Från Joachim Stiller advent

En osannolik historia som utspelar sig helt och hållet i Antwerpen av 70 med bara en stor fråga: Vem är den mystiska Joachim Stiller och vad vill han?

ALLMÄN INFORMATION

Under det kommande av Joachim Stiller Harry Kümel chef tar dig med på en resa full av mystik genom Antwerpen på 70 Baserad på romanen av den nyligen avlidne Hubert Lampo. En berättelse om magisk realism där en mystisk figur som Joachim Stiller kallas livet av huvudpersonerna förstör helt upp.

BERÄTTELSEN

Freek Groenveld är journalist på en lokaltidning. Det är sommar och några veckor innan en komet kommer att passera. Vissa inser att hända i slutet av världen. En dag ser Freek i Antwerpen Haute hur tre vägarbetare som ser för bra för att vara vägarbetare - de ser ut som änglar - på gatan de bryter öppna och sedan slam stängs igen utan att göra något ytterligare arbete. Om han har en kritisk del att skriva i tidningen är början på en rad märkliga händelser och livet för människorna i sin omgivning kommer att påverka kraftigt. Några dagar senare Freek får ett brev från en viss Joachim Stiller som berättar honom att om han ser konstiga oförklarliga saker i sin omgivning som han framför allt inte bör tvivla på hans sinne och allt som i tid kommer att vara ett uttalande. Men för att Freek personligen adresserade brev, enligt poststämpeln stämplad i början av seklet, år innan Freek var bara född. Freek blir fascinerad av Joachim Stiller och försöker ta reda på vem han är och vad han vill. Det är inte så lätt eftersom ingen verkar veta mannen eller någonsin ha sett men fortfarande dyker upp på olika ställen i hans namn, han verkar vara överallt och vet allt om alla.

MOVIE INFORMATION

 • Titel: Det kommande av Joachim Stiller
 • Land: Belgien
 • Genre: Magisk realism / Drama
 • Längd: 153 minuter
 • Regi: Harry Kümel
 • Nyckelspelare: Hugo Metsers, Cox Habbema, Willeke van Ammelrooy, Joan Remmelts, Ward de Ravet, Charles Janssens, Anton Peters, Dora van der Groen, Alex Wilequet, Peter Strynckx, Ton Lensink eva
 • År: 1976
 • Distributör: BRT / AVRO

FAKTA om ankomsten av JOACHIM STILLER

 • Cox och Hugo Metsers Habbema var tvungen att spela ett par i kärlek, men i verkligheten kunde knappt stå varandra.
 • Freek i penthouse av filmen var tidigare hem Guy Lee Thys som fortfarande var gjort några filmer och nybörjare Knack journalisten Patrick - jag har alltid motsatt uppfattning om filmer - Duynslaeghers.
 • Filmen var ursprungligen en tredelad tv-serie och skars upp i en 120 minuter lång film. De saknade 33 minuter för att göra filmen fullständigt obegripligt. Lyckligtvis, denna DVD frigöra den fulla versionen som det då sändes på tv i tre delar.

DVD DETALJER

 • Antal Skivor: 1
 • Kommentarspår med Harry Kümel och Erik Martens, redaktör för DVD-serien Krönika av den flamländska filmen

Spökskrivare SYN

Enligt min mening den bästa flamländska filmen som någonsin gjorts. Filmen skiljer sig mycket från boken av Hubert Lampo och det fanns inte mycket glad, jag hör vad du säger, men det är en pärla i en film. Han har redan gjort 1976, så vad du ser på atmosfäriska bilder i Antwerpen är ibland lite gammaldags men det har sin charm och ger det en mycket nostalgisk värde särskilt för 30 + 're. Filmen har digitalt restaurerats och fullt utrustade från Harry Kümel med en mycket intressant ljudkommentarer spår dessa massor citerar anekdoter som är verkligen värt. Många av de aktörer och skådespelerskor som du ser har nu blivit gammal farfar eller mormor eller ens avlidna. Det är den lilla men otroligt vackra stjärn roll Charles Janssens Siegfried och även Ton "Tita Magician Lensink deltar. Detta är en film som du måste ha sett. Berättelsen är mycket speciell och jag vill inget annat att säga om hur det hela hänger ihop just därför du måste se honom. Ja, jag måste DIG !!!! Jag själv har tagit över många år av ångest i filmen och jag efter att jag vågade honom för första gången på tre delar på TV fungerade inte sova med huvudet över bladen. Jag har alltid trott Joachim Stiller i mitt rum stod tyst vid foten av min säng. Det har verkligen varade fram till min 12 år, jag räddades från det trauma. Det kommande av Joachim Stiller stunder är mycket skrämmande utan det blir därför en skrämmande eller skräckfilm. Det är bara de uppgifter och det sätt som förde berättelsen som ibland ger dig rysningar. Ett mästerverk !!!
Ghostwriter s Betyg: 10/10
Köp den här DVD online via webbplatsen för flamländska Film Archive
Från Joachim Stiller advent
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Det kommande av Joachim Stiller.Toen vid denna tid på nederländsk TV den här filmen sett och blev genast bland indruk.Heeft ger mig att sinnessömnlösa nätter, inte av rädsla, utan av många vragen.Fantastische filmning och faktiskt aldrig bok kan hitta, aldrig visste att det var där überhaupt.De namn Joachim Stiller har sedan dess legat i min djupa tankar, någonstans djupt i min Hårddisk I verstopt.Totdat visas på ett infall Joachim Stiller i en sökning stop.Wat finns en ny version på DVD.Nu frågan, hur får jag die.Vlaamse filmarkiv inte resultaat.Wie kan hjälpa mig med käll DVD så att jag kan mitt noemen.henkvdtuin film :-) trettiotalet och jag har boken Jag måste ha sett det.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha