Frimärken: uppsamlingsområde Nederländerna

Sedan den första stämpeln 1841 ett brev satt fast i Storbritannien var i andra länder runt om i världen snabbt följt med egna stämpel uppdrag. Alla dessa olika frimärken, alla innovationer lockade allt detta uppmärksamhet samlare. Frimärken är roligt att samla in.

Den första holländska frimärke

I Nederländerna blev det första frimärket med ett porträtt av kung Vilhelm III 1852 fastnat på ett brev. Början på en lång rad frimärken utfärdade av den holländska Postal Service. Detta var också född en ny hobby: filateli, att plaska i frimärken. En philatelist är en stämpel samlare. Inte bara filatelister samlar frimärken, men alla typer av saker som har att göra med pengar och frimärken.

Begränsa din samling område


Flood 1953 Seal, Lower Landed frimärkssamlare vet att du inte kan samla alla stämplar i världen. Det är bara alldeles för mycket. Har du också din frimärken mynta, så oanvända att lägga till din samling, måste du köpa dessa frimärken på posttjänster. Det vill säga om din samling område, hela världen, bli en mycket dyr historia. I vissa länder varje år hundratals nya frimärken släppt! För alla tätningar hålla också fortfarande klart, skulle du vara i ditt hem bör reservera några rum för alla dessa stämpel böcker. Kort sagt, är det mycket praktiskt att begränsa din aktiva uppsamlingsområdet.
Stämplar Nederländerna

Nederländerna

Om du är aktiv uppsamlingsområdet Nederländerna har blivit, då du fortfarande har en mycket stor samling område. Under Collect Area Nederländerna kan betyda alla frimärken i Konungariket Nederländerna. Det gäller då också länder i historia vid något tillfälle en del av riket, men nu oberoende. Dessa länder tar i samlingen tillsammans genom åren av självständighet. Sitt i din samling område än länder som
  • Nederländerna
  • Nederländska Ostindien
  • Indonesien
  • Nya Guinea
  • Curaçao
  • Nederländska Antillerna
  • Aruba
  • Surinam
  • Bonaire
Om du hittar allt detta också, inga problem. Du gör dig naturligt från det område du kanske eller kanske inte vill ha med i din samling!

Uppdelning

Inom varje land i riket är att göra en annan indelning, vilket också visar att vissa poster har kommit och gått. Telegraph, till exempel, är endast utfärdas mellan 1877 och 1903, hänga förpackningar säljs sedan 1995 och dessa fortfarande verkar nya utgifter. Följande tabell sammanfattar möjligheterna i varje land inom uppsamlingsområdet Nederländerna. Datumen visar att ha varit under åren utsläppen från den aktuella posten.

FDC

Förkortningen FDC, som du kan se i tabellen anges ovan, betyder: First Day Cover. I nederländska: Kuvert med tätning med en speciell 1st Day-stämpling. Denna stämpel är bara sätta på speciella, tidigare gjorda och köpte kuvert, där hela serien klistrade på. Och naturligtvis bara på dagen varför stämpeln första riktiga.

Fel

I tryckfel kan förekomma. I några plattor, en bit saknas, är felaktigt installerad, eller ibland till och med upp och ner. Vissa samlare ägnar sig åt denna typ av misstag igen. I stämpel kataloger för att hitta recensioner av de kända platt sorter. Eftersom rekord fel kan uppstå i alla frimärken från alla områden, det utelämnats i diagrammet ovan.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha