Frankrike med en kanal båt

Leopoldina Simonsson Januari 7, 2016 Underhållning 30 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Reser med en kanalbåt är inte känd som en semester. I den här artikeln lite mer information om du reser med en båt kanal och de olika möjligheterna för en semester till alla känsla. Denna typ av semester är att anpassa sig till var och en sin önskan. Mycket aktiv eller mer lata. Kultur eller natur. Allt är möjligt.

Båten

I olika hyresvärdar som Le Boat Locaboat eller så kan du välja mellan en rad olika alternativ som på vilken typ av båt. Dubbel från båtar till modeller som är lämpliga för grupper upp till tolv. De flesta båtar är utrustade med både en inomhus och en utanför styrhytten, så att den kan sändas in vid dåligt väder. Vissa modeller är utrustade med en bogpropeller, vilket förenklar konstruktionen och manövrering i ett lås. Vanligtvis finns det ett stort soldäck ges möjlighet att äta utanför. Beroende på modell, de landgångar öppen eller stängd med en grind. Detta kan vara lämpligt när det finns små barn ombord. Inne i båten i allmänhet inom räckhåll. Sovrummen är mestadels dubbelhytter med sängar som kan användas både tillsammans och var för sig. Det finns vanligen flera våtutrymmen och i de dyrare modellerna även händer att dusch är separata. I köket finns en spis, kylskåp med frys och en ugn. Även inne finns det sittplatser. Beroende på vilken typ av båt, enheten kan mer lyxiga eller något enklare. Det finns även modeller med TV-apparater ombord.

Välja vägen

Genom Frankrike finns det väldigt många olika vägar, beroende på önskemål turister. Det finns spår som kan göras i en vecka, men det är nästan alltid möjligt att definiera en väg så att önskad längd och utformning av resan nås. Dessutom tar hänsyn till önskad takt av resor. Det är möjligt att resa från A till B, men också fram och tillbaka eller en runda en av möjligheterna. När räkna ut rutten är det naturligtvis viktigt först och främst hur länge du vill segla och vilket område du vill. Vissa områden är rikare i vissa städer, medan andra områden är mer landsbygdsområde. För den sanna älskare av kultur, är det ofta trevligare att sitta i vissa stadsområden och att gå från stad till stad.
Vad som är viktigare är att välja en rutt som passar dina behov att komma igång i lås. I kuperat område kommer att ske relativt fler lås. I vissa områden, innebär det att dessa är handdrivna och slussvakten kan behöva lite hjälp. Genom att välja en rutt med många slussar, är semestern automatiskt en mycket mer aktiv. Håll dig därifrån för att komma till repen, men hjälp av lås är inte att föredra, är det lämpligt att söka en rutt som har automatiska lås. Dessa lås är antingen drivs av en slussvakt med en fjärrkontroll eller helautomatiskt. De helautomatiska lås du brukar segla till ett rep som hänger över vattnet och dra några sekunder där. Låset vet då att det finns en båt och visar med hjälp av ljussignaler när låset är klart för användning. När du befinner dig i låset, kan du genom att dra en stång aktiverar låset.

Låsen

Den säker passage för ett lås i sig är inte svårt, men det är viktigt att det finns några punkter som skall iakttas. Till att börja med måste båten i lås alltid är fastsatta vid sida med hjälp av två linor. En framför och en på baksidan. Dessa linor är inte både framåt eller båda bakåtvänd, eftersom båten kommer att få den fria rörligheten. Det måste alltid utse en framåt och en baksida, så att de drivs isär eller båda till centrum. Ett lås alltid stigande eller fallande. I fallet med en fallande lås, kommer du inom toppen av låset och båten kommer då påsar, genom vattnet rinna till den andra sidan av låset i kanalen. Vid kanten av låset fäst pollare på kajen, där linorna är placerade runt den. En båt ska ALDRIG knytas, eftersom det rör sig relativt kajen. I fallet med en fallande lås, skulle detta innebära att båten till bryggan blir hängande, medan vattendroppar, och detta resulterar i mycket allvarliga skador på. Repen bör därför placeras runt pollarna och sedan hålls av någon på sidan eller på båten. Se till att repet utan extra stroke eller noder ligger runt pollare, så det kommer inte fastna. När grindarna stänger luckorna öppna och kommer att släppa båten. Genom repen för att fira lugnt lämna båten fortfarande prydligt på plats. Om båten är helt nere, kan du ta in linan igen. Det är också möjligt att låta någon ovanpå sidostödet, som sedan hämtar linorna och kastar ned. Varje lås är en trappa som du får tillbaka på båten sida, men också eftersom dessa är ofta under vatten, som är vanligtvis mycket smutsiga och hala. En bättre metod är att plocka upp någon efter låset. Vanligtvis finns det en bro direkt bakom ett lås följt av en trappa till en plattform där båten bara dyker upp, så att alla enkelt kan tas ombord.
En stigande lås faktiskt fungerar åt andra hållet. Du kommer ner i låset och sedan en sträng för att se pollaren för att få, som står över kajen. Därför är det bra att stänga av någon i förväg från handflatan till låset och ta itu med repen. Återigen, kan trappan användas i låset, men var försiktig med jämnhet. När linor fastställs slussvakten att öppna luckorna. Det är väldigt annorlunda per lockkeeper hur detta sker. Den en hon först partiellt öppen för att förhindra en lavin av vatten, under det att en slussvakt med nästan helt plötsligt alla luckor kan kasta helt öppen så att vattnet dånande kommer in i låset. Kontrollera då att repen enligt en groda är uppfyllda och att du bär handskar. För mindre starka människor kan det också vara bra att stå med två män på repet. Repet måste föras in eftersom i detta fall, medan båten kommer att vilja flytta flödet. I automatiska lås, är vattnet oftast doseras korrekt.

Längs vägen

Medan segling, kan du välja att sitta med en bok på däck eller på en handduk tills brunt. Det finns längs sträckan brukar göra tillräckligt. Således finns det vanligen en dragvägen längs kanalen. Detta ger möjlighet att köra en hel del landsvägscykling. Detta är genomförbart eftersom hastighetsbegränsningarna i de flesta kanaler 6km / h. Vägen leder i allmänhet tidigare små byar och ibland av större städer. De små byarna är vanligtvis ganska övergivna, men ofta har ett bageri för att köpa färskt bröd. Det är mycket lämpligt att ta med cyklar eller hyra båten, eftersom det inte alltid en stormarknad ligger direkt längs vattnet. Också mycket användbar som transportmedel i de större städerna eller för att utforska området. Det är bekvämt att lämna något för att få information om vad man ska göra i närheten av vatten, eftersom det ofta inte är omedelbart synlig från båten. Särskilt i handmanövrerade slussar är ofta butiker som tillhör lås där det finns lokala produkter såsom frukt, sylt, vin och hantverk säljs. Vissa slussvakter gör det till en sport att göra sina lås så vacker som möjligt, vilket avspeglas i vacker blomma trädgårdar, en staty samling eller ett lås i hippie stil.

Portarna

Ofta är det möjligt att campa längs sidan direkt, men i samband med makt och vattenresurser, är det bra att regelbundet stanna i hamn. Beroende på de anläggningar som du betalar ett belopp till hamnkaptenen. Vissa hamnar är utrustade med fina duschar, som ofta är bättre än de små dusch ombord. På morgonen kan du få färskt bröd på det lokala bageriet. Vissa hamnar är kända de fyller upp snabbt. Vanligtvis, inga reservationer, så om du vill vara säker på en liggplats, är det lämpligt att komma tidigt. I många hamnar tvättmaskiner tillgängliga.

Ytterligare tips

 • Ta dig tid att göra en provkörning att hämta båten att få lite bekant med kontroll under ledning av en av de anställda.
 • Var medveten om begränsat lagringsutrymme.
 • Var försiktig när du lägger på vattnet med fästlinor som de inte körs på en dragvägen. Cyklister kan visa repen.
 • Ha alltid en extra måltid ombord, kan stormarknader vara längre bort än du tror.
 • Det är vanligt att en slussvakten att ge en liten spets, gör förväg för tillräckligt med mynt.
 • Kör inte på båten och vid slussning inte på tofflor
 • En båt med sina motorreglage, desto långsammare hastighet, reagerar desto svårare båten. Mycket kort fullgas kan hjälpa till att styra utan att plötsligt göra en massa hastighet
 • De flesta lås har en lunchpaus, då inga vapen där.
 • Ge en bra kniv nära repen, om något går fel och båten hänger, kan du enkelt klippa det, eftersom dessa är live.
 • Inte telefonen i fickan
 • Hoppa aldrig från bryggan till båten, eftersom det ligger på botten av ett lås.
 • Några broar är mycket låga, notera parasoll.
 • Läs i förväg, så att du vet eller kan se längs vatten tecken och signaler

Massor av kul på semester!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha