Färger i djurriket: Varför är djur svart och vitt?

Svart och vitt är inte vanliga i naturen, men det faller på. Varför är en svart och vit zebra ränder? Varför en späckhuggare eller en svartvit ko fläckar? Svart och vitt är bra att bryta ett mönster så att konturerna av ett djur är inte klart, som en varningssignal, som kamouflage, för värmereglering eller att hitta en partner. Vidare kan det vara ett genetiskt fel, såsom i en albino, eller det har fötts upp i medvetna, såsom hundar, katter och kor är fallet.

FÄRGBLIND

Många djur är helt eller delvis färgblind. Speciellt många däggdjur och fiskar visar ingen eller endast ett begränsat antal färger. Dessa djur kommer aldrig att vara orsaken till färgen, trots att de själva kan vara färgade för att förbli osedd till exempel, rovdjur eller bytesdjur korrekt. Men gör detta bara meningsfullt om andra djur kommer att kunna se färg. Varje djur som kan se kan se skillnaderna mellan svart och vitt, så är det logiskt att dessa färger används ofta i naturen. Läggs till lite svartvitt till exempel, i växter eller på något annat sätt i landskapet.

Break mönster

 Svart och vitt är inte bara för att få uppmärksamhet. Tvärtom, de är också lämpliga. Genom alternerande svarta och vita djur inte är en stor massa. De svarta och vita områden ses som separata enheter, är silhuetten av djuret inte klart, så han är säkert från rovdjur. Zebra ?? s med den här metoden, särskilt när de är mellan växter, de är knappt synliga. Zebra ?? s så har deras särskiljande svart och vitt mönster för att bryta ett mönster. Det låter ologiskt, men i själva verket är något som människor ta över. Tänk på ränder smetas soldaterna på framsidan. Dörr i en kontrasterande färg för att ha en eller flera band, är ett djur ?? eller människa ?? mycket mindre. Detta fungerar endast om det finns redan vissa bostäder sådana anläggningar. I ett öppet fält, kommer det att ha mindre effekt.
Orka ?? s benägna att använda samma princip. I havet, det är alltid begränsad sikt på grund av grumlighet i vattnet. En stor omkrets skulle märka, men flera mindre fläckar mindre märkbar. Anledningen killer ?? s teckning har denna färg är inte helt klart, vetenskapen ännu inte ute. Detta är emellertid den mest accepterade anledning. Så killer ?? s ?? s och zebror är svartvitt för att bryta mönstret kärr sitt utseende.
Zebror är svartvitt för att bryta deras mönster
Späckhuggare är svartvitt för att bryta deras mönster
Skunkar är svarta och vita varning

Varningssignal

Svarta och vita färger är slående i ett öppet område. De är mycket lämpliga för att dela med andra djur märker att du är farlig. Svart och vitt bandade havsormar, till exempel, är bland de mest giftiga djur som finns. Genom deras färg, de är mer synliga, så att inga potentiella rovdjur som kommer på dem. Färgerna svart och vitt är alltså tänkt att sticka ut.
Skunkar använder samma princip. Om de inte faller på, skulle rovdjur inte igen dem lätt. Nu rovdjur vet att de inte skulle komma i närheten av en skunk, eftersom de är olika i stanken.

Ren vit som kamouflage

Ren vit förekommer i vissa djur som kamouflage. Till exempel, en fjällräv och isbjörn är nästan helt vit. I snön detta är ett bra kamouflage. Unga tätningar är av samma anledning vita, som hermelin och snöiga ugglor, även om den senare också svart eller grått i sin ritning hebbben.
Isbjörnar är vita som kamouflage
Albinos är gemensamma för alla djurarter, såsom här på en aligator

Ren vit ?? albino

 Albino Djur har en genetisk abnormitet. Som ett resultat de har ingen pigment och de hör inte de normala färgerna till sina arter. Albinodjur kommer från någon form av,
men överlever sällan i naturen. I dessa djur, det finns en avvikelse.
Pingviner är förmodligen svartvitt som termo

Värmereglering

När solen hela dagen på en vit bil och en svart bil stat, den svarta bilen varmaste. Svart absorberar mer värme än vitt, så svarta djur har den varma snabbare än djur som är vita. Pingvin utnyttja denna. Genom att ha en svart baksida och vit mage, kan de reglera sin temperatur. Solen skiner starkt och hotar att bli för varmt, sedan den vita sidan går upp för att kyla ner. Om kylan, kommer den mörka sidan upp för att få extra värme.
Skator och kråkor andra arter sannolikt svartvitt för att hitta en partner

Sök Partner

Svart och vitt är bra på. Inte bara människor gillar att se bra ut, vissa djur också. Kål vita, till exempel, är vita att hitta en partner. De utför sin uppvaktning i luften, innan de måste stå ut. Även fåglar som skator och kakaduor har förmodligen sina svarta och vita eller vita färger för att hitta en partner. Kråkor har förmodligen föredrar helt svart partner eftersom de är mycket visuella. En svart kråka känna igen dem lätt som en potentiell partner än en färgad fågel, så i slutändan av det naturliga urvalet, kvarstår endast svart kråka om.
Vissa hundraser föds för färg

Riktad avel

Under romartiden var det vitt i en färg renhet. Kejsaren vill därför vita hundar. Efter långa avel ?? s uppstod därför rena vita hundar. Hos katter välja färger har gått på samma sätt. Kor förmodligen någonsin haft en fläck mönster kamouflage. Så småningom bytte färg till svartvitt så att de bättre exakt märkt. Detta var praktiskt för jordbrukare så att de kunde hålla sin boskap övervakas bättre. Speciellt för jordbrukare som gick genom skogen med sina djur, dessa färger en fördel.
Varför är svarta och vita pandor är okänd

Finns det en anledning?

Färgen på ett djur inte alltid har en anledning, under alla omständigheter, utan känd orsak. Giant ?? s, till exempel, har ingen tydlig fördel för deras svartvita mönster. De behöver inte kamouflage. När allt kommer omkring, de har inga naturliga fiender och deras mat ?? bambu ?? inte springa iväg. Panda ?? är så inte behöver särskild färg, men varför de har en svart och vit färg är okänd.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha