Forskning: Göra en Prov

Gustaviana Bergmann Juli 12, 2016 Vetenskap 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Om du vill utföra en utredning som enheter som innehåller en viss grupp av människor, måste du dra ut av den totala befolkningen provtagning. Oftast är det omöjligt på grund av den totala befolkningen att ta ett prov. Läs mer här om olika typer av prov och hur du kan göra ett urval.

Rita ett prov

Innan du ritar ett prov, måste du först ta reda på vad enheterna i forskning som ska utföras. Ett exempel på enheter du kan använda i en utredning är "Alla nederländska som är registrerade som givare. Enheter kan också vara produkter, företag, länder eller innehålla reklam. När du har etablerat enheter, måste du ta reda på om en lista finns det där alla enheter ingår. Denna lista kallas då urvalsramen. När provtagningen är så att du kan bättre en liten representativt urval än en stor slumpmässigt urval.
I kvantitativ forskning är det viktigt att du drar ett slumpmässigt urval. Detta innebär att varje enhet från befolkningen har lika stor chans att bli vald att ingå i urvalet. Ett slumpmässigt urval kan bestämmas på nätet med hjälp av slumpgenerator. Här, till exempel, är ett urval av 100 personer dras, alla med ett nummer mellan 1 och 2000.
Ett annat sätt är att dra prover slumpsifferuppringning, telefonnummer härmed varje gång som genereras av datorn. Dessa är en av en avbokning, och om det inte finns något svar genererar ett nytt nummer igen. Detta fortsätter tills provet är att passera genom.
Problem: enheter är ofta hushåll och inte individer
Ofta problemet är att för att erhålla enheterna är endast i hushåll och icke personer. De senaste telefonnummer eftersom uppgifterna endast för hushåll och inte individer. Då regeln är regeln födelsedag: personens första år i hushållet kommer att uppmanas att delta i studien.
Rita en perfekt prov med guldmyntfoten
Gold Standard är exakt visar hur förhållandet ska provtas. Detta innebär uppmärksamhet på kön, ålder och utbildning, men också till vecko arbetstider, levnadsförhållanden, etc. webbpaneler ofta tar hänsyn till Gold Standard för att öka representativitet sina undersökningar. Ändå finns det fortfarande mycket kritik finns på internet forskningsprogram. Guldmyntfoten har utvecklats av CBS.
Beräkna önskad storlek på prov
På internet finns flera steekproefcalculatoren. I prov kalkylatorn kan ta olika önskemål för dig prov. Dessa är följande:
  • Tillförlitlighet Marginal: Detta kommer att berätta hur tillförlitliga du vill ha ett prov. Normalt är detta 90, 95 eller 99%.
  • Felmarginal: Detta kommer att berätta hur stor du vill att chansen att fel kommer att sitta i resultaten. Justera det till säkerhetsmarginalen. Vid 90% är konfidensintervall felmarginal därmed 10%.
  • Förväntad procentandel av befolkningen: Den beräknade procentsatsen är svårt att avgöra, därför är det ofta fyllda 50%.

Dessa värden kan alla fylla i ett prov räknare. Här hittar du ett exempel på räknaren: Sample Calculator

Olika typer av prov

Stage provtagning
I en flerstegsprovtagnings hushåll först dras i provet, och sedan drog en person från varje hushåll. Detta kan exempelvis inträffa ett universitet. Först då, till exempel, universitet, dras slumpmässigt, så att välja slumpmässigt olika studier, och slutligen välja på slumpmässigt utvalda personer i studien.
Stratifierat urval
Vid användning av ett stratifierat urval, har det funnits särskilda grupper. Till exempel fotbolls flickor, de är i minoritet i befolkningsfotbolls barnen. Om du skulle dra ett slumpmässigt urval var flickor i minoritet, medan detta inte kan vara avsikten. I ett stratifierat urval av befolkningen sedan delas in i olika strata. Här kommer det att vara: pojkar och flickor. Från både strata är ett prov drogs.
Blyghet Prov / Convenience Prov
Genant prov är att de oftast inte kan göra något annat. För vissa populationer är helt enkelt ingen fil tillgänglig. Tänk på befolkningen "personer med problem med sin dator."
Kvot Prov
En variant av den enkla provet. Här närmar slumpmässiga människor, men här har du etablerat en viss kvot. Du vill komma åt till exempel, 200 kvinnor och 200 män. Du kommer att fortsätta att närma sig människor tills du har nått din kvot.
Snöbollssampling
När det gäller mycket specifika respondenter har använt sig av snöbollssampling. När en uppgiftslämnare finns frågas efter genomfört undersökningen om han / hon fortfarande känner någon som också skulle passa in i den specifika urval av de tillfrågade. När han / hon vet mer än en person, är den person som fångade han / hon känner sämst. Detta förhindrar alltför mycket hängde i samma sociala krets.
Riktat prov
En ändamålsenlig prov görs medvetna av forskaren, så det är inte slumpmässigt utvalda. Detta är fallet i en webbpanel, där panel rekryteras genom olika sätt innan de deltar i en utredning.
Exempel ytterligheter
Detta prov används i kvalitativ forskning. Den används främst när det finns ett stort intresse i känslomässiga motiv. Du pratar härmed med människor som är extremt för och emot en mycket specifik position.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Duty donera 2012
Nästa artikel Pedagogik Reggio Emilia
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha