Friska pålägg för ditt barn

Börjar ofta med bröd när du ger ett barn är ett år gammal. Vissa föräldrar lämnar för den tid deras barn suger på en sårskorpa. Det finns också föräldrar som föredrar att leva utan bröd. Det finns ingen "dålig" sätt att ge ditt barn bröd. Det viktiga är att man tittar på vad ditt barn behöver och att du sedan svarar. Det kan vara så att ditt barn bryr sig föga om bröd, och bara föredrar att äta frukt. Det kan också vara så att havregryn kex eller mer faller in i smaken. Om ditt barn äter bröd, pålägg du gör det ofta. Både bröd och smörgås fyllningar i hans göra hälsosamma val. För att hjälpa dig, de är här i rad. Så du kan för ditt barn att göra hälsosamma val!

Vilken typ av bröd du ge?

Bröd du idag i alla former och storlekar. Många bröd innehåller tyvärr onödiga och ohälsosamma ingredienser, såsom socker. Råden är att noga läsa ingrediensförteckningen på limpor och välja bröd med minimala ingredienser. Du kan också göra sitt eget bröd. Spelt bröd ses ofta som ett bra utbud av "vanliga" bröd. Dessutom: ju mer fibrer desto bättre.
Smart tips: Ändra äta bröd med exempel omeletter / ägg, grönsakssoppa, sallader, quiche, pannkakor eller havregryn kakor. Speciellt om du använder grönsaker i dina måltider, kommer ditt barn blir lätt extra näring.

Friska uppslag

 • Frukt - Mosa en banan och / eller en handfull jordgubbar. Detta är särskilt rekommenderas för söta, och barn som har svårt att äta / tugga. De får en söt kast med friska socker, och tack vare fukten från frukt bröd är lättare att arbeta inuti.
 • Smör - Satsa på obearbetat smör utan tillsatt salt. Detta kommer att ge ditt barn hälsosamma fetter inom.
 • Kokosolja - Du kan använda detta som ett alternativ till smör.
 • Humus / Hoemoes - Denna pasta baserade kikärter innehåller många bra ämnen. Du kan även lösa tjänstgöra i en sallad, till exempel, gurka, vårlök och sötpotatis / sötpotatis.
 • Ost - Välj ost med minimala tillägg.
 • Avokado - Mosa en avokado och sprida det på bröd. Innehåller bra fetter!
 • Jordnötssmör - med måtta och försiktig med barn under ett år. Lägg också märke till varumärket: inklusive Calvé har lite onödiga tillsatser och är friskare än billiga stormarknad jordnöt ostar. Ju mindre ingredienser, desto bättre. Du kan också göra din egen jordnötssmör.
 • Ägg - en hårdkokt ägg mäsk. Också trevligt med vissa tomat.
 • Apple / saft - med måtta och företrädesvis ett tunt skikt. Redan innehåller de lämpliga substanser, såsom järn, den innehåller också en relativt stor mängd socker.
 • Hemlagad nonsens - Gör en puré äpple och lite kanel.

Ohälsosamma pålägg

 • Margarin / sprider sig - bättre att välja smör.
 • Liverwurst - På grund av den mängd vitamin A det sprider mindre hälsosamt för barn. Vill du ändå ge det? Begränsa den till en smörgås per vecka.
 • Salami - Detta sprider innehåller massor av ohälsosamma fetter.
 • Choklad - choklad kan perk som mycket smakrik. Speciellt mörk choklad har rykte om sig att vara frisk. Men det är en fin touch, och bör inte vara en viktig ingrediens i en hälsosam måltid.
 • Coconut Bröd - Även kokos är frisk, innehåller coconut bröd ofta upp till tre olika typer av socker. Tips: tryck kokosflingor, honung och kokosolja tillsammans i en matberedare och sprida det på bröd.
 • Hasselnötspasta - Du kan göra det själv. Använd färska hasselnötter och blanda det med kakao för en läcker friska toppings.
 • Jam - Detta är ett fall av tvivel, det finns fler eller att hitta mer hälsosamma sylt. Ju mindre socker, desto bättre.
 • Frukter Hagel - Denna består av socker och färgämnen.

Tips: Smörj inte för tjock. Det är ett ytterligare smak till brödet, och inte ta smaken av bröd helt.

Ändå väljer ohälsosamt?

Ibland tror du att det är så illa med hur ohälsosamma exempelvis socker. Ändå undersökningar mer och mer att särskilt raffinerat socker har en negativ inverkan på din hälsa. Växande barn behöver inte det. Socker de utdrag ur t.ex. frukt och grönsaker. Dessutom får du snabbt, utan att veta det, alltför många ohälsosamma socker intag. Det finns nämligen en hel del dolda socker i livsmedel. Följaktligen skulle det bry se till att välja något så enkelt som en smörgås fylla i för friska. Kom ihåg: ditt barn ska fungera på vad den får. Fungera på ohälsosam mat är överlevnad snarare än hälsosamt liv, oavsett hur aktiv ditt barn är annars väl.
"Men annars äter mitt barn inte alls"
Barn behöver vänja sig vid nya smaker. Bo säkert erbjuda friska toppings. Ibland kommer de bara vill äta efter tjugo gånger. Ju mer barnet vänja sig friska uppslag, till de mer hälsosamma livsmedel du kan fortsätta erbjuda dem.
Sockerarter
Som nämnts är det inte dåligt att komma till socker - du behöver inte ens behöver dem. Men eftersom det i många produkter obemärkt mycket socker, om du kör socker i din frukost och lunch undviker fortfarande äter mer än tillräckligt socker. Varje liten hjälper!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha