Färger i djurriket: färgade ungdomar

Asdis Afzelius Februari 28, 2016 Natur 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Unga djur. De är söta, de är söta och de ibland har mycket olika färger som sina föräldrar. Den senare har flera skäl. Pojken ser gullig genom att göra dem säkrare, om de har samma färg som honorna, så män inte ser dem som ett hot. Färger kan också indikera en baby status i gruppen. Vanligtvis de är avsedda att vara kamouflage. Några unga djur saknar kamouflage färger behövs eftersom de är dolda i hål eller grottor.

Söt

Särskilt i däggdjur och fåglar, de unga är helt beroende av att ta hand om sina föräldrar. Dessutom, de är extremt sårbara, även för arter. Av denna anledning ser många unga djur ser annorlunda ut än sina föräldrar. De har en relativt större huvud med större ögon. De är fluffig och se söt. Deras färger kan se annorlunda ut. För små panda ?? är bra att se denna unga djur har ofta en ring runt ögonen, vilket gör deras ögon verkar större. Detta ger möjlighet skydd från andra djur, även om dess effekter är osäkra.
Unga robins har ingen kamouflage behövs

Född i en grotta: ingen kamouflage behövs

Djur som blockerade deras unga liv, till exempel genom att en grotta eller tunnelsystemet, har ingen kamouflage behövs. Afrikanska vildhundar är fläckig med olika färger. Detta ger ett bra skydd för. Deras unga är nästan helt svart under de första veckorna i livet och därför mindre väl skyddade. När hyenor ?? s samma fall. Först när djuren är tillräckligt gammal för att utforska området, är deras kamouflage reflekteras. Hos fåglar spelar en liknande historia. Unga fåglar får ofta först sina dunfjädrar. De är slående och vitt, så utan deras vuxen fjäderdräkt. Det spelar ingen roll, eftersom fåglarna är fortfarande säker i sitt bo där rovdjur inte kan se dem.

Pojke och kvinnor samma färg

Till exempel, i vissa arter av Gibbons, men även i vissa sångfåglar, se de unga djuren samma som honorna. I dessa djur, hanarna är territoriella. De accepterar inte andra hanar omkring dem, speciellt deras kvinnliga. Eftersom de unga liknar en kvinnlig, ser den manliga detta inte som ett hot. En ytterligare fördel är att de unga Gibbons kan gömma sig mellan håret på modern. En mamma med barn ?? Så svaga djur i gruppen ?? av rovdjur inte känner igen. Sångfåglar med en komplicerad låt kan lära dem från varandra, men man vill inte ta över andra fågelsång, därmed skulle han verkligen hjälpa tävlingen. Däremot har unga manliga för att lära låten ser ut som en kvinna, så mogen man kommer inte skrämma honom. När pojken och kvinnor har samma färg, men skiljer sig från färgen på hanar av denna art, är det färgen att lura män. Hanarna tror att de måste ta itu med en kvinnlig och inte en potentiell konkurrent. Först när det är unga gammal nog att klara sig själva eller hitta en annan grupp byter färg. På den tiden han ofta snabbt jagade bort.

Baby-status


När schimpanser visar färger barnet status unga djur I grupper om schimpanser, de unga är lätt att känna igen. Inte bara för att de är små, men också på grund av deras ljusare hudfärg och den vita plymen ?? ?? bakom ryggen. Hela gruppen vet att djur med dessa egenskaper har en separat status. De slåss inte räknas för ett högre betyg, men få mat från hela gruppen. Pojken har en baby status, som de behåller tills de förlorar sina vita plymer. Samtidigt med denna plym har många unga schimpanser också möta en ljusare och ljusare händer, som på bilden syns tydligt.
Som rådjur har vitsvanshjort pojke med prickar. Senare i livet försvinna.

Göm

Den vanligaste anledningen till att unga djur har en annan färg än vuxna djur att gömma bättre. Unga hjortar har vita fläckar, vilket gör dem knappt synliga i tjock undervegetation. Ränderna på unga vildsvin samma anledning, i likhet med kontrasterande färg på unga ankor och andra sjöfåglar. När djuren är äldre, kan de rädda sig bättre runt rovdjur. Till exempel kan de springa iväg eller flyga iväg i tid, finna styrka i stora mängder eller gömma sig i andra ställen, där det behövs andra färger. De har för närvarande inget mer att kamouflera de hade när de var unga.
Ankungar har inte fastställt en kamouflage ...

Ankungar

Alla vet bilderna ändå. En mamma Anka med en stor grupp av ljusa gula ankungar efter det. I själva verket ankungar ofta gul med bruna, vilket de är väl kamouflerade i vass eller högt gräs och naturligtvis i boet. Den ?? verkliga ?? ljusa gula ankungar finns också, men dessa är ett resultat av avel. Vita ankor missar ett speciellt pigment. Detta ger dem till deras avkommor, som sedan inte får bruna färger. Deras gula färger har gått igenom, så de är bara gula.

Dalmatiner


Dalmatierpuppies har inga fläckar vid födseln. I motsats till filmen 101 dalmatiner ?? ?? visar sin dalmatiërpuppy ?? si skarp födelse. I en eller ett par veckor, de första platserna. I själva verket, valparna har ?? s eller pigment, men de är dåligt definierade vid tidpunkten för födseln. Utvecklingen av färg är inte ännu pågår, eftersom de måste födas så snart som möjligt. Detta är med fler hundar och rovdjur i det allmänna fallet, kan mamman jaga utan bättre pojke i hennes livmoder. I själva verket, så här är densamma som att gå på ?? s hyenor och afrikanska vildhundar, behöver de inte sina färger. En skillnad är att de växer upp, om de inte får kamouflage färger.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha