Förlora vikt, baserat på glykemiskt index

GIdieter, det vill säga, glykemiskt index kost är helt varm i Amerika. Men vad är glykemiskt index och hur det kan användas för att gå ner i vikt?

Teorin

Glukos är en viktig energikälla för kroppen. Kolhydrater är en viktig källa för kroppen att producera glukos. Glukos får in i blodet och reser till kroppens celler för att ge dem energi. Livsmedel med högt glykemiskt index ger en stegring i ditt blodsocker, följt av en annan snabb nedgång. Med en sådan droppe, får du en känsla av hunger. Därför är det bättre att äta mat som håller ditt blodsocker konstant. Detta ger dig mindre benägna att känna sig hungrig och det är lättare att äta mindre.

Den glykemiskt index

Den glykemiskt index är ett värde mellan 0 och 100. Ju högre värde, desto snabbare kommer att absorberas i blodet, och fler variationer i blodsockernivån. Om du vill gå ner i vikt utan att känna sig hungrig, är det lämpligt att äta mat med minsta möjliga glykemiskt index.
Tyvärr är det svårt att fastställa det glycemic index för en livsmedelsprodukter. Med grönsaker det beror, till exempel om det är kokta och i så fall hur länge har det kokta. När pastan är också fråga hur lång tid det är kokt. I allmänhet är den kortare något kokt, desto lägre glykemiskt index. GI är inte heller någon information som anges på produktetiketter i snabbköpet.

Kombinera smarta

En GI på lägre än 55 anses vara låg. Mellan 55 och 70 ses som medium och över 70 anses vara högt. Det är inte nödvändigt att äta bara mat med lågt GI. När du kombinerar olika livsmedel i en måltid, sedan måltiden av GI genomsnittet GI av livsmedel i måltiden. Storleken på de livsmedel måste naturligtvis stå i proportion.

Fördelar med GI-kost

En stor fördel med en diet baserad på glykemiskt index är att det garanterar att du inte har en konstant känsla av hunger. För denna diet du behöver inte räkna kalorier, speciellt om du äter mat med lågt GI, då du automatiskt får mindre hungrig och äter du går mindre. När en GI diet du kan i princip äta vad som helst, i motsats till dieter utan kolhydrater du kan äta. Detta gör det också lättare att hålla full. Förespråkare av GI-kost hävdar också att det skulle förhindra typ II diabetes, men som inte är vetenskapligt bevisat.

Tips

Trots att det inte finns några färdiga ram kan ges med GI, finns det några allmänna tips:
  • Ät produkter som bearbetas så lite som möjligt, till exempel frukt och råa grönsaker
  • Drick inte söta drycker, utan vatten och örtte
  • Dryck minimera alkoholhaltiga drycker

Läs mer

Boken "Slim är alla i ditt huvud" Dr. Yann Rougier berättar mer om glykemiskt index. I sin bok delar han mat i fyra kategorier, från grönt till lila. Han ger dig också en plan för att anpassa sig till en GI-kost.
På engelska hemsida vid University of Sydney är en hel del livsmedel för att hitta GI. På webbplatsen finns också många recept och information om GI.
(0)
(0)
Nästa artikel ADHD

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha