Fortfarande donatorhjärtat kan transplanteras nu ändå

En australiensisk uppfinning vilket gör den lämplig för ett avstannat hjärta donation kan också förkorta väntetiden i Nederländerna. Australiska kirurger har lyckats transplantera en stilla hjärta. ,, En revolutionerande genombrott, "jubel thoraxkirurg Michael Erasmus University Medical Center Groningen, som var inblandad i forskningen. Med denna teknik kan rädda fler liv.  Den första hjälpte patienten, en kvinna i 57 år, känns som om hon är 40. Hennes läkare visste donatorhjärtat i tjugo minuter längre knackade tillbaka till livet i en maskin som kallas "hjärta box". I två andra australiska patienter har operationen också lyckats. Det är goda nyheter för hjärtpatienter runt om i världen. Det förväntas att upp till 30 procent fler liv skulle kunna räddas genom att öka antalet tillgängliga givar hjärtan.

Donatorhjärtat

 Hittills donator hjärtan transplanteras endast när de knackar ännu. Dessa organ tas från människor som har förklarats hjärndöd men vars hjärta är fortfarande fungerar normalt. Det transporteras sedan på is och måste föras in i fyra timmar i en patient. Tills nyligen, en stagnerande hjärta inte användbara, eftersom de skador på hjärtmuskeln var för stor efter en hjärtstillestånd.

Organ hålla sig varm

 Australierna har nu hittat en lösning: de har utvecklat en närande vätska som begränsade skadorna. I rutan är elementet hålls varm, hjärtfrekvensen höjs upp igen och vätskan administreras. UMCG thoraxkirurg Erasmus ökat under det senaste året för att delta i en internationell studie att huvudet sköt från oanvändbara donerade organ.

Förkorta väntelista Netherlands

 Kanadensiska kollegor var redan långt in sin forskning, men australierna har nu scoop. De kan även testa med sin maskin eller ett hjärta fungerar. Det är inte möjligt om en donator hjärta transporteras på is. ,, Då är det iskallt och du kan inte göra något med "Erasmus förklaras. Kirurgen tror att tekniken i Nederländerna skulle kunna ge årligen tio till femton ytterligare donator hjärtan. Utförs årligen cirka fyrtio hjärttransplantationer, medan det finns mer än dubbelt så många patienter på väntelistan. ,, Med denna teknik kan vi förkorta väntelistan avsevärt.

Hur dyrt är nytt hjärta?

 Det kommer att ta några år innan Nederländerna kan dra nytta av uppfinningen. Hjärtat lådan är för stor för att transportera i holländska taxibilar och flygplan som används nu för att få ett donatororgan snabbt till en operationssal. Ett annat hinder är kostnaden, förväntade Erasmus. ,, Kostar en hjärttransplantation nu 120.000 euro. Med denna teknik ytterligare 45.000 euro på toppen. Frågan är: vem ska betala? Det är ännu inte i sjukförsäkringen. Mitt ideal är att utveckla en liknande anordning som är billigare, men det kan ta två år. "
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha