Förbättra ditt luktsinne

Det finns många anledningar till varför du skulle vilja förbättra luktsinne. Luktsinne är nära kopplad till känslan av smak. Försök att smaka mat medan näsan kläms. Det är också en nödvändig färdighet för att beskriva ?? s arom i vin, kaffe, öl och även te. Lukta en blomma, kan en persons hud eller löv på hösten ger en djupare dimension av njutning. I genomsnitt mänskliga näsan kan detektera nästan 10.000 olika dofter.

Betalar mer uppmärksamhet att lukta vad du redan vet

Med utvecklingen av luktsinnet, är det som med utvecklingen av musklerna, ju mer du använder den, desto bättre blir det. Som en övning skulle någon kunna hålla flera saker framför dig medan du ögonbindel, för att se om du kan känna igen olika dofter.

Lägg märke till hur vissa lukter kan påverka dina känslor

Nerverna som luktar registrera direkt kopplad till den känslomässiga delen av hjärnan, så att du inte reagerar rationellt. Lukten av exempelvis snabbmat, färskt bröd eller bakverk ökar risken för ilska. Pepparmynta eller kanel förbättra koncentration och minska irritabilitet, medan doften av citron och kaffe får dig att tänka klarare och främja koncentrationen i allmänhet.

Undvik mat som orsakar överflödigt slem produktion

Alla vet det fenomen som suddar ut luktsinne eller kanske till och med försvinna helt och hållet på en förkylning. Trängsel i membranen i näsan där luktkänsliga nervändar är belägna, förmågan att lukta minskning, och undvika livsmedel som främjar problem såsom mjölk, ost, yoghurt och is kan hjälpa.

Undvik ämnen som kan påverka luktsinnet

Vissa förkylning kan ta bort känslan av luktsinnet. Av rökning, är det också känt att luktsinnet reduceras. Gräns ​​konsumtion av alkoholhaltiga drycker, luktsinnet minskar mängden alkohol i blodet ökar.

Zink

Hyposmi är den medicinska termen för en minskad luktsinne som ofta förknippas med en brist på mineralet zink. Att utveckla en bättre luktsinne, är det lämpligt att konsumera zinkrika livsmedel såsom; ostron, linser, solrosfrön och pekannötter, och överväga att inkludera ta en daglig multivitaminpreparat som innehåller åtminstone 7 mg av zink.

Göra övningar

Luktsinnet kan påverkas positivt av sport. Kanske ytterligare ett skäl att göra lite mer rörelse.

Använd en luftfuktare

En ökad mängd av fukt i luft resulterar i en högre fukthalt i näsan, så att luktsinnet ökas.

Håll dig borta från stanken

Långvarig exponering för lukt tenderar förmåga att lukta stel.

Känna igen lukter

Om du försöker att känna igen doften, ta korta grunda nyp i stället för lång och djup inandning. Hos hundar och katter, kan man se att de gör detta när de första luktar något. Den förbättrar förmågan att plocka upp lukter.

Lyssna på din kropp

Om du handlar för att köpa mat, upptäcka de bästa doftande artiklarna dessa artiklar där kroppen längtar. Börja med att välja livsmedel med dessa saker vars doft du gillar bäst. Valet av bröd, till exempel, eller beslutar någon ost du vill på det är bäst om du lukta doften ?? s bröd och ost för att avgöra vilken kombination har den bästa doft. Det är sant att det som goda ofta luktar vad som är där din kropp de flesta behov.
(0)
(0)
Tidigare artikel Hotter än helvete

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha