Förhållandet mellan hyperaktivitet och socker

Irmi Amundson Februari 28, 2016 Hälsa 25 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Hyperaktivitet kännetecknas av överdriven aktivitet, impulsivitet och ouppmärksamhet. En populär men inte allmänt accepterad uppfattning är att barn blir hyperaktiva om de äter för mycket socker.

Adrenalin

Hyperaktiva barn har en tendens att vara för många aktiva. I vilken utsträckning de är aktiva eller att vara aktiv, beror mycket med deras ålder. Det är helt normalt för ett barn på två år, mer aktiva och mindre uppmärksam än ett äldre barn. Uppmärksamheten nivån varierar också med barnets bästa för en viss verksamhet. Många föräldrar har märkt att deras barn bli mer aktiva efter att ha ätit en hel del socker eller andra sötningsmedel som aspartam. De flesta studier på detta område visade att effekterna av socker på hyperaktivitet hos barn är försumbar. På fysiologisk nivå, det kan dock nästan oundvikligt att socker aktiviteten hos barn som drabbats, om så bara för socker blir väldigt snabbt in i vårt blodomlopp och blodglukos triggar produktionen av adrenalin. Socker och adrenalin är redan ett stort antal studier med anknytning. Till exempel, med tanke på en stor mängd socker till en rad barn i en studie på fastande mage, varefter deras kropp reageras med produktion av stora mängder av adrenalin, vilket resulterar i vibrationer, oro, spänning och koncentrationsproblem. Dessa reaktioner, kunde en bestämma inte bara hos barn och hos vuxna, och mängden socker var mycket större än den vanliga dagliga genomsnittet.

Hyperaktivitet och ADHD

Om 5% till 15% av barnen lider av hyperaktivitet. Detta nummer verkar vara stigande, särskilt kraftigt under de senaste åren. Forskning visar också att vår sockerkonsumtion sedan 1983 har ökat med 30%. Frågan är om det finns en fil mellan dessa två händelser? Den dagliga genomsnittliga europeiska använder ungefär 10 till 20 teskedar tillsatt socker. Detta är utöver den glukos som redan finns i vår kost. Hyperaktivitet är en typisk symptom på ADHD. Många barn som får diagnosen ADHD i själva verket helt enkelt lider av hyperaktivitet. Emellertid båda sjukdomarna har någon annan orsak, och även tjänar både som skall behandlas på ett annat sätt. Andra tillstånd där hans hyperaktivitet är ett symptom på schizofreni, manisk depression, autism, och syndromet Gilles de la Tourette. Men exempelvis kan hyperaktivitet även uppstå från känslomässiga störningar. Om ett barn är olycklig kombineras ofta med en aggressiv reaktion på det. Det är även bevisat att exponering för höga koncentrationer kan orsaka leder till hyperaktivitet, till exempel om de lever i äldre hus.

Diagnosen ADHD

Det kan vara svårt att skilja mellan hyperaktivitet och normal aktivitet i ett barn. Till exempel kan ett barn göra något aktivt för sin ålder, eller omges av vuxna som är mindre tolerant. Som med ADHD, kan sjukdomen härledas genom att besvara en enkät, där ett minimalt antal frågor måste besvaras positivt innan man kan tala om hyperaktivitet.

Behandling av hyperaktivitet och ADHD

Om hyperaktivitet är relaterat till en underliggande neurologisk eller psykisk orsak, kommer behandlingen av sjukdomen leda till förbättringar. När hyperaktivitet inte är relaterad till ett medicinskt tillstånd, måste andra åtgärder vidtas. Således måste man ta hänsyn till påverkan från omgivningen av barnet och barnet kommer individuellt styra och också se till att barnet får tillräckligt med sömn. Droger fungerar sällan effektivt mot hyperaktivitet och kan användas i alla fall av läkemedel för behandling av ADHD. De flesta barn växer naturligt ut ur deras hyperaktivitet eller lära sig att ta itu med det på ett konstruktivt sätt. En process socker diet kommer inte att göra det snabbare.

Rätt kost

Barn har tillräckligt med fibrer i kosten behov av att hålla adrenalinet nivån är konstant. Dessa fibrer finns i bröd, ris, spannmål, potatis, frukter, grönsaker och bönor. Det är också lämpligt att begränsa livsmedel med en stor mängd socker i barn, men inte bara för att ge ett barn ensam. Kost med mycket socker har i allmänhet några vitaminer och mineraler. Dessutom är dessa socker är ansvarig för karies, och kan leda till fetma. Den snabba absorptionen av socker i blodet kan bromsas genom införlivande av fett och protein. Så det är bättre att äta en söt mellanmål efter en fettrik måltid än i mellan. Försök också att undvika sockerhaltiga drycker. Många av dessa läsk innehåller också en stor mängd koffein, en annan stimulant av hyperaktivitet. Lär dina barn att dricka vatten eller fruktjuicer.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha