Förlossning: var att föda?

Dietmar Svärd Februari 27, 2016 Hälsa 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Labor eller födelse är, inte överraskande, kallas kulmen av graviditeten. Vid det här laget har du nu nio månader framåt. Det finns flera möjligheter runt din födelse, såsom en hemförlossning eller en kvinna i arbete på sjukhuset. Oavsett vilket alternativ du väljer är en helt personligt val.

Homebirth

Vissa kvinnor föredrar en hemförlossning. På ett personligt bekant plats sätta ditt barn till världen så att barnet omedelbart i den inhemska sfären. Inget krångel med tiden att åka till sjukhuset och alla typer av ormar runt omkring dig.
Om du inte kan ha en hemförlossning?
Även om du är så angelägna om att, i vissa fall kan du inte kan föda hemma och du har ett sjukhus födelse. Detta är till exempel fallet i följande situationer:
 • När komplikationer i tidigare födslar
 • När barnet är sätesbjudning
 • När bäcken är för liten för barnets huvud
 • Under graviditet av en flerbarnsfödsel
 • När barnet föds för tidigt
 • När du är sen

Förberedelserna på hemförlossning
Eftersom ditt hem inte är inrett som förlossningen utrymme du kommer att behöva göra några förberedelser för en hemförlossning. Tänk på att dekorera utrymmet så bekvämt som möjligt där du vill föda. Att det finns tillräckligt utrymme runt sängen och massor av walking utrymme.
Barnmorskan tycker ofta det är trevligt att ha en tabell runt vilken de kan lägga ner sina instrument och andra förnödenheter. En sidobord är mycket lämplig för detta. En ficklampa kan vara användbart om oväntat strömavbrott. Få massor av handdukar och tvättlappar. Det är också bra att ta flera dagar innan leverans mat och dryck lager hemma, det är för både dig och din partner mycket trevlig.
Labor börjar
När du märker att ditt arbete startar, är det viktigt att informera barnmorska, så att de kan komma till dig. Detta måste göras så snart som sammandragningarna att anlända ca 15 minuter och hålla en minut. Vid första förlossning kan vara att barnmorskan inte kom omedelbart eftersom den första förlossningen i allmänhet långsammare.
Så se till att alla leveranser redo, sätta en ren skjorta redo för dig själv och kläder för barnet och göra den redo för barnet spjälsäng.
När barnmorskan kom hon vill lämna ut hennes outfit. Detta inkluderar en blodtrycksmätare, ett stetoskop, en zuurstofcillinder, urinremsor, nålar och bedövningsmedel, sax, suturer, återupplivningsutrustning och en infusion. Om du vill ha medicin för smärta du har på förhand ett recept för applikationer.
Ändå till sjukhus
I vissa fall är det nödvändigt att du fortfarande behöver åka till sjukhuset, trots den avsedda hemförlossning. Med hjälp av en erfaren barnmorska är en homebirth som säkert för dig och barnet som ett sjukhus födelse. Däremot kan komplikationer uppstå så du måste gå till sjukhuset. Detta kan vara en stor besvikelse för dig, men det är av intresse för dig själv och barnet.

Sjukhuset födelse

Dessutom kan ett sjukhus födelse har dina inställningar. Detta kan ge dig en större känsla av trygghet eller till och med praktiskt skäl vara den bästa lösningen.
Vad ska man packa?
Precis som en hemförlossning är praktiskt när du är fullt förberedda för förlossning. De saker du behöver ta med är uppdelade i två grupper: själv och barnet.
För själv
 • Två moderskap bras
 • Bröst Pads för i behå
 • En morgonrock
 • Underställ
 • Extra tjocka kuddar eller speciella stall anslutning
 • Toiletry

För barnet
 • Blöjor
 • Babykläder
 • En blöja förpackning
 • En maxi cosi att transportera barnet hem
 • Ett lock för hemresan

När du går till sjukhuset?
I den första etappen av arbetskraft låta kroppen släppa en slempropp som kommer ut genom slidan. Detta kallas "tecken". Bryta sedan dina membran av det tryck som orsakar barnets huvud eller sammandragningar. Fostervattnet är således gradvis eller plötsligt gå ut. Slutligen får du regelbundna sammandragningar. Dessa är våldsamma konvulsioner som regelbundet återkommer och blir allt hårdare.
Du ska ringa sjukhuset när du har en timme var 15: e minut sammandragningar som kvarstår i ca 1 minut och inte stannar vad du kommer att gå runt. De prediktiva sammandragningar att sakta in sammandragningar. Du har då tillräckligt med tid för att gå till sjukhuset. Denna fas varar, särskilt med den första barn, eller upp till 8 timmar.
Transport till sjukhuset
Undersök några veckor innan du redan komma till sjukhuset innan leverans ruttplanering omfattande och prickade alternativa vägar från platser där du regelbundet så att du eventuellt av dessa platser sjukhuset kan uppnå.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha