Fördelarna med peruanska

Adel Hallström Februari 22, 2016 Miscellanea 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Född i de andinska länderna, däribland Ecuador och Peru, roten av kassava, även känd som persilja potatis, utseende och funktioner som liknar de medlemmar av samma familj som morot, persilja, selleri, kummin och dill.

Ofta används i brasiliansk mat, persilja potatis har när kokta, en starkare färg än den vanliga potatis. Med tjocka, köttiga rötter, har kassava vit färg eller grädde och frost under vintern är avgörande för en god skörd, och kyla som ansvarar för de bästa årgångarna. Vanligtvis plockar upp när kassava är omkring sex till tio centimeter lång genom att dra hela anläggningen och skörd av rötter, precis som sker med morötterna.

Fördelarna och egenskaperna hos kassava

Källa av lösliga och olösliga fibrer, rötter, när de konsumeras, bidra till att minska kolesterolhalten i blodet, övervikt och tarm gripande förhållanden. Med antiinflammatorisk verkan, antioxidanter, svampdödande och anticancer, har maniok också höga nivåer av vitamin C, B, K och E, hjälper till att hålla kroppen frisk, och för att förhindra sjukdomar och cancer.

När det finns huvudvärk, kan persilja potatis användas för lindring med skivor på pannan, och i händelse av brännskador, kan den rivna potatisen användas som kompress för att lindra. Med energivärde lägre än potatis, kan användas i stället för dem som är bantning. Rik på kalcium arracacha förebygger också osteoporos och hjälper till att eliminera urin, som diuretikum. I juice, hjälper dig att bekämpa sår i magsäcken och tolvfingertarmen.

Eftersom det är lättsmält, är den peruanska mycket lämplig för att mata barn, äldre eller återhämtar sig från sjukdom eller operation. Mangan konsumtion, som föreligger i knölen, kan också bidra till att minska PMS symtom som smärta och moodiness.

Föres konsumtion

Den peruanska kan göras på många sätt, men här tar vi en konsument förslag att livsmedel som friska: palsternacka soppa.

För att förbereda behöver du:

  • 500 g peruanska skalade
  • 1 liten lök
  • 1 matsked vegetabilisk olja soppa
  • 2 kuber av grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 100g schalottenlök

I en tryckkokare, koka kassava i 15 minuter. I en annan kastrull, fräs lök i olja, tillgrönsaksbuljong löst i vattnet och vänta för att nå kokning. Slå blandningen i en mixer tillsammans med den redan kokta kassava. Återgå till pannan och koka på svag värme och låt tjockna. Gräslök, om så önskas, kan användas som dekoration vid servering.

Kontra

Konsumtionen av kassava har inte registrerats kontraindikationer.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha