För mycket förvärvsinkomster fått 2013? Beräkna det själv!

Anniborg Dahlgren Februari 29, 2016 Miscellanea 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Jobbskatteavdraget kommer att dras av din arbetsgivare för att beräkna din lön. Det är dock möjligt att du har fått för mycket förvärvsinkomst, till exempel på grund i slutet av året fått en bonus eller årsskiftet bonus. I så fall måste du betala tillbaka den överskjutande att få förvärvsinkomster till skattemyndigheten. Detta kan uppgå till och ansträngande arbete, så det är klokt när du är redo för detta genom att beräkna hur mycket du kommer att behöva betala om.

Vad är förvärvsinkomst?

Jobbskatteavdraget är en inkomstrelaterad skatt som ingår i den holländska Lön Tax Act 1964 och artikel 8.11 i inkomstskattelagen 2001. Den som tar emot lön rätt till förvärvsinkomster. Detta beräknas på inkomsten från nuvarande anställning. Det beräknas inte om förmåner, såsom arbetslöshetsgrad och invaliditetsförmåner. Din arbetsgivare kommer att dra av anställd med löneskatt. Den anställde per år fram ?? 1723 €.

Alltför många får förvärvsinkomster

Före den 1 april, 2014 måste du fylla i skatt igen. Du kan ha år 2013 fick för mycket förvärvsinkomst. Dessa överskjutande anställd kommer då att behöva betala tillbaka till skattemyndigheten. Hur kan det vara så att det är för mycket jobbskatteavdraget beräknas? Denna situation kan uppstå, särskilt hos personer med en årslön över ?? 40 248 € inklusive en bonus, trettonde månaden eller extra avgift på erhållna avgifter övertid. Det kan också hända när du har flera arbetsgivare eller nästa lön fortfarande har andra förvärvsinkomster.
Den anställde blir lite mer beroende av inkomster som gjorts av regeringen sedan 2009. Men denna förändring ännu inte ingår i den extra eller rörlig lön, men införlivas i fasta lönen. Det är för mycket att få förvärvsinkomster i extremfallet ?? 701 €. Har du fått en lön över den ovannämnda summan plus rörlig ersättning på mer än 40% av din inkomst. Detta belopp kommer fortfarande dras av från skatterna.

Du beräknar skjutande egenföretagare

Det finns flera orsaker till att du har betalat för lite skatt. Detta kan hända om din partner får underhållsbidrag som senare har ännu inte betala skatt på. Människor som är i en sådan situation bör vara medvetna om att de får en rejäl skatt räkningen efteråt. Vetskapen om att du har fått för mycket förvärvsinkomst är en annan faktor som du kan ta hänsyn till. Om du redan vet att detta är fallet när du sätter på denna summa separat så att när du kommer tillbaka kommer inte i ekonomiska svårigheter. Som ett resultat av lagen för Uniform Lön Förståelse kan ha ändrat en hel del jämfört med föregående år. Lönebesked processor ADP har utvecklat en matematisk modell som kan hjälpa dig att göra denna beräkning.
För att göra denna beräkning behöver du följande information:
 • Månadslön
 • Övertid
 • Tillsats bil
 • Andra betalningar
 • Pension
 • Tilläggsförsäkring
 • Övriga avdrag
 • Semesterersättning
 • 13th månad
 • Vinstdisposition
 • Årsskiftet bonus
 • Andra betalningar

Dessa data kan skrivas in i ett Excel-ark som kan laddas ner från webbplatsen för lönebesked ADP. Detta beräknar sedan anställd och anställd löneskatt från inkomstskatt. Den förvärvsinkomster faktiskt fått kan hittas på din lön påbörjad.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha