Fördelar och nackdelar med elektroniska patientfilen

Härje Källström December 31, 2015 Miscellanea 85 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Under 2008 finns planer som lämnats in i den andra kammaren Minister Klink att komma till införandet av en elektronisk patientjournal fil Det fanns mycket debatt inom de olika politiska partierna på dessa planer. De är därför inte helt igenom på grund av säkerheten för de patienter som inte kunde garanteras tillräckligt. Ännu en önskan att se förändring 1 januari 2013 till införandet av SPD. Vilka är fördelarna och nackdelarna med ett elektroniska patientjournalen?

Vad är en elektronisk patientjournal eller EPD?

En elektroniska patientjournalen är ett program som används för att lagra patientjournaler i digital form och lagra. Naturligtvis finns det en skillnad med sjukhusets informationssystem som lagrar information om de ekonomiska och organisatoriska aspekterna av behandling av en patient. Det finns flera IKT-system som används av läkare och hälso- och sjukvård, men det fanns ingen certifierad centralt system. Syftet med en EPD är att göra vårdprocessen löper smidigt och för att undvika fel i kommunikationen. Vid denna tid, även om lagrade data från patienter på sjukhus och läkare, men utbytet inte styrs av en central databas. Avsikten är att vårdgivare genom en LSP få tillgång till information från system för andra leverantörer. Här medborgarservice numret används som har alla holländare.

 Förslag anor från 2008

Under 2008 har förslag gjorts av den dåvarande hälsoministern Klink att komma till en elektronisk patientjournal. Som med den 1 november 2008 är officiellt lanserade SPD medan förslaget har ännu inte godkänts av senaten. Människor som redan var i en skrivelse informerade om fördelarna med EHR men man kunde invända om de ville ingå i systemet. I april 2011, första styrelsen uppmanade regeringen att dra sig ur projektet. Förslaget förkastades. Därefter fem paraplyorganisationer gått samman som ville driva verkligen EPD. Tillsammans bildar Föreningen för Vårdpersonal Communications. Denna förening förvaltar också LSP. Under första halvåret 2012, ungefär hälften av alla holländska meddelat att deras data kan överföras mellan GP, ​​apotek, GP och sjukhus. Detta hände utan uttryckligt tillstånd från de inblandade. På November 29, 2012 visade att Labourpartiet har fortfarande invändningar mot en omstart av SPD.

 Den UZI passet

Sedan 2006, den unika Health Identification Number in. Syftet är att möjliggöra en säker överföring av data. Detta pass ger vård än tillgång till LSP. Denna UZI kan endast sökas av alla vårdgivare. Det finns detta behov tillstånd från kunden. Patienterna själva ännu inte har möjlighet att få tillgång till sina uppgifter. Däremot kan en patient se vilka vårdtjänster begärda informationen. Används felaktigt, kan kunden lämna in ett klagomål.

 Patienten

Med introduktionen av EPR inte alla patienterna själva samtyckt om utbyte av uppgifter. Fanns möjlighet att protestera och denna invändning kan också dra igen. Det kommer att bli nödvändigt med den nya strukturen i den nationella EPD att varje patient har uttryckligen kommit överens om. Det finns en möjlighet att patienten själv på nätet eller för att hantera sina uppgifter. Detta kallas en personlig patientjournal både i England och dessa system används redan i Spanien. Detta är inte möjligt i Nederländerna

 Fördelarna med ett elektroniskt patientjournal

 • Räddningsarbetare kan se en överblick hur det är med hälsan hos patienten. Men även om patienten är allergisk mot, och vilka mediciner som används
 • Har en remiss till en annan läkare än inträffade all data är omedelbart tillgänglig
 • Oddsen kan minskas genom fel medicin eller medicinska misstag resultera
 • Läkare kan utbyta data med varandra på ett enkelt sätt
 • SPD ger struktur till medicinsk information som nu sprids över olika system.

 Vilka är nackdelarna med EPD

 • Risk för missbruk av system intrång av hackare
 • Risk för förlust av UZI passerar Det finns leverantörer som inte behandlas med omsorg med passet. Kort och PIN-kod kan stjälas.
 • Störningar från datorsystem
 • Risk för kränkning av privatlivet av personer som inte är behöriga. Här kan vi tänka på företagsläkare.
 • Arbetsgivare, försäkringsbolag och bolåneinstitut är inte behörig data från patienter för att se. För närvarande välorganiserad men vad betyder det att se ut i framtiden?
 • Vem är ägare av EHR?
 • Hur lagringstidsfristerna?
 • Risk för felaktig information. Patienterna har ingen möjlighet att ändra felaktigheter. Det kan finnas en förändring i deras situation som inte förs vidare direkt. Det finns nämligen ingen personlig kontakt med patienten som kan trampa på bromsen.
 • Höga kostnader.

 Synpunkter från patienter

I November 2012 blev frågade en idag 22.000 personer om de skulle bevilja tillstånd att lagra sina medicinsk information i en EHR. 58% av människor har sagt att vilja ge tillåtelse. Men det är slående att hälften av de tillfrågade säger att de har lågt förtroende för hur privatlivet skyddas i sin nuvarande form. 63% tror att det på lång sikt vård försäkringsbolag kan fortfarande har tillgång till. Wilma Wind direktör för Federation of Patienter NPCF tror att människor bestämmer om de vill ta emot. Du ger tillstånd bara när du ser de fördelar själva. Patienter federation var inblandad i nylanseringen av SPD. De gynnar eftersom de tror att med tillbörlig omsorg har en tillförlitlig datautbyte. Detta minskar risken för feltillstånd Wilma Vind.

 Yttrandet från hälsovårdsministern

På November 29, 2012 sade minister Schippers på Nieuwsuur dem regler för driftsättning av SPD fortfarande vill skärpa. Till exempel kommer en läkare alltid behöver tillstånd från patienten för att få tillgång till data. Den roll som den nederländska dataskydds ökas. Enligt en säkerhetsforskare vid universitetet i Amsterdam Guido van 't Noord det finns faktiskt en andra UZI passera antingen en andra elektronisk nyckel som krävs för patienten att arbeta säkert. Enligt ministern, uppfyller det nya systemet med de senaste standarderna. Före utgången av året kommer att bli ett lagförslag som lagts fram av ministern att skärpa kraven. Här kommer den största uppmärksamhet måste finnas för utfärdandet av tillstånd. Vem kan se vad och när och som måste ge tillstånd.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha