Förlossning: vad är faderns roll?

Förlossning: vad är faderns roll?

För att hjälpa dig under förlossningen, en barnmorska, en undersköterska, möjligen en plantskola sjuksköterska assistent kommer att vara närvarande. Ofta fadern är det också. Valet för honom att inte delta eller förlossning bör vara ett par.

 Innehållet i den här artikeln
  •  Närvara eller inte förlossning för pappa, hur man väljer?
  •  Ska pappa vara skådespelare eller åskådare under förlossningen?
  •  Pappa deltar förlossning: ska det se allt?

Att vara närvarande vid leverans är närvarande på något sätt att uppnå befruktning efter en dräktighet period av nio månader. Men detta beslut bör inte i något fall går mot önskan fadern.

Närvara eller inte förlossning för pappa, hur man väljer?

Det är för dig att följa den framtida fadern i sitt beslut. God kommunikation gör att du kan acceptera helst sin slutliga valet.

Han kommer att delta förlossning, säkert

För vissa föräldrar, är det uppenbart: naturligtvis de kommer att närvara på dagen de föddes, tillsammans med sina fruar. De vill att närvara vid den första sekunden när deras barn kommer att födas. De vill vara där för att dela denna viktiga ögonblick med sina fruar som de alltid har gjort hittills.

Idag, nästan ingen moderskap vägrar att vara värd för fadern. Närvaron av fadern i förlossning har ibland beslutat vid tidpunkten för förberedelse inför förlossningen.

Läs även: Haptonomie att framställa par förlossning

Han tvekar fortfarande

Ja, vill pappa att stödja mamma att vara där, för att lugna henne, men denna erfarenhet gjorde honom rädd, ångest. Kommer han att göra? Kommer han att bära åsynen av blod? Så många frågor som du kan lugna honom.

Tveka inte att tala om för henne dina känslor, kan dess närvaro vara lugnande för dig. Idag ser vi att över 70% av papporna som deltar förlossning, endast 20% ville delta.

I samtliga fall onödigt att känna skuld. Förklara att det snarare kan försöka att följa med dig och lämna när som helst, eller anländer bara för födelsen av ditt barn. De flesta av dem har vågat pappor inte ångra det.

Han kommer inte att delta i förlossningen

Det tog nio månader att föreställa sig scenen, han informerades om utvecklingen av förlossningen och har ingen önskan att vara där. Han är rädd för att vara maktlösa mot smärtan av hans fru.

Ibland är de blivande mödrar, själva, som är ovilliga att närvaron av fadern. De vill inte att deras kompis lane benen isär och uppvuxen på stigbyglar. De befarar att detta har påverkat deras liv tillsammans.

Hur som helst, eftersom du alltid har möjlighet att ändra sig i sista stund. Och så där, pappa vakt krafter för logistiken: tillkännagivandet till familjen, installationen i rummet ... Annars kan du också be en annan person omkring dig att hjälpa dig.

Ska pappa vara skådespelare eller åskådare under förlossningen?

Pappor bor förlossningen var och en på sitt eget sätt.

En riktig björn

Om du deltar både de förberedande möten, var far kunde konkret diskutera sin roll och därför vet vad hon har att göra. Det kan massera dig att slappna av mellan värkarna till exempel. Det är en tillgiven, lugnande. Det är en verkligt stöd du behöver.

Det är han som är ansvarig för att ringa barnmorska eller läkare om du har för dålig och vill välja en epidural. Det kan också svalka dig med en våt handske eller dimma. Vissa pappor ens vågar, under överinseende av det medicinska teamet, göra vissa gester i världen.

En avslappnad observatör

Ansikte, klädd i en blus med tofflor och en mössa, pappa ibland inte vet vad de ska göra. Det känns uteslutet när all uppmärksamhet placeras på mamman och barnet. Det återstår ganska passiv, tyst, titta på vad som händer runt omkring honom.

Om så är fallet, måste du ta saken i egna händer. Försök att skicka honom meddelanden: "Håll min hand", "kiss me", "hjälp mig att andas". Således kommer han säkert att förstå att dess roll är att hjälpa dig, för att uppmuntra dig att slappna av.

Låt oss inte tala om de pappor som förlitar sig filma scenen från A till Z. Detta är inte en show, snarare boka några skott under de första sekunderna av ditt barns liv.

Pappa deltar förlossning: ska det se allt?

Place Pappa är med mamman, till sänggavel Känslorna kommer att vara tillräckligt intensiv. Onödigt att ge dig en lite spännande. Sällan kan erbjudas att komma till förlossning sido stigbyglar, och ändå kan fadern vägra. Många läkare och barnmorskor vägrade att aiileurs denna möjlighet.

Fadern är där för att moraliskt stöd mamma i denna stora fysisk ansträngning. Se den förvrängda sex av hans fru att låta förlossningen är inte nödvändigtvis bra för paret och deras framtida sexliv. Det är därför också att skydda fader några visioner, några manipulationer. Således, den minsta komplikation, det kommer att begäras av det medicinska teamet ut.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha