Färgerna på Vadehavet - Kester Freriks

Färgerna på lägenheterna är en bok av Kester Freriks. Boken är textad: Från havet till hotade världsarv. Den beskriver historia, nutid och ger en inblick i framtiden för Vadehavet, havet av hotade världsarv sparkade. Där kan du läsa om de öar som populärt semestermål för många, och den unika område som bildas genom inverkan av tidvatten och samspelet med de människor som bor och arbetar där.

Westerkeyn på Terschelling

Oerol

Boken Kees Freriks presenterades för första gången under Oerol 2015. Öppnandet av festivalen på Terschelling började fira årsdagen av Vadehavet Society. Riksförbundet för bevarandet av Vadehavet 2015 omfattar femtio år och på grund av detta faktum Kester har gjort boken. Färgerna på lägenheterna presenterades vid öppnandet av Oerol 2015 den 12 juni, på grund av Westerkeyn Oerol.

Kester Freriks

Kester Freriks är naturen författare och kulturkritiker, knuten till boken och kulturredaktör i NRC Handelsblad. År 1982 fick han Van de Hoogt litteraturpris. Han är författare till "Färgerna på lägenheter. Utrotningshotade havet som World ". Freriks följer inte bara Oerol festivalen, också följer han utvecklingen i och runt Vadehavet. I boken gör han rapporten karakteriserar spännande kamp som bevarar Vadehavet.
Freriks tidigare skrev böcker om den dolda vildmarken Nederländerna, falkenering, fågelskådning och en bok av de bästa historier om Island och Skandinavien:
  • Dold djungel
  • Falcon
  • Fågelskådning
  • High North

Mudwalkers

I färgerna på lägenheterna vi läser och hitta det wadkunstenaars mudwalkers av strandremsan. Det blir också wadschippers, naturvårdare, forskare och teaterentusiaster komma till tals. Alla älskar lägenheterna, som är deras gemensamma nämnare.
Kester Freriks beskriver utvecklingen av planer för nyodling och inneslutning erkännande som världsarv. Han skriver om framgångar och gupp, om det svåra förhållandet mellan Vadehavet Society och öborna, om protest och insikt.

Oerol och Waddenvereniging

I boken, bland annat för att läsa historien om både Oerol och Vadehavet Society. Det blir tydligt att natur och kultur på öarna har börjat att bilda en kraftfull kombination. Oerol är en underbar exponent. Färgerna på Vadehavet blickar framåt mot projektet Känsla av plats 2018 i Leeuwarden kulturhuvudstad når sin topp. Projektet bygger på Terschelling och fans från hela Vadehavet.

Återvinning

År 1965 var Vadehavet Society grundades eftersom det fanns en regenerering plan som i slutet av Vadehavet skulle ha inneburit. Initiativtagare Vadehavet Society är mannen som kommer att få den första boken i Freriks. Det var då sexton år gammal Kees Wevers, som bombarderade media under det året fram ett meddelande och en uppmaning att låta Vadehavet och Vadehavet för att skydda havet mot återvinning. Ett foto av den tidningsartikel skrivs i boken. En grupp passionerade älskare av tuss bygger på Vadehavet Society. De gjorde det i stor oro inför framtiden i Vadehavet. Mottot var ?? Var klok i Vadehavet! ?? och under detta motto har sedan kämpat för att bevara Vadehavet. Idag använde Vadehavet Society samma motto i något kortare form ?? Rikta Vadehavet ??.

Jan Abrahamse

Freriks använde ett citat från John Abrahamse som motto för sin bok. Abrahamse var Wadloper av den första timmen och från början deltar i Vadehavet Society. För år var han redaktör för Wadden Bulletin. Abrahamse dog 2013. Citatet är på bok Freriks är följande: ?? För den nord nederländska kusten är ett mycket spännande och dynamisk landskap: Vadehavet, en halvhjärtad värld av mark och vatten, som styrs av mäktiga regim tidvatten. ?? Ingenstans i världen tror du det ?? s imponerande samspel av tidvatten och som inspirerade Freriks.

Färgerna på Vadehavet

Färgerna på lägenheterna är en rikt illustrerad porträtt av Vadehavet, de nederländska Frisiska öarna, kustlinjen i den
Fastlandet och även en hemlig Frisiska ön. Freriks har dök i arkiven och intressenter diskuteras och därmed sammanställt ett dokument om samspelet mellan människa och natur. Färgerna på lägenheterna har på omslaget färgerna på lägenheter. Det är snyggt gjort, en trevlig bok.
Färgerna på lägenheterna. Utrotningshotade havet till World
  • Författare: Kester Freriks
  • Design: In Design
  • Omfattning: 264 sidor ?? s inkluderar full-färgfoto broschyr
  • ISBN: 97890 2325 3990
  • Pris ?? 24.95

Kommer från intäkterna från boken ?? 1.50 dra nytta av Vadehavet Society.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha