Förbereder sig för att besöka läkare

Har du tagit en tid hos läkaren, är det viktigt att förbereda sig väl för det. Så du bör kunna beskriva exakt vad ditt klagomål är just så att läkaren kan sätta bästa möjliga diagnos. För dig själv, är det trevligt om samtalet med läkaren går bra. Det är också viktigt att du förstår vad läkaren säger och att du håller med den föreslagna behandlingen. Hur kan du besöka läkare förbereda sig så bra som möjligt?

Boka tid hos läkaren

Du har gjort en tid hos läkaren och du vill vara väl förberedda att starta den här konversationen. Som patient är det viktigt att du så bra som möjligt beskriva klagomål så att läkaren bättre kan diagnostisera. Tänk i förväg exakt vad du vill skicka till doktorn, där du kan lämna förslag för att bestämma rätt riktning. En bra förberedelse för både patient och läkare roligare. Ju bättre du förklara problemet, kan bättre läkaren hjälpa.

Klagomålet

Ibland är det ett uppenbart problem: en flisa måste tas bort från fingret om du har under dina fötter lider av en vårta. Problemet är ibland mer komplicerat, eftersom du själv inte, t.ex. mår så bra på sistone, men du har ingen aning om varför. Detta kan vara både fysiskt och psykiskt. Det är klokt att tänka i förväg så mycket som möjligt: ​​där exakt du lider av och där det kan vara något att göra med det kan ha. Kanske kan du låta din partner tänkande. Ju tydligare du kan ange detta, kan bättre läkaren hjälpa dig. Vanligtvis läkare inte har mycket tid.

Var beredd

Kom ihåg att boka tid noga om några punkter. Om det behövs kan du skriva några saker. När du kommer till doktorn, kan det vara så att du inte har några frågor eller punkter klara sjön. Därför är det bra om du har den på papper. Det kan också vara trevligt att ta med någon, två personer är bättre än en. För att kunna låna ut en hand, kan du använda följande frågor för att få information så tydlig som möjligt:
 • Vad är ditt klagomål och försöka beskriva dem så tydligt som möjligt
 • Vad är orsaken till ditt besök till GP?
 • Varför just nu till doktorn? Finns det smärta eller varar för länge?
 • Finns det problem hemma eller på jobbet?
 • Du går för en kontroll?
 • Vad förväntar du dig av besöket?
 • Räkna med ett recept eller en remiss till en specialist?
 • Kommer ni att ta bort osäkerhet för dig själv?
 • Vill expertråd?
 • Vill du ha en fest?
 • Letar du efter ett lyssnande öra?

Loppet av konversationen

Först kommer läkaren vill bilda en tydlig bild av ditt klagomål. Han kommer att fråga vad du vill och kommer då att ställa några ytterligare frågor att fördjupa problemet. Ibland läkare kommer att utföra en fysisk undersökning, som han tydligt förklarar vad han gör och varför och vad hans rön. Om du har ytterligare frågor, kan du bara be dem. Efteråt kommer din läkare att tala om vad hans resultat och diskutera möjligheterna att hantera klagomål. Vid behov kommer han hänvisa dig till en specialist.

Behandlingen

Det finns diagnoser för vilka det bara finns en lösning, såsom en urinvägsinfektion. Men det är inte alltid så. Ofta finns det flera behandlingsalternativ, som alla har sina fördelar och nackdelar. Varje läkemedel har en effekt utöver en bieffekt. I samråd med din läkare kan avgöra vilken behandling som är mest lämplig för dig. Försök att tänka tillsammans med läkaren och inte tänker ?? det gör mig oavsett vad jag får, även om det innebär en häst ??. Se till att du är nöjd när samtalet är avslutat. Vissa läkare ifrågasätter också förekommit i sig eller prata med din tillfredsställelse. Se till att du får tillräckligt med information och att alla dina frågor besvaras.

Remiss till en specialist

Ibland finns det ett behov remiss till en specialist. Det är bäst om detta skedde i nära samråd mellan dig och din läkare och du hänvisas till specialist du föredrar. Om du inte håller med remiss, kan du prova att arbeta saker med din läkare. Så du kan göra specialist som kommer att lämna in dina GP besök och accepterar att du kommer tillbaka eftersom det har visat sig vara misslyckade. Om du inte litar på specialist, kan du besöka en annan specialist för ett andra utlåtande. Du måste dock inse att det är normalt inom medicinen som olika experter kommer till olika slutsatser. Det är uppskattade risker och möjligheter på olika sätt på grundval av personlig erfarenhet är olika för varje läkare. En sjukdom kan i varje människa annars uttrycka vad som kan leda till en annan behandling. Därför är det mycket viktigt att du tänker alltid och även din egen intuition och dom som gör vägar.

Förståelse GP

Det kan vara att läkare ger information som du inte förstår. Ibland talar han i en medicinsk språk eller går för fort. Ändå är det viktigt att du vet vad doktorn säger. När allt kommer omkring handlar det om din hälsa. Följande frågor kan hjälpa till att förstå vad läkaren betyder:
 • Kan ni förklara för mig en gång till?
 • Jag har några ord inte förstått, kan du förklara vad du menar med exakt?
 • Kan du skriva ner för mig / mapp ge eller ge hemsida?
 • Är det okej om min vän / partner i väntrummet ens kalla?
 • Vad får jag för ett läkemedel exakt och vilka är biverkningarna?
 • Kan du förklara det mindre svåra ord?

Det kan vara så att din läkare förstår väl, men till följd har några ytterligare frågor. Så det kan vara att du vill veta om det påverkar ditt arbete, ditt sociala liv eller något du behöver vidta för att återhämta sig snabbare. Tveka inte, och få dig att känna dig fri att fråga.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha