Friska häst

Jetten Degermark Januari 7, 2016 Natur 50 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I Kina, har läkarna inte tidigare betalas allteftersom de botade sjuka, men det lyckades hålla dem friska patienter. Detta visar på en djup visdom, eftersom naturligtvis är det bättre att förebygga sjukdomar och olyckor än att bota konsekvenserna. I den här artikeln får du veta vad du kan göra förebyggande hälsa och välbefinnande din häst.

Ett naturligt sätt att leva

En domesticering av hästens behov kan inte helt ändra. Hästen är fortfarande en stäpp, besättning och flyktdjur och även vill ha hålls som och behandlas.
En stäppen djurens behov:
 • Massor av solljus och frisk luft.
 • En torr, ren plats att ligga ner.
 • Gräs och örter som huvudströmmen.
 • Små portioner uppdelad i många måltider.
Dessa villkor gör hans kropp stark, upprätthålla hormonbalans, förhindra infektion av parasiter, sjukdomar och luft och urinvägsbesvär i matsmältningssystemet och reumatiska sjukdomar, och bidra till sin tillfredsställelse.
Ett flockdjur behov:
 • I sällskap med andra hästar.
 • Säkerhet och skydd av besättningen.
Detta ger honom fred och starka nerver, vilket i sin tur kan förhindra olyckor. Haft slag är det bästa botemedlet för tristess och skadliga stabila laster såsom vind sugande, vävning och vända varv i rutan.
En flyg djurens behov:
 • Flera timmar fri rörlighet per dag.
 • Fri sikt av sin omgivning.
 • Alternativa aktiviteter.
 • En värma upp för jobbet.
Som ger hans cirkulationen, stärker sin muskuloskeletala systemet, hästen skyddar mot för tidigt slitage och hålla mentalt frisk.

Rätt kost

Hästar har en liten mage och en lång matsmältnings. Därför har de små mängder regelbundet, ganska hårt, många örter som innehåller gräs behövs. Om din häst har att utföra är gräs räcker inte. Om det måste förbli friska bör du noga brev vilka typer av livsmedel i kvantiteter och kvalitet vad din häst får.
Mängden foder
Mängden foder beror på hur innehav och intensiteten i användning. Det finns inga fasta regler. Som en riktlinje är följande beräkning används: en häst måste arbeta en timme per dag sex kilo hö om den hålls på halm och 7,5 kilo hö om det hålls på träspån. Det har också 3 till 7,5 kilo koncentrat behövs. Dessutom lust som de saftiga statister i form av socker, odlade massa, melass, morötter och äpplen. Om din häst är mindre, naturligtvis du ger honom mindre.
Kvaliteten av foder
Ange med lågt näringsvärde kan leda till bristsjukdomar, men bortskämd mat orsakar svår till livshotande matsmältning. En felaktig förvaring också god mat förstöra snabbt. Höskullen och lagring bör både torr, sval, luftig och absolut ren!
Vitaminer och mineraler
Vid normal användning täck betesmark och goda grundläggande livsmedelsbehoven hos din fritids häst på vitaminer och mineraler. På vintern eller intensiv användning kan vara en vitaminberikad mineralblandning utfodring.
Nutrition Policy
Din häst behöver vila för att äta, så att matsmältningen inte störs. Annars, tuggar och sväljer det inte tillräckligt för att hastigt. Matstrupen obstruktion kan vara resultatet. Ge därför träda i rutan, på separata matare står foder eller i en ombyggd hänga foder hink. Ge patienten rikligt med grovfoder i ett rack, eller strö den breda foder från bakom galler.

 Skydd mot giftiga växter

Många växter innehåller kemikalier som redan giftiga i små mängder. Om din häst är van vid att bete, undviker giftiga växter är oftast instinktivt. Men föl, unghästar och främst i uppstallade hästar äter ibland giftiga växter, lika utmattade och uttråkad hästar. Därför kan de använda vasslan, över staketet eller i närheten av stallet av hästen inte är i intervallet.
De vanligaste giftiga växter:
Tuja, enbär, buxbom, krona ört, julros, idegran, eenbes, stormhatt, opium, prickig odört, gullregn, fingerborgsblomma, herfststijloos, körsbär lagerblad, liguster, liljekonvalj, spindel träd, Robinia, celandine, äldre, peppar träd, belladonna, Datura.

Vatten

Din häst har friskt, rent vatten, så att matsmältning, metabolism och värmehantering kan fungera perfekt. Dagsbehovet är satt till 5 till 12 liter per 100 kg liv vikt, beroende på vattenhalten i fodret, vädret och hur intensivt körning. 10% mindre vatten kan leda till problem, och en minskning av dödsfall 20%.

Tillräcklig övning

Om flyg djur hästen kommer att kunna röra sig fritt som; därigenom musklerna är optimalt genom blod och hålla lederna mobil. När hålla lådor hästens ben beskattas endast puncuteel, produktionen av ledvätska minskar. Värm din häst är därför efter varje förblir stabila i minst 15 minuter innan du kliver snabbare gångarter kör eller kommer att hoppa.

Hoof Care

Krabba före och efter varje arbets gödsel, sand och smuts från noggrant hovar och ta bort eventuella främmande föremål. Rengör hoven regelbundet med rent vatten och en borste. Du behöver normalt inte fett. Efter tvättning kan man ibland få hoven balsam, vilket skapar en fin glans.
Hovskydd
De flesta hästar kan inte gå barfota. Beroende på kvaliteten horn, benställning och använda hovslagare kommer därför att behöva skydd.
Järnbeslag
Den traditionella hovskydd är järnbeslag, behovet av att skydda mot för tidig förslitning. Eftersom järn är varmt är formbart, kan den anpassas optimalt och även för att transformera ortopediska ändamål. Användningen av speciella markörer eller kalkoner ger din häst ett bra skydd mot halka och mer grepp när du hoppar.
Plastdetaljer
Plastskor ofta lika konservativa häst spikade, även om vissa plastskor som klamrar sig fast under hoven blir. Inte alla hovslagare hebbeb erfarenhet med plastbeslag.
Häst stövlar
Kommer du inte täcka din häst, kan du flytta till boots tillverkade av plast eller gummi som kan binda eller lim. De har en bra stötdämpning, men minska lätthet din häst. För att anpassa och installation av hoven, hoven noga belapt.
Grip Hoof
Hoof Grip är en gummiring mellan hoven och järn som förhindrar snö fastnar i kalla järn, och under hoven ackumuleras. Sådana snöbollar har redan orsakat en hel del sen- och ligamentskador och faller.
Utan strykjärn
Din häst kan bara gå utan skor i rätt benposition, friska, hårda hovar och en miljö med lite asfalt och grus. Efter avlägsnandet av de strykjärn och förpackning av hovarna på hästen behöver tid för att anpassa sig. När du kör du måste ta första gången hänsyn till. Det är bäst om din häst i stallet, paddock och bete kan röra sig både mjukt och hårt underlag.

Benskydds

I häst benet är avsnittet mellan voorknie- hasen och klöv kant eller mycket känslig. Härdas långsamt. Undvik tempo bollar, stötar och skrubbsår för att skydda benen med bandage, senor stövlar eller ben pads, stimulera funktionen av ledband och senor och deras lätt massage effekt stimulerar cirkulationen. Under transport skyddar vadderade transportskydd benen.

Muntlig och Dental Checkup

Alla oegentligheter där; varje smärta hindrar din häst när man tuggar och saliv med blandning av fodret, stör matsmältningen och kan leda till problem.
Symtom på tand och käken problem:
 • Oförklarlig kondition och viktnedgång
 • Tendens till kolik
 • Havre korn i gödsel
 • Släppa korn när man äter koncentrat
 • Från munnen täckt upp för bete eller äta hö
 • Bruxism
 • Huvudet slänga upp
Bryter mot någon av dessa symtom, ta veterinären. Ofta han föreslår ett steg formade tänder, saknad, trasiga eller missbildade tänder fasta och / eller sår eller inflammation i tunga, kinder och slemhinna fasta.
Förebygga förkylningar
Annat än hos människor veroozaken förkylningar hos hästar ofta allvarliga sjukdomar.
Förebyggande åtgärder:
 • Inför måste din häst alltid kunna dra under tak.
 • En tjock dammas kaj ger skydd mot urinvägsinfektioner.
 • Ta med din häst aldrig kletsnatvan svett hem. Avsluta resan i steg, så att kroppen kommer att normaliseras och pälsen torkar.
 • Efter att ha kört svett filt. På grund av de material, kroppsvätskan utmatas till början av filten. Ta svett filt av när pälsen är torr.
 • Tvätta din häst på vintern aldrig helt, men bara skölja benen ner till hasen för knät respektive.
 • Oavsett om du ?? häst dag eller natt i stall eller paddock behöver en filt, besluta tillsammans med veterinären.
 • Vid högt anseende i blodet hos hästar med mycket silkig päls som står i ett öppet skjul, kan en alla väder filt vara användbara.
 • Rakad hästar har både dag och natt ?? behöver en filt.

Skydd mot värme och sol
Även på de varma dagarna hotar risker för hästens hälsa, nämligen solsting, solbränna och sol chock.
Förebyggande åtgärder:
 • Om det inte finns inget skydd eller stora träd på ängen, hästen inte tala ?? natt promenader på ängen.
 • Vad är annorlunda givetvis under sommaren avgörande betydelse: hästar ska alltid ha färskt, kallt vatten.
 • En lick hjälper hästen med svett utsöndras komplement till kroppssalter.
 • Rida varma dagar ?? ?? morgon eller kväll, söker en väg med massor av skugga och låt din häst dricka innan körning.
 • För mycket solljus särskilt skadar opigmenterade ställen på hästens kropp,

Exempelvis näsborrarna. Du kan dela den här därför gnugga med en unscented, allergitestade solskyddsmedel. Speciellt hästar med ljus hud och lätta rävar lider ofta från sol allergi. Detta åtföljs av starka hudreaktioner såsom svullnad, blåsor och klåda. Därför ger skugga. Insektsskydd
Sommar plågoandar irritera din häst på jobbet, stör hans vila på ängen och ibland också orsaka sjukdomar. När myggor och flugor, löss, loppor eller myror sväller tugga på, kliar och fungerar som smärta. Det är farligt om insekten sänder patogener. Bin, getingar, bålgetingar och stappla separera sting förgifta också av. Sting webbplatsen kommer att vara röd, svullen och smärtsamma på en blister former. Sätter en bugg i munhålan, kan slemhinnan i svalget och struphuvudet svälla så mycket att andningen hindras och livshotande luchpijpsnede är nödvändig.
Förebyggande åtgärder:
 • Rida på varma dagar, helst inte i skogen och låt din häst Föredrar att inte en skog betesmarker, eftersom det är plågas av tvär pigg häst flugor.
 • Häng gardiner flyga upp på stabila dörrar och placera skärmar i fönsteröppningar.
 • Fly Masker med hörselkåpor för att skydda ögonen och öronen på hästen mot irriterande insekter.
 • Kontrollera din häst varje dag minst en gång underteckna bort det med pincett och desinficera såret. Fästingar kan överföra allvarliga sjukdomar som borrelia.
 • Smörj din häst varje dag med ett insektsmedel.
 • Gör din häst på en sommar filt. Det fina nätet säkerställa att det inte finns någon sit insekter på kroppen.

Skydd mot söt kliar
Svans och mane eksem är en allergisk, ärftlig hudsjukdom. Numera många hästar reagerar, av varje lopp, känslig för sting av en liten mygga. De drabbade områdena i huden blir röd, svullen och inflammerad. Den medföljande itch orsakar hästar våldsamt skura. Detta leder till förlust av hår på kroppen, man och svans.
Förebyggande åtgärder:
 • Sätt din häst någonstans där det kan vara på ett stabilt och alltid i schawut, om man vill.
 • Minska mängden eitwitrijk foder.
 • Spraya hela hästen i en anti flyga spray.
 • Köp en eksem filt när din häst visar de första symtomen. Det skyddar din häst i fältet av huvudet till armbågarna och hasorna.
 • Kosttillskott såsom vitlök, vitlök-ört blandning av alger skulle höja metabola sjukdomar och skingra insekter så att säga, inifrån.

Immuniseringar
Bland de viktigaste förebyggande åtgärderna hör vaccinationer, som immuseren häst mot vissa patogener och andra syndarna. För vaccination av hästen måste vara sund och omedelbart efteråt bör inte arbetat intensivt. Om du anger tävlingar, hans vaccinationer mot stelkramp och influensa obligatorisk. Vissa veterinärer rekommenderar också en vaccination mot rhinopneumonit.
Maskar
Även om din hygien i stallet, paddock och bete aktiverats schtijft, kan du aldrig helt utesluta en mask infektion hos hästar. Detta leder till nedsatt allmäntillstånd av hästen, anemi och viktförlust, och kan orsaka allvarliga kolik. De vanligaste is typer av maskar i hästens stora och små strongylider, springmask, rundmaskar, bandmaskar, lungmaskar och trikiner. Hornet, utvecklar larven i hästen magen, även kämpade med anthelmintika.
Förebyggande åtgärder:
Efter samråd med din veterinär regelbundet ge den rekommenderade wormer:
 • I digivande föl från den 7: e dagen i livet tre gånger med en veckas mellanrum, därefter var 8 veckor.
 • Hos vuxna hästar minst fyra gånger om året.
 • Hästar som kör året runt i hagen du behandlar dina var 8: e vecka.
 • Dessutom Skrapa alla gula hornet ägg från vapens din häst.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha