Förälder Initiativ: vård för barn med funktionshinder

Leopoldina Simonsson Februari 29, 2016 Miscellanea 5 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Många föräldrar är missnöjda med de traditionella tjänster för sina psykiskt funktionshindrade barn. För att ge sina barn vad som är viktigast för dem, de sätter sig på institutioner, som kallas förälder initiativ. Även i Nuenen är en uppsättning föräldrar var aktiva. Eftersom ett halvår kan barnen gå till Pertoeti Foundation. Den sexåriga Amber högljutt stänk i vattnet, medan de åtta-åriga Naomi tyst guppar i Eindhoven Ottenbad. Simmare, mestadels pensionärer, se lite mer på det glittrande vattnet eller när Naomi mot dem och driver dem med eftertryck stirrar. De två psykiskt funktionshindrade flickor finns varje tisdag i poolen. Båda är övervakade personligen. Något som de i en regelbunden vård anläggning bara kan drömma om. Det finns som rådgivare och chef för stiftelsen Pertoeti, Edith Stegeman, en handledare på en grupp av minst fyra barn.
Pertoeti, som härrör från den italienska per tutti, är ett tidigare initiativ. Det grundades i juni 2004 av Stegeman, mödrar Naomi och Amber och en far till en utvecklingsstörd barn. Stegeman har tidigare arbetat 25 år inom hälso- och sjukvården, bland annat en regelbunden vård anläggning i Nuenen där Naomi och Amber gick. Stegeman och föräldrarna var missnöjda med den vård som erbjöds i den här inställningen.

Daycare i vardagsrummet

Daghem kommer nu ännu på Stegeman hemstad. Varje vecka finns det fyra barn med henne över golvet. Det finns inte någon finansiering för ett annat rum. Barnen kan leka i vardagsrummet, titta på video ?? s spel och de får rådgivning och musikterapi. Vardagsrummet ser ut som en vanlig vardagsrummet, bara en garderob full av leksaker och en speciell stol Naomi förråda att det också finns ett dagis ligger.
Barnen är inte bara inne. Förutom vecko simning de går till skogen, barn eller snabbköpet. Monique Kramer, mor till Amber, konstaterar att ett av de stora fördelarna med Pertoeti. ,, Barnen är inte bara innanför grindarna på den institution där de är alltid tillsammans. Nu lär Amber sig att även uppträda i en butik. Andra människor ser ännu en efterbliven och få mer vana vid det. ??

Anpassad vård

Föräldrar kan ange vad de vill ha för sina barn. Stegeman: ,, Om mödrar även vill få barnen neuspeuterles, kan du göra ??. Dessutom får barnen en hel del uppmärksamhet på grund högst två barn som sitter vid en handledare. Naomi exempel kan regelbundet masseras så. Naomi har Rett syndrom. En Rett flicka vid sin andra normala utveckling, då de försämras snabbt. Naomi kan inte prata och hon går dåligt. Andra symptom på syndromet Rett sina röda opgezwolle fötter och händer genom att blodet inte flyter bra. Stegeman: ,, Massagen har lite störd av det. De regelbundna vårdinstitutioner finns det människor och tid för. ??

Living Initiativ

I Nederländerna, fanns det mer än hundra bostäder initiativ under 2000 att det finns 36. Det finns inga exakta siffror eftersom många institutioner inte rapporteras och eftersom det finns många försvinner och kommer tillbaka. Antalet initiativ dagvårds finns inga siffror. ,, Men det finns säkert mycket mindre än bostäder. Bostäder har en mycket större inverkan på människors liv och det finns också fler människor än olyckliga, ?? säger Nicole Houdijk för Federation of föräldraföreningar.
Enligt Houdijk början av föräldra initiativ ofta allmänna institutioner för stor. ,, Till exempel, de oroar sig över bristen på sekretess eller finna att det finns alltför många personalförändringar. Många föräldrar vill att deras barn att leva så normalt som möjligt eller liv. I de befintliga bostadsformer dessa önskemål för att uppnå dem är svåra eller omöjliga. ??

Personrelaterade budget

Moder initiativ betalas med personlig budget. Den som har rätt till vård kan återställa den. Med budgeten folk kan köpa sin egen vård. Denna vård kan också köpas från traditionella institutioner som Meare. Wim Hem, chef för Meare, kommer att finna det bra att föräldrar med PGB själv skapa möjligheter för sina barn. Deras barn och föräldrar lät sedan gå till en överordnad initiativ. ,, Det viktigaste är vad barnet är bäst. ?? Men hemma ser en nackdel av moder initiativ. ,, Eftersom de är små vill uppmana sjukdomen kan vara ett problem. Men hur vi kan bidra med bijvoorbeel personalen att leverera. ??
Den sociaale utbildningstjänst i Eindhoven regionen, Mee, stödjer och ger råd till människor som behöver vård. De är också medvetna om moder initiativ. Ine van Tulder Mee: ,, Vi tittar på vad folk eller barnen vill och tilldela dem till möjligheter. Detta kan vara en vanlig institution, men lika bra förälder initiativ. Om vården men passar intressen och önskemål från kunderna. ??
Stegeman stiftelse kommer att expandera Pertoeti. ,, Om folk här känner bättre de är alltid välkomna. Jag vill ha två platser så att vi dagligen åtta barn klara. Men att vi naturligtvis måste vara försiktiga så att vi gör stora institution som vanliga dagvård. ??
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Louan Pettersson
  Like 4   Dislike 2

Hej vi är en liten ponny klubb och nu cirka två år har vi nu rör jordbrukare vill kunna tillbringa dagen på makenlijkst uitbreiden.Hoe vi kommer i kontakt med föräldrar / kunder som här när du tittar zijn.Wij kan säga att vår omsorg gård är liten och alltför låg drempelig.Niet obetydliga vi är i Amsterdam North.

Perry Norström
  Like 4   Dislike 0

Hej, detta är super fantastiskt att möjligheten att välja vad du vill och vilken typ av hjälp från vem och var etc, så att du kan reglera anpassade vård och besluta om att döma eller PGB. Genom dessa möjligheter gör föräldrarna mer val så fortsätt med det! Be ett barn kan bara leva fullt PGB att betala för och om det inte längre kan PGB?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha