Foekje dillema, den elitidrottare man vid namn

Verner Lundin Februari 28, 2016 Sport 8 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Foekje dillema var en talang inom löpning. Hon springer snabbare än någon annan och sätter FBK till kronan. Men 1950 Foekje dillema avbröts för livet. De sa att hon inte var en kvinna utan en man. Senare visade det sig att idrottaren Foekje dillema verkligen haft Y-kromosomer, men var inte en människa. Hennes rehabilitering kom för sent, för när hon var redan avliden.

Foekje dillema var en man eller en kvinna?

Foekje dillema var en talang inom löpning. Hon levde 1926-2007 och det verkade som hon var bättre som FBK. Men 1950 hon avbröts för sitt liv, enligt vad man säger ett kontroversiellt sex test. Dillema skulle inte vara en kvinna, men en man. Det har sagts att man FBK ett test skulle ha avgjorts. Men det finns också belägg för att dillema vägrade testet. Den elitidrottare blev förbittrade tur hennes liv hade tagit. Men det tråkiga är att det bara var rehabiliterad efter hennes död.

Vem var Foekje dillema

Foekje dillema kom från Friesland Burum tredje dotter i en familj med barn bakom. Burum var i sin ungdom var en mycket liten plats. Kvinnan som fortfarande var en tjej deltog i friidrott. År 1948 deltog hon i sin första match i frisiska Outpost och de gjorde det på strumpor. Hon var alldeles för snabbt, och det var början på vad som kommer att bli en underbar karriär. År 1949 var hon med sin holländska champion klubben 4 x 100 meter för klubblag, medan teamet var på en hopplös nackdel. Hon var löparen låset och tog hand om vinsten. Publiken på så ?? s 20.000 personer yrade. Senare under 1949, hon var också vid OS i London i 100 och 200 meter vinnare, vilket de slog igenom internationellt. Dillema var ett anmärkningsvärt bra sprinter. Speciellt på 200 meter hon var sublim.

Manliga könsegenskaperna hos Foekje dillema

Dillema togs ut ur konkurrensen, eftersom det konstaterades att de inte kvinnan skulle vara. Efter hennes död visade upp ett test av hennes hud som hon hade också en Y-kromosom, så de hade manliga könsegenskaper.

Övriga tider Sport på Foekje dillema

Under 2008 skickade Övriga drottsgren dokumentär om Foekje dillema. DNA av hennes hudceller som befinner sig under det programmet och en professor och biolog som det konstaterades i hennes hud nästa X-kromosomer som Y-kromosomer. Emellertid, antalet X-kromosomer dök upp i majoritet. Det konstaterades därför att dillema var verkligen en kvinna. För övrigt har det funnits partier som har angett att dillema avbröts eftersom hon skulle vara hermafrodit. En hermafrodit har både manliga och kvinnliga sexuella egenskaper. Enligt kriminaltekniska undersökningar efter hennes död som också skulle bevisas. Detta skulle säkerställa att hon producerar testosteron och det gjorde hon skulle ändå alltid vinna i damklassen. Gonads som skulle sitta i hennes ljumske var testiklar. Det sägs att de hade skjutits upp i två år efter att hon opererades körtlar eller testiklar.
Det faktum att dillema hade en Y-kromosom var i 20-talet anledning att få henne ut ur tävlingen. Det skulle fortfarande vara så nu, bara idrottare inte längre avbrytas för sina liv. Som sina manliga könskörtlar tas bort, kan en idrottare helt enkelt gå igen i ligan. Sedan 2001 kvinnor kan tävla igen med dessa egenskaper under vissa villkor. Inte kromosomerna är mer ledande, men testosteron värden. Kvinnor med högre nivåer av testosteron kan fortfarande delta om de är juridiskt fru och deras testosteron-nivå bör vara lägre än hos män.

Dillema vägrade ett kön-test

Enligt protokollet från ett möte med Royal Dutch Friidrott Union dillema förnekade en könstest i 1950. Den 8 juli 1950 skulle hon behöva genomgå ett sådant test strax före en match. Detta kriterium, men de vägrade och så slutade sin internationella friidrottskarriär som följaktligen också varade bara två år. När hon meddelade att hon inte ville genomgå testet, hon genast låtit förstå att de aldrig skulle tillåtas att gå. Detta gjorde henne en bitter människa. Hon återvände till frisiska byn och slask där hela sitt liv, men hon var mycket besviken på människor. Dessutom har idrottaren övergiven av alla som hade att göra scenen. Innan att unionen även skulle ha bett om ursäkt, men när hon var redan avliden. Ursäkter gick till familjen. Dillema talade aldrig om händelsen eller om hennes karriär, men hon gav idrottsklasser i sin by.

Trav trav Foekje

Under 2011, ett musikaliskt projekt utvecklats under dillema kallade Foekje Trot Trot. Det är ett drama om hela historien backas upp med musik och iscensatt i De Harmonie i Leeuwarden.

Foekje dillema rekord

Skivan Foekje dillema den 18 Juni 1950 närmade sig 200 meter var 24,1. Den dagen hon var den snabbaste kvinnan i världen. Efter sin rehabilitering, dock bara namnges som Personligt, rekord och hon är inte i böckerna som den snabbaste kvinnan i tid.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Elfred Cederström
  Like 4   Dislike 2

Även om texten Flashy är ganska nyanserad, finns det några misstag in.De inspektion var inte den 14 juli, på grund den 13 juli var hon redan avbrutits. Inspektionen var 8 juli men hon är inte borta. Vi vet detta från notulen.Het rättsmedicin efter hennes död, som du säger, var att DNA-testning av Greater Good. Dna rzoek genomfördes på ett rättslabb i Aachen. Så det var bara en utredning efter hennes död.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha