Förklarade dödshjälp

Alla vet nu att en läkare i vissa fall och på begäran av patienten aktivt bör avsluta livet. Den nya lagen är redan flera år gammal, men mycket komplicerade och kan säkert behöva lite extra förklaring. Jag utvisa de viktigaste punkterna i denna lag i rad.

Principen om dödshjälp

Den nuvarande belgiska dödshjälp lag går nu från 28 maj 2002. Det hade funnits under lång tid, allmänhetens stöd för rätten till ett värdigt avsked. Lagstiftaren, tiden var rätt att låta en sak lagligt, inom klart definierade gränser. Först och främst bör det noteras att patienter som dött av dödshjälp anses ha dött en naturlig död. Detta är en viktig faktor för alla livförsäkring och återstoden försäkring som inte gynnar självmord.
För läkaren innebär dödshjälp:
Han begår inget brott om han är nöjd att uppfylla alla följande punkter.
Patienten är en vuxen eller frigjord mindre som är medveten och vid tidpunkten för begäran. Det är en skriftlig begäran, frivilligt, utan tvång och upprepade gånger förklarat. Patienten är i ett hopplöst hälsotillstånd är konstant och outhärdlig fysisk eller psykiskt lidande, som inte kan lindras och resultatet av en obotlig sjukdom eller tillstånd.
För patienten, dödshjälp:
Att han är en läkare kan begära dödshjälp. Men det finns ingen lag om dödshjälp. Det är upp till patienten att hitta en läkare som vill svara på hans begäran.

Begäran om dödshjälp

Lagen tillåter läkare för stort ansvar för att besluta om att inte bevilja begäran. Han måste därför ha första flera kontakter med patienter, sjuksköterskor, andra läkare, etc. Det bör vara klart att gå och hållbara begäran. I icke-terminala patienter bör detta samråd ske åtminstone ta en månad.
Om patientens önskemål kan ge sig till känna att det är tillräckligt att han eller hon har texten "Jag önskar att läkaren slutar mitt liv", daterad och undertecknad på att göra en läkare. Om patienten inte längre är här för att kunna, t ex genom en förlamning, en begäran kan göras av en vuxen person. Detta bör anges i förväg av patienten och bör inte ha ett väsentligt intresse i att patienten dör. Den skriftliga begäran måste också framställas i närvaro av en läkare. Om patienten inte är vid medvetande, men till exempel i koma, patienten måste gå framåt i sitt liv har utarbetat ett dokument. Inde lag kallas förskott.

Begäran i form av ett förskott

Kraven på en sådan levande kommer är långt mer varierad och definieras genom lag. Bör också dra med två vuxna vittnen, där åtminstone en har något väsentligt intresse i att patienten dör. Förutom vittnena, det finns en eller två rådgivare som ska specificeras, som också kan delta måste underteckna och som endast har skyldighet att berätta för läkaren om förekomsten av avsiktsförklaringen. Deklarationen ska förlängas vart femte år, liksom den juridiska modellen. Det finns ingen lagstadgad tid arrangeras databas, vilket innebär att dokumentet patienten, en familjemedlem eller ett vittne kvar i häkte.

Efter eutanasi

Om eutanasi utförs är läkaren skyldig att lämna in en registration statement inom fyra arbetsdagar på Federal kontroll och utvärdering, som är ansvarig för att övervaka dödshjälp. Denna kommitté gör årliga statistiska rapporter till parlamentet och ger rekommendationer på den grunden om behovet av korrigering av lagen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha