Fördelarna konsumtionen av Basil

Tue Sandin Februari 29, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Basil är en aromatisk växt med en stark lukt, ofta används i köket för framställning av såser, soppor och sallader. Förutom god smak, har basilika många hälsofördelar.
Ursprungligen från Indien, fått sitt namn från det grekiska "basileus", vilket betyder "kung". I Indien, basilika var en symbol för gästfrihet i Italien och är en symbol för kärlek.

Rik på vitaminer och mineraler

Basil är uppskattad för dess höga innehåll av näringsämnen och mineraler: det är rikt på kalcium, magnesium, järn, kalium, mangan, vitamin A, C, K och fiber.
Denna anläggning är också en viktig källa för flyktiga oljor med starka antibakteriella egenskaper.

Rik på flavonoider

Basilika är mycket rik på flavonoider, en typ av antioxidanter som förhindrar cellskador. De aktiva ingredienserna av basilika hjälpa till att stoppa åldrandet av vävnader; även har antiinflammatoriska egenskaper och rekommenderas särskilt för personer med artrit: eteriska oljor av basilika hjälper till att stoppa produktionen av enzymerna som orsakar ledsvullnad.

Kampen mot bakterier

De eteriska oljor av basilika har också antimikrobiella egenskaper. De är effektiva i att hämma tillväxten av bakterier som är resistenta mot vanliga antibiotika, och basilika är effektiv vid behandling av infektioner med stafylokocker, enterokocker och pseudomonas.
Det används också för att behandla infektioner i halsen, förkylning, influensa, hosta, astma och andra luftvägssjukdomar.
Te basilika är effektiv vid behandling av urinvägsinfektioner, kolik, anorexi, magsår och diarré.

Fördelaktigt för hjärt-kärlsystemet

Basil har också positiva effekter på hälsan hos hjärtat och hjärt-kärlsystemet, förbättrar cirkulationen, slappnar blodkärlen och förhindrar bildningen av blodproppar i artärerna.

Det skyddar mot cancer

Basil innehåller ett ämne som har kraftfulla antioxidativa egenskaper som förhindrar för tidigt åldrande, åldersrelaterade sjukdomar och cancer. Det är också en bra källa till betakaroten, som skyddar hudceller från de skadliga effekterna av fria radikaler.

Lämplig för ansiktsbehandlingar

Eterisk olja av basilika kan användas som en fuktkräm för hud och hår. Det ger ljusstyrka, hydratisering och ett blankt utseende och är effektiv vid behandling av akne och psoriasis.

Användbart för matsmältningsproblem

Tea basilika är också användbar vid behandling av många sjukdomar matsmältnings, används vid förstoppning, magkramper, matsmältningsbesvär och gasbildning. Omedelbart bort gasen från magen och tarmarna.
Eterisk olja av basilika kan användas som ett medel mot kräkningar i fall av åksjuka.

Används i aromaterapi

Basil har en lugnande effekt och är därför användbara vid behandling av stress, depression och migrän. Används regelbundet ger klarhet, mental styrka och ökar koncentrationen.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha