Färöarna

Färöarna är danska öar som ligger i mitten av Atlanten mellan Island och Skottland. Det är en skärgård av 18 öar. De tillhör Danmark, men bilda en självständig statelet. Öarna är kända för sina branta klippor längs kusten, valfångst och pilot whale jakten och de många fåglar som häckar där.

Färöarna

Färöarna

Färöarna är en ögrupp i Nordatlanten. De ligger i triangeln Skottland och Norge och Island. Skärgården är en autonom region inom Konungariket Danmark. Namnet betyder får Färöarna i Old Norse. Det finns ungefär lika många får som det bor människor. På Färöarna bor nästan 50.000 öbor. På sommaren är temperaturen mellan 10 och 15 grader med massor av regn, och på vintern temperaturen varierar kring noll.
Mellan maj 20 och 20 juli är det nästan mörkt, eftersom skärgården ligger nära polcirkeln. Kommunerna gör gatubelysning och fyrar för att sänka kostnaderna.

Stoneman

18 Färöarna har en kustlinje som totalt är 1117 km lång. På Eysturoy är att hitta den högsta punkten, den 882 meter höga Slættaratindur. Längs foten av Slaet slingrar sätt. Turnén är en höjdpunkt, eftersom det från väst den smala dal där EIDI är underbart att se och i norr finns det en magnifik utsikt över klipporna och Risin Kellingin. Längs vägen du stöter på staplade stenar, stoneman. Avsikten är att varje passant tillför en sten. Det ger lycka till dem som kommer efter dig på vägen.

Bebodda öar

Av de sjutton arton öar är bebodda:
 • Streymoy
 • Eysturoy
 • Vágar
 • Mykines
 • Suðuroy
 • Stóra Dímun
 • Skúvoy
 • Sandoy
 • Hestur
 • Koltur
 • Nólsoy
 • Bordoy
 • Kalsoy
 • Kunoy
 • Vidoy
 • Svinøy
 • Fugloy

Artonde

Den artonde ön Lítla Dímun och inga människor bor där. Huvudstaden Tórshavn har cirka 20.000 invånare och ligger på den största ön, Streymoy. Mellan denna ö och den näst största ön Eysturoy är en bro. På Bordoy är också ett bra ställe, Klaksvík där cirka 5000 personer bor. Mellan Bordoy och Vidoy byggdes en damm, samt Kunoy. Dessa tre öar tillsammans med Kalsoy, Svinøy Fugloy och Northern Islands. Den enda flygplatsen av öarna är Vágar. Tidigare krävs flygresenärer som ville gå till huvudstaden på en färja, men sedan 2002 finns en tunnel, Vágartunnel till Tórshavn. Torshavn är uppkallad efter den fornnordiska guden Tor. Symbolen för staden är hammare Thor, som han skapar åska och blixtar. Staden har atmosfären i en episod av den holländska Swiebertje från sextiotalet. Av staden är hamnen den mest framträdande plats. På S: t Olavs festival den 28 och den 29 juli, för att hedra den norske kungen St.Olav som förde kristendomen till öarna, alla öbor komma hem till hissa sig i traditionell dräkt och att närvara vid stora roddtävlingen. Sedan finns mycket att dricka. Fram till 1992 var alkohol förbjudet det ändå.

Norska jordbrukare

Öarna har ett ärorikt förflutet. Förmodligen den irländska munkar som upptäckte Färöarna i den 5: e århundradet.
I den 9: e århundradet öarna beboddes av norska bönder. Egentligen alla öbor, ättlingar till norska vikingar som upptäckte ögruppen. I den 10: e århundradet öarna kristn och sedan 1100 de är ett stift. År 1397 var öarna danska. Först blev hon en provins i Danmark och senare blev de självständig stat enligt den danska flaggan. Färöarna Islanders har en annan karaktär än danskarna: de är mycket mer konservativa och religiösa. De färöiska och danska språken är båda officiella språk på öarna.

Errands

Shopping på Färöarna är dyrt eftersom alla livsmedel måste flygas. Den traditionella färöiska mat består huvudsakligen av kött, för frukt, grönsaker och potatis på ön som inte finns i någon trädgård eller på någon tomt. De äter en massa fårkött: fårkött kan hittas i nästan varje måltid. För några tuffa kött som du behöver en vass kniv och starka käkar. Menyn som erbjuds i restaurangerna ?? s existens ofta, förutom kött torkad får eller skaldjursbuffé. Rå lax, kokt lax, massor av torsk, och färöiska specialitet saltat späck. Och allt utan grönsaker.

Fiske

Öborna är till största delen fiskare. Lax och öring odlas överallt på öarna du ser hänga näten. Valfångst spelar också en stor roll i historien om Färöarna. En gammal färöiska användning fånga pilot val, en liten art av val. Den ger blodiga scener av grindvalar som bitar avhuggna och ligger i sitt eget blod på stranden. Varje år tagit sin tribut på valar i namn av folklore. Det är en folkfest. Från många håll där propagera motstånd mot denna användning och djurskyddsorganisation för slakt bojkott av Färöarna. När Danmark till Europeiska unionen kom till Färöarna förblev utanför på grund av de strikta reglerna i EU: s fiske. Förutom fiske fåruppfödning är en viktig inkomstkälla för köttet och ullen.

Fotboll

Invånarna i Färöarna verkligen älskar fotboll. Färöiska laget är det enda landslag i världen där flera familjemedlemmar spela tillsammans. Jacobsen, Hansen och Petersens team gör det fullt ut.

Gjogv

Gjogv är en liten by med så ?? n 60 invånare. Det ligger i en vik i norr där du kan dyka. Berömda är de två ?? Rocking stenar ?? i havet. Runt två stenar flyta många mysterier. Det är okänt varför dessa två stenar är kvar på sin plats. En berättelse är ännu vackrare än den andra. Det skulle till exempel vara två haunted piratskepp alltid som två rastlösa stenar ligger i havet.
Foto Tim Bekaert

Kirkjubøur

Kirkjubøur är den största och rikaste gård som byggdes under medeltiden en av de första bebodda platser. På öarna växte inga träd, så att invånarna var tvungna att ha drivved. Byggmaterial spolats iland på öarna. Öarna har också vackra stränder.

Lunnefåglar

Färöarna är kända för att hitta sina lunnefåglar, främst på Mykines, den västligaste ön. Hela skärgården myllrar med resten av fåglarna. De häckar på klippan, där deras bon är otillgänglig för fiender. Inte bara fåglarna flyger. Speciellt för transport av invånarna är subventionerade helikoptrar och transporter. Två öar är endast tillgängliga på det sättet. Helikoptern flyger tre gånger i veckan och är främst avsedd för de boende. Ibland besökarna kan gå att göra en flygning. Vad du ser är en vacker utsikt över öarna.
Lunnefåglar är verkligen en delikatess på ön, liksom hans ägg.
(0)
(0)
Nästa artikel Barcelona

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha