Franciskus av Assisi, hans öde

Eber Åhlund Februari 27, 2016 Miscellanea 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Han måste gå igenom en hel del i hans liv. Att vara född i en välbärgad familj och därför inte behöver oroa sig för pengar. Efter en strid fångas upp och endast släpptes efter ett år. Arbeta med spetälska, ögonbesvär ådra som han var nästan blind, och sedan som en djupt religiös man fått även stigmata av Kristus. Ändå Franciskus av Assisi var en patient, nöjd och glad person.

Allmänt

Kanske den mest kända kanoniserad person inom den katolska kyrkan är St Franciskus av Assisi. Eftersom han hade en vision, visste han varför han hade aldrig något intresse av att ta över verksamheten från sin far. Meddelandet fått från honom var visionen ?? Människan har livet bara Guds kärlek och behöver få dessa måste vara ödmjuk, kyska och enkelhet i livet ??. Han själv levde barfota och hade en vana.

Ungdom

I en stad i provinsen Umbrien i centrala Italien, Assisi, är en pojke född 1181 eller 1182. Hans far, Pietro di Bernardone, en trasa köpman vid den tiden på företag och hans mor Pica döpte det lilla barnet. Han får namnen Giovanni Battista Bernardone.
När Pietro är på sin resa tillbaka han rasande, inte på grund av hans första son föddes, men eftersom barnet har fått namnet Giovanni och inte Francis. Francis innebär nämligen ?? Fransoos ?? och småbarnsföräldrar har franskt medborgarskap. Pietro kallas barnet ändå Francis, trots att hans kristna namn indikerar något annat.
Hans föräldrar är mycket upptagen med sin duk handel, vid en ålder av fjorton Francis kommer att bidra till målet. För att tjäna pengar, har han aldrig behövt oroa sig, hade han en ganska sorglös barndom. Han var ofta kapten festande med vänner. Han växer upp i en ung man med en genomträngande röst som gör både män och kvinnor intryck. Det är känt att han hade alltid och för evigt ett gott humör.

Knight idéer

Drömmen om varje pojke från tiden för Francis säkert att bli en riddare, så även Francis. Han var ovillig att vara efterföljaren till sin far. År 1202 deltog han i slaget vid Collestrada, kriget mellan Assisi och Perugia. Efter nederlaget i Assisi Francis kommer i fängelse.
För ett år kommer han att stanna där tills hans frihet köps av sin far, och han kan åka hem. Under sin fängelsevistelse, blev han sjuk och det kommer att dröja länge innan den gamla igen. Al Francis tycker mycket om hans liv och om Gud, men han väljer en gång för armén och riddare. Under 1205 vill han att gå en expedition till Apulien.
På väg till Apulien behöver Francis var lugn, han finner nära Spoleto. Han somnar och har en dröm. Någon, instruerar en röst honom gå tillbaka till sin hemstad, där han slutdestination kommer att framgå. Francis ger hans rustning av och vänder sin häst.

Hans första erfarenhet av Guds verk

Strax efter sin dröm han kör nära Assisi, när han såg en spetälsk. Francis får från sin häst, omfamnade spetälsk och kysser hans händer. Detta gav rik köpman son som en glad känsla av att han bestämde sig för att ta hand om de spetälska. Han kommer från den stunden alltid sida med de svaga och förtryckta i samhället.
Francis skrev i sitt testamente:
  • ?? Herren gav mig, broder Francis gav start följer en fångvårdsanstalt liv: när jag bodde i synd, tycktes det mig bittert att se leprasjuka, och Herren har fört mig bland dem, och jag har visat sin nåd. Och när jag lämnade dem, vad som verkade mig bitter ändrades för mig i sötma själ och kropp; och jag var där för ett tag sedan fyllda och har lämnat världen ??.

Kors San Damiano

Efter Francis hade erfarenhet med att ta hand om de spetälska, fann han regelbundet i kyrkan San Damiano att be. På korset han ofta be. En av bönerna han ofta riktar sig till Gud:
Hög, härliga Gud,
belyser mörkret av mitt hjärta
och ge mig sanna tron,
den välgrundade hopp och odelade kärlek,
känslan och kunskap,
Herre, till din heliga och sanna kommandot
drift.
Amen.
Under en av dessa tider ber i kyrkan, hörde han en röst instruerar honom ?? Go Francis, reparera mitt hus, eftersom du ser att det är på väg att kollapsa ??.
Strax efteråt han deltar mässa i en kyrka och hör med sina vänner, evangeliet om Jesus där han skickar in sina apostlar världen att gå och tala om för folk Guds kärlek. Jesus säger till sina apostlar:
  • ?? Du har allt du är och vad du har fått för ingenting, bör du också att ge bort för ingenting. Motstå frestelsen att fylla din plånbok. Vara nöjd med en ryggsäck, med en uppsättning kläder. Inte sätta skor på fötterna och inte hålla fast vid det att luta sig mot. Lita att folk bryr sig om dig. Som en budbärare av evangeliet, du är värt det ??.

I slutet av detta evangelium Francis har hittat sitt öde. Han tar av sig skorna, ser till att han har bara en uppsättning kläder och gå in i världen som en budbärare av evangeliet. Det är nu 1208.

Mer Francis

  • Franciskus av Assisi, hans broderskap
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha