Förebygga Alzheimers sjukdom i 5 flyttningar

Zaida Isaksson Februari 29, 2016 Hälsa 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Glöm nycklarna runt det händer alla, eller hur? Men glöm inte namnet på en god vän. I avsaknad av stress, börjar hjärnan att krympa så tidigt som medelålders. Om du hade en familjemedlem som drabbats av Alzheimers sjukdom och du börjar märka att ditt minne är inte detsamma som alltid, eller vill förebygga problem i framtiden, är det dags att stärka din hjärna. Forskning visar att du inte bara kan bromsa förträngning, men du kan faktiskt öka storleken på vår hjärna i alla åldrar. Dr Oz och den berömda neurologen Dr Majid Fotuhi förklaras nedan en metod för att förebygga Alzheimers sjukdom på bara fem enkla steg.

1: De tillskott av DHA

Om du ska ta ett kosttillskott, är DHA vad du behöver. DHA, eller dokosahexaensyra, är en omega-3, som utgör en betydande del av den hjärnvävnad. Låga nivåer av DHA är ofta förknippade med en mindre storlek i hjärnan, så det är viktigt att integrera det, för att minska inflammation, vilket minskar ansamling av plack, associerad med Alzheimers sjukdom, och för att öka blodflödet till hjärnan. I själva verket har vissa studier visat att om man tar 600 mg DHA per dag i sex månader stimulerar hjärnan att göra saker och ting fungerar, om det var tre år yngre.

2: Förändringar i stimulering av hjärnan

Precis som det är viktigt att lägga till variation i din träning rutin, lägga till så mycket variation till din dagliga rutin kommer att fungera i olika muskler i din hjärna. Enkla aktiviteter, som att sätta klockan motsatta, använd den andra handen när du borstar tänderna, borsta håret, eller äta, de aktiverar områden i hjärnan som annars kanske inte skulle vara tillräckligt stimuleras. Denna stimulering kan minska risken för minnesstörningar och Alzheimers sjukdom.

3: Andas 7-7-7 stressen

Vi vet alla att stress är dåligt för din hälsa, men inte underskatta det inflytande som verkligen när det kan ha på din hjärna. Stress är som gift för din hippocampus - den del av hjärnan som ansvarar för minnet - eftersom den medför höga nivåer av kortisol. Höga nivåer av kortisol kan orsaka dysfunktion och förstörelse av hjärnceller och förorsaka atrofi i hjärnan. Försök att minska stress, därför är det viktigt att bevara ditt minne. Tre gånger om dagen, stäng dörren, ta av dig skorna och strumpor, dämpa belysningen. Andas in i sju sekunder, hålla andan i ytterligare 7, sedan andas ut under de senaste 7 sekunder. Upprepa sju gånger tekniken för att hjälpa hjärnan att återställa sig själv och hålla kortisolnivåer under kontroll. Forskning har visat att dessa avslappningstekniker är förknippade med en ökning av storleken på din hippocampus, på bara åtta veckor.

4: Motion ditt minne

Även om du kanske tror att endast en del av minnena kommer att bevaras, faktiskt den finns i den mänskliga medfödd förmåga att minnas någonting, men du måste träna för att använda rätt mekanismer. Det verkar otroligt, men hjärnan har förmågan att memorera en lista med 20 eller 30 namn, bara bildar stora, viktiga, eller till och med dumma sammanslutningar. Till exempel, om du behöver komma ihåg ordet "baker" tänka på en vän med efternamnet "bröd" kan vara till stor hjälp. Om däremot tänker på en bagare dig samtidigt som bröd, klädd i en vit hatt och förkläde, beströs med mjöl, omgiven av doften av nybakade croissanter, kommer vi att glömma ordet "bagaren" dagar! Du kan göra samma sak med en inköpslista, en uppgift eller vad som helst, så länge som varje post är associerad betydelse. Denna metod kommer också att ha en positiv effekt på din hippocampus, bidrar till att förebygga Alzheimers sjukdom.

5: Fysisk aktivitet hjälper hjärnan

Dr. Fotuhi säger att fysisk aktivitet är en viktig metod för att stärka "hjärnan muskler" och förebygga Alzheimers sjukdom. Vi måste genomföra det naturligtvis rätt: liggande på golvet, med armarna böjda i axelhöjd, på ett avstånd som gör att du känner på användarvänlighet. Förläng benen, med fötterna i en bekväm ställning, brukar alltid sprids mer eller mindre bredd isär, eller ännu längre, för ökad stabilitet. Se till att din kropp bildar en rak linje från topp till häl; undvika skjuter ut sitta eller magen, contraendoli något. Hålla ser fram emot, långsamt sänka dig tills dina armbågar bildar en 90 graders vinkel, tryck sedan er upp. Du kan också utföra denna övning med böjda knän på golvet: i båda fallen, 7 uppsättningar av armhävningar eller mer per dag kommer att stimulera blodflödet till hjärnan och producera nya hjärnceller, som är det mest effektiva vapnet i kampen mot kognitiva sjukdomar.
Genom att använda var och en av dessa tekniker på en daglig basis kommer att förbättra tillståndet i din hjärna och hjälpa dig att avvärja Alzheimers sjukdom. Var noga med att slutföra dessa uppgifter med en annan viktig del i kampen mot minnesförlust, det vill säga en hälsosam kost.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha