Förfäder hittas på WieWasWie

Tids släktforskare var tvungen att lämna sina arkiv för släktforskning är över. Det är också inte längre behöver betala en ansökan för att söka efter ett dokument och tillåter postutdelning. Eftersom numera alltför många certifikat på Internet. Och denna siffra ökar. Men hur gör du startar din online-sökning efter förfäder och historiska dokument? Det finns många olika webbplatser där du, antingen mot betalning, du kan visa och hämta certifikat. Ibland ser du stamtavla forskaren träden för skogen längre. En av de webbplatser där du kan söka efter förfäder och historiska dokument WieWasWie.

WieWasWie

Många människor är dock intresserade av sin släkthistoria, men helt enkelt inte vet var du ska börja med sin forskning och hur de ska göra allt. Målet med WieWasWie är att ge tillgång till släktforskning för många människor. Innan WieWasWie existerade, fanns det många holländska webbplatser för släktforskning. Men ofta du kan vara på dessa webbplatser bara söker för personuppgifter endast skapa ett släktträd, eller bara dela information med andra. WieWasWie har sökfunktioner, bygga och dela kombineras på en plats. Således, är mycket lättare för nybörjare släktforskning.
WieWasWie är att ersätta de tidigare Genlias, en databas där du kan söka efter historiska personuppgifter. Denna populära hemsidan, var dock mycket besökt, de ofta blev överbelastad. Därför var det omfattande WieWasWie projektet startade, förvaltas sedan 2012 av den centrala byrån för släktforskning. Genlias är uppkopplad sedan 1 januari 2013. Sedan dess besökare omdirigeras till WieWasWie.

Betaversion

Logotypen för WieWasWie på webbplatsen visar att projektet är fortfarande i beta. Detta innebär att insamling av släktforskningsdata som du kan se det är långt ifrån komplett, men att de uppgifter som redan finns tillgängliga. Samtidigt WieWasWie innehåller miljontals historiska dokument, såsom födelsebevis, vigselbevis, dödsattester och befolkningsregister. Dessa historiska dokument finns många arkivinstitutioner. Av varje dokument i WieWasWie visas en sammanfattning av de viktigaste uppgifterna.
Avsikten är att enkel sökning kommer att vara gratis, men så småningom kommer att införas betalt abonnemang för att använda de utökade funktionerna WieWasWie. Den 31 jan, 2013 rapporterade på bloggen i WieWasWie att webbplatsen fortfarande fungerade tillräckligt stabila och att WieWasWie alla kommer att vara gratis tills problemen är lösta. Om du vill använda de utökade funktionerna är första registrering krävs vid WieWasWie. I början av 2014 var det fortfarande inte känt varifrån de betalda prenumerationer kommer att införas.

Sök efter personer

Senaste personuppgifter kan inte hittas på WieWasWie eftersom det är förbjudet enligt lag. Uppgifterna från folkbokförings bör endast offentliggöras efter en viss tid. Hur lång tid det tar beror på vilken typ av instrumentet. Födelseattester kan exempelvis endast att offentliggöras efter 100 år, efter 75 år av vigselbevis och dödsattester efter 50 år.
Det är därför det är bäst att börja leta efter uppgifter om din stora-morföräldrar. Vet du inte deras namn? Fråga sedan
andra familjemedlemmar om de vet. Om detta misslyckas kan du också be om information om de senaste gärningar i kommunerna. När du vet namnen, då sökandet efter historiska dokument om dessa personer WieWasWie mycket enkel. Genom dessa individer tenderar att hitta sina föräldrar. Så du kan alltid gå tillbaka i tiden. Kommer ni inte komma ut, kan du konsultera en guide på webbplatsen eller titta på YouTube-videor med förklaringar och exempel.
För nu hitta mycket information om WieWasWie, det är ett praktiskt verktyg för att snabbt bygga ett släktträd. Men under tiden är det fortfarande viktigt att också samla in kopior / digitala skannar av de ursprungliga gärningar. De ursprungliga gärningar, är och förblir den mest pålitliga källan för släktträd forskning. Det händer ibland att data från instrumentet in felaktigt i sammanfattningen av WieWasWie. Till exempel, genom att skriva fel. Dessutom, i handlingen sig att hitta mycket mer information än sammanfattningen WieWasWie. I sammanfattningen eftersom de är bara de viktigaste uppgifterna.

Deeds hämta

Ibland finns det sammanfattningen i sökresultaten en miniatyr av en genomsökning av originaldokumentet. Detta kan du klicka, visa och ladda ner, så att du kan läsa den historiska själva dokumentet. För att kunna använda den här funktionen är registrering krävs vid WieWasWie. Eftersom WieWasWie fortfarande under utveckling, det finns ofta tillgängliga redan sammanfattningar av handlingar, men inte själva dokumentet. Men eftersom det i dessa sammanfattningar vanligtvis en referens till staten arkiv institution, certifikatnummer, etc. du har minst tillräckligt med information för att hitta dådet själv. Om du har denna information en gång, kan du till exempel söka på digital skanning av dokumentet om GenVer. Eller gå till arkivet där originaldokumentet är.

Surfa byggnad och delning

Förutom sökandet efter personer, kan du sätta på WieWasWie också bygga ett släktträd och dela det med familj och vänner. Naturligtvis kan du välja att ställa in vem som kan se ditt släktträd. Förutom att du kan samarbeta med andra på stamtavlor.
Tack vare människor som väljer att offentliggöra sina stamtavlor, du kan också WieWasWie på stamtavlor och personer ?? s sida görs av andra. Varje person i denna offentliga släktträd har sin egen personliga och familje sidan. Detta konstaterande berättelser, bilder och video ?? s. Så det kan hända att du lärt känna genom en avlägsen släkting om dina förfäder. Eller att komma över din familj bilder du aldrig sett förut.

Hålla sig informerad om nyheter

Insamlingen av historiska dokument på WieWasWie uppdateras regelbundet. Vill du bli informerad om den senaste utvecklingen WieWasWie? Kontrollera blogg eller Facebook från WieWasWie. Dessutom kan du också hålla jämna steg med förändringar i databasen i samband med din forskning, genom att registrera dig för WieWasWie för e-postmeddelanden.
Vill du se en aktuell, fullständig lista över alla tillgängliga resurser på WieWasWie vara? Då är du på WieWasWie ladda ner en detaljerad genomgång av det historiska rekordet. I denna översikt kan du arkivera en deltagande institution för att se vilken typ av handlingar som de ger varje kommun. Dessutom, för att se vilken period är de handlingar som erbjuds. Detta index uppdateras ofta.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha