutom tar regeringen detta mycket pengar.
Under 2011, till en initial insats begränsa detta genom nya lån för att kräva att minst 50% ska återbetalas under löptiden. Som av Januari 1, 2013 kommer att höjas till 100%, så att hela låneskulden ska återbetalas i 30 år. Människor fortfarande befria dem att välja sin egen inteckning, så länge det är helt återbetalat.
Detta nya krav ses av många som en nagel i ögat för att börja, vilket gör det svårt att få en inteckning. De borde verkligen löna sig omedelbart. I många medier är exempel på vad de ekonomiska konsekvenserna är emellertid ofta inte alls eller bara delvis konstatera att det fasar ut sina skulder genom återbetalningar. Jämförelsen mellan kostnaden för en ränte endast inteckning eller en inteckning som kommer att återbetalas är därför inte så lätt och kan ge en falsk bild. Slutligen kommer de inte vara mer intresse och så småningom även betalat ett lägre belopp, med den enda negativa skillnaden att avdraget kan gynnats mindre

Starter Lån i kombination med räntekostnader

Sedan en tid tillbaka har det funnits osäkerhet om framtiden för förrätter lån i kombination med de nya reglerna. Förrätter lån är lån som kan stängas av holländska kommuner förrätter på bostads Stimulans och hur de första åren inte behöver återbetalas. Det befarades att nystartade lån inte längre skulle vara avdragsgilla och därmed i stort sett inte längre intressant. I november 2013 dock Prime Block att leva uppgav att start lån oförändrad avdragsgill. Dessutom görs tillgängliga för att fortsätta nystartade lån ytterligare medel. Inte bara är detta goda nyheter för att börja, hoppas man också på bostadsmarknaden för att hjälpa fler på gång

Räntekostnader på utestående skulder

Utöver osäkerheten om förrätter lån är också statusen för utestående skulder diskuteras på bolån. Det beslutades att kvarvarande skulder som folk har kvar på en inteckning efter att ha sålt sitt hem för minst fem år är avdragsgilla. Det finns även talat för att öka denna period till 10 år.

Överlåtelseskatt

Den tillfälliga reducerad överföring skatt på 2% är upprätthållas för att stimulera bostadsmarknaden. Tidigare var 6%, vilket det nu så minskas avsevärt. Detta har en positiv inverkan på de kostnader som betalats av köparna och bör vara ett lyft för bostadsmarknaden.

Höjd av inteckning

Lånet till värde förhållandet är 106% av huset värdet sänktes till 100%. Detta innebär att mängden av inteckning fortfarande upp 100%, exakt lika med värdet på egenskapen kan användas. Hittills har därför även om ytterligare 6% inteckning tas.
(0)
(0)
Nästa artikel Tio troper

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha